سینمای دولتی شکست خورده است

علی معلم در برنامه جمعه شب هفت با انتقاد از عملکرد بخش دولتی در سینما تاکید کرد که در این دوره از جشنواره فیلم فجر جریان سینمای دولتی به شدت دچار شکست شده و نتوانسته به اهدافش دست یابد. علی معلم اولین میهمان حضوری در برنامه بود که تحلیلی درباره سینمای این دوره از جشنواره ارائه کرد.

معلم گفت: دو نوع تحلیل می‌توان به جشنواره فجر امسال داشت: اول نگاه منتقدانه و دوم نگاه مسوولانه. در نگاه منتقدانه می‌توان گفت که فیلم‌های این دوره از جشنواره بسیار ضعیف بودند. امسال به شدت جریان سینمای دولتی دچار شکست کامل شده است و این مساله از فقدان تصمیم‌گیری و ضعف مدیریت می‌آید.

وی ادامه داد: در سینمای دولتی متاسفانه فرق بین فیلم‌های سفارشی و فیلم هایی که خواست درونی کارگردان باشد مشخص نمی‌شود و در نتیجه شاهد فیلم‌های باری به هر جهت هستیم که تنها جداول جشنواره‌ها را پر می‌کنند. معلم توضیح داد: به عنوان نمونه فیلمی مثل «جدایی نادر از سیمین» مجموعا توانسته یک واحد هماهنگی درست کند که با مخاطب ارتباط برقرار می‌کند این فیلم در همه زمینه‌ها از بازی‌ها و فیلمنامه گرفته تا مونتاژ و فیلمبرداری درست در کنار هم چیده شده‌اند بنابراین این فیلم یک محصول صنعتی است که پیامش را هم به درستی منتقل می‌کند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش تاکید کرد: دولت باید به بخش خصوصی کمک کند و بهترین راه کمک نیز این است که دولت مستقیما خود را از منشا فیلمسازی کنار بکشد. همه فیلم‌های موفق ما در طول این سال‌ها آثاری بودند که از دل هنرمندان بیرون آمده‌اند نه فیلم‌های سفارشی دولتی. جامعه ایرانی خودش تشخیص می‌دهد که به چه فیلم‌ها و موضوعاتی نیاز دارد.

معلم ادامه داد: مردم اگر ببینند که تاثیر حقیقت جنگ یا مسائل اجتماعی در فیلم‌ها مطرح می‌شود از آنها استقبال می‌کنند و نیازی به سفارش نیست. فعالیت‌های بنیاد فارابی، حوزه هنری و مرکز سینمای مستند و تجربی باید آسیب‌شناسی اساسی شوند و حوزه‌های فعالیتشان مشخص شود. همچنین مسوولان باید دیدگاه پدرانه و مسوولانه داشته باشند تا بتوانند برای سینما افتخار درونی و بیرونی بیافرینند.