همه به عیادت جلیل شهناز رفتند
معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همراهی سید محمد میرزمانی و علی ترابی، ۱۶ اسفند ماه ـ در منزل استاد جلیل شهناز ـ هنرمند پیشکسوت عرصه موسیقی ـ حضور و از او عیادت کردند. به گزارش ایسنا حمید شاهآبادی در این دیدار خطاب به جلیل شهناز گفت: خوشحالم که شما را بهتر از گذشته میبینم و امیدوارم سایه شما همچنان بر موسیقی ایران برقرار باشد؛ نام موسیقی ایران همیشه با نام استاد جلیل شهناز همراه است و همه بزرگان افتخار میکنند که شاگرد شما هستند.
وی ادامه داد: امثال استاد شهناز، نادر هستند و ما مانند ایشان را در موسیقی ایران نداریم.شاهآبادی خطاب به جلیل شهناز گفت: شما به گردن ما و همه جامعه هنری و موسیقی حق دارید، خوشحالیم که عمر شما به تربیت کسانی گذشته که امروز هر یک از آنها مفاخر کشور هستند.علی مرادخانی ـ مدیر موزه موسیقی ـ نیز در این دیدار گفت: جلیل شهناز در حوزه موسیقی بیبدیل است و علاوه بر آن ادبیات فرهنگی و هنری خاص خود را دارد.وی خطاب به شاهآبادی گفت: از جناب عالی تشکر میکنم که به حوزه موسیقی خدمت میکنید این بخش نیازمند حمایتهای بسیار است و نیاز به سرپرستی دارد از شما درخواست دارم که سال ۹۱ را سال ارتباط بیشتر با اهالی موسیقی قرار دهید.داوود گنجهای ـ عضو هیات مدیره خانه موسیقی ـ نیز درباره شهناز گفت: خداوند زیرکی و دانایی عجیبی به استاد جلیل شهناز داده است، هیچ کس نمیتواند در طول عمرش به اندازه او عزت داشته باشد. او یکی از سرمایههای موسیقی کشور است و گمان میکنم تا یک میلیون سال دیگر هم کسی مثل او به وجود نیاید.
به گزارش ایسنا، سیدمحمد میرزمانی ـ مدیردفتر موسیقی وزارت ارشاد ـ و علی ترابی ـ رییس انجمن موسیقی ـ نیز به شهناز اظهار ارادت کردند. جلیل شهناز تنها به این صحبتها گوش میداد و دقایقی با لبخندی کوتاه میهمانانش را میزبانی کرد.
در گوشه اتاق نشیمنی سازهای جدید شهناز در کیفهای مخصوص خود که کمی هم خاک گرفته بودند خودنمایی میکرد.
استاد جلیل شهناز (زاده سال ۱۳۰۰ در اصفهان)، از بزرگترین و سرشناسترین نوازندگان تار و سهتار سده اخیر در ایران است. این هنرمند با استفاده از تکنیکهای برجسته در شیوه تارنوازی، توانست بسیاری از ردیفهای موسیقی سنتی ایران را با ساز تار بنوازد که از آن جمله، نواختن در مایه دشتی و دشتستانی است که بسیار با ارزش است.
میگویند؛ شهناز از سال ۱۳۲۴ به تهران آمد و از همان ابتدا با رادیو تهران همکاری کرد و در بسیاری از برنامهها بهعنوان تکنواز شرکت داشت.به اذعان کارشناسان موسیقی، اوج درخشش شهناز از سال ۱۳۳۶ شروع شد؛ همان روزها که برنامه گلها، به همت داوود پیرنیا طرحریزی و در رادیو اجرا میشد. در این برنامه صدای ساز شهناز با صدای معروفترین خوانندهها در میآمیخت.در آرشیو رادیو ایران آثار او با همکاری خوانندگان بلند آوازهای نظیر تاج اصفهانی، ادیب خوانساری و... موجود است و از کارهای مورد توجه وی، حدود شش ساعت نوار با همایون خرم است که به بیان جدیدی از ردیف در موسیقی ایرانی دست یافتهاند.
استاد جلیل شهناز که این روزها در بستر بیماری است در سال ۱۳۸۳ به عنوان چهره ماندگار هنر و موسیقی برگزیده شد، همچنین در ۲۷ تیر سال ۱۳۸۳ مدرک درجه یک هنری (معادل دکترا) برای تجلیل از یک عمر فعالیت هنری به این هنرمند اهدا شد.
ارسال نظر