حرفهای ضد و نقیض درباره انحلال خانه سینما ادامه دارد
بزرگان سینما ریشسفیدی کنند
فرهاد توحیدی: کسی نمیتواند خانه سینما را منحل کند/ احمد نجفی: اعلام رسمی انحلال خانه سینما در هفته جاری انجام خواهد شد علیرضا مجمع: چند روزی است بحث شکایت معاونت سینمایی از خانه سینما و پیشنهاد انحلال این نهاد صنفی بالا گرفته است. حتی در اخبار دوشب قبل تلویزیون هم یکی از تهیهکنندگان عضو شورای عالی سینما از تصمیم انحلال خانه سینما توسط این شورا و رای شورای فرهنگ عمومی گفت. البته شور و شوق تلویزیون ما و گزارش شادمانانه(!) این رسانه ملی سوالی در ذهن بیننده ایجاد میکرد که از این داستان چه سودی به جام جم میرسد؟! و تلویزیون و مسوولانش با انحلال خانه سینما کدام سوی این قضیه میایستند؟! با همه این احوال هنوز چیزی در این زمینه به شکل کامل شفاف نشده است و ابهام آن هر روز از روز قبل بیشتر میشود. ظاهرا این بار باید حرف مسعود ده نمکی را دلسوزانه دانست و از ریش سفیدان سینما خواست تا پادرمیانی کنند.
سینمای کشور دارد قربانی اختلاف سلیقههای سیاسی میشود
مسعود دهنمکی عضو حقیقی شورای عالی سینما میگوید در جلسه شورای عالی سینما بحث انحلال خانه سینما مطرح نشده و البته او به عنوان یک سینماگر، خودش را عضوی از اصناف خانه سینما میداند. او که تمایل چندانی برای ورود به دعوای بین هیاتمدیره خانه سینما و معاونت سینمایی ندارد، میگوید: اگر دعوایی هم هست به جای طرح در دادگاه باید با ریش سفیدی بزرگان سینمای کشور حل و فصل شود و مناسبات قانونی میان ارشاد و شورای فرهنگ عمومی و خانه سینما. ده نمکی در این
گفت و گو برای اولین بار درباره اختلافات خانه سینما و معاونت سینمایی سخن گفته است. او در این گفتوگو خود را یکی از اعضای خانه سینما دانسته و گفته است:
من، مسعود دهنمکی، یکی از اعضای صنوف خانه سینما هستم و عضو کانون کارگردانان سینمای ایران. فکر میکنم اگر طبق قانون عمل بشود و آنچه دقیقا در اساسنامه اولیه خانه سینما و مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی وجود دارد، اجرا شود نیازی به این همه گروکشی و دعوا نداریم و موضوع طرح انحلال خانه سینما اصلا ضرورتی ندارد و هر دو طرف یعنی دولت و خانه سینما به مطالبات خود میرسند.
ده نمکی درباره طرح مساله در شورای عالی سینما میگوید: ببینید به نظر من انحلال یا عدم انحلال خانه سینما از لحاظ کاری هیچ ارتباطی به شورای عالی سینما ندارد که بخواهد به آن ورود کند. اگر هم این شورا نظری بدهد، نظرات مشورتی است. آنچه هم در آخرین نشست شورای عالی سینما پیشنهاد شد این بود که اگر این دعوا حل نشد و مصوبه شورای فرهنگ عمومی به اجرا در آمد، صنوف سینمایی ضربه نخورند و تا وقتی که ساز و کار مشخصی برای این صنوف وجود ندارد، بدنه سینما از این اتفاق لطمهای نبیند.
خانه سینما منحل شد
عضو شورایعالی سینما خبر انحلال خانه سینما را به «آوینی فیلم» داد و گفت: شورای عالی سینما به انحلال خانه سینما رای داد.
احمد نجفی اضافه کرد: اعلام رسمی این انحلال با توافق وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در هفته جاری انجام خواهد شد. نجفی در پاسخ به این سوال که تکلیف صنوف چگونه خواهد بود، گفت: صنوف زیر نظر سازمان سینمایی فعالیت خواهند کرد و از این بابت مشکلی نیست. وی همچنین در پاسخ به این سوال که نگرانی از بابت اقدام سیاسی خانه سینما وجود دارد یا خیر؟ اظهار کرد: تصمیمات عقلانی همیشه بهترین راه حل است. بهتر است به جای متوسل شدن به زور و فعالیت های غیرقانونی، مشکلات خود را حل و مدیریت ناتوانشان را جمع کنند.
خانه سینما را نمیتوان منحل کرد
به دنبال تشکیل کمیسیون تخصصی شورایعالی سینما در معاونت سینمایی و تصمیم این کمیسیون برای تعیین تکلیف اموال خانهسینما و تصویب این موضوع که درصورت انحلال خانهسینما، اموال این خانه به «کارگروه ساماندهی امور تشکلهای صنفی سینمایی» منتقل شود، فرهاد توحیدی (رییس هیاتمدیره خانهسینما و سخنگوی این هیات) انحلال خانهسینما را غیرممکن عنوان کرد.
به گزارش ایلنا، توحیدی با اشاره به اینکه انحلال خانهسینما غیرممکن است، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شکایتی از خانهسینما کرده و خواستار آن شده تا اساسنامه مورخ ۲۰/۳/۸۷ باطل شود و فعالیت خانهسینما براساس اساسنامه قبل از آن یعنی سال ۸۳ ادامه یابد. وی ادامه داد: حتی اگر این شکایت درست باشد، بازهم نمیتوان خانهسینما را منحل یا تعطیل کرد و این خانه همچنان به فعالیت خود ادامه میدهد. رییس هیاتمدیره خانهسینما با اشاره به مصوبات کمیسیون تخصصی شورایعالی سینما گفت: بهتر است دوستان عجله نکنند و تا زمان تشکیل دادگاه صبر کنند و اجازه دهند دادگاه حکم را صادر کند. ما آمادگی کامل داریم تا در دادگاه حضور پیدا کنیم و از خانه سینما دفاع کرده و دفاعیات خود را ارائه کنیم.
فقط دادگاه میتواند خانه سینما را منحل کند
محمدمهدی عسگرپور، مدیرعامل «خانه سینما» هم درباره اینکه چه قدر امکان انحلال این تشکل صنفی وجود دارد، میگوید: «انحلال «خانه سینما» مانند هر موسسه که دارای شماره ثبت شرکتهاست فقط به دو صورت ممکن است، یا از طریق مجمع عمومی یا از طریق حکم قضایی.» وی ادامه میدهد: «عدهای که فکر میکنند به راحتی میتوانند این حکم قضایی را دریافت کنند، در نهایت چه به دست خواهند آورند؟ برخی دوستان اگر توان اداره اصناف را دارند، بهتر است نگاهی به پنج یا شش فیلمی که در این دو سال با تسهیلات عمومی تولید کردهاند، بیندازند؛ زیرا این فیلمها توان بازگشت سرمایهای که برای تولیدشان صرف شده را هم ندارند.»
ارسال نظر