من از همه عذرخواهی نکردم

قریب به اتفاق بازیگران زن سریال یوسف و دو سه بازیگر زن دیگر را تایید می‌کنم فرج‌الله سلحشور چندی است که از فساد عمیق در سینما می‌گوید؛ اینکه بازیگران آن مساله دارند و اساس و بنیان سینما که از غرب و هالیوود آمده فاسد است و در ایران نه تنها خود این سینما دچار فساد است، بلکه مفاهیم موجود در آن و تولیداتش هم موجب ترویج فساد می‌شود و همه اینها را در حالی می‌گوید که امیدوار است روزی مصلحانی از راه برسند و سینما را سالم کنند. او حتی معتقد است این سینما با شرایط کنونی نمی‌تواند عمری طولانی داشته باشد و اگر چنین در مسیر خود حرکت کند، گروهی آن را از ریشه خواهند کند. سلحشور نگران سینمایی است که خود را به هیچ عنوان عضو آن نمی‌داند و در روزهایی که هنوز واکنش به صحبت‌های او در مورد بازیگران زن سینمای ایران ادامه دارد، در گفت‌وگویی با «خبرآنلاین» نسبت به موضع‌گیری‌های صورت گرفته در مورد سخنانش پاسخ داد.

شما سینما را دوست دارید؛ تعلق خاطری به آن احساس می‌کنید؟

من سینمایی را که در خدمت اسلام باشد و سینمایی که اسلامی محسوب شود دوست دارم؛ سینمایی منطبق با اعتقادات و انقلاب مردم ایران.

و خودتان را عضو خانواده سینمای کنونی می‌دانید؟

من هزار بار در همه مصاحبه‌هایم گفته‌ام عضو خانواده سینما نیستم، زیرا این سینما اسلامی نیست.

وقتی با واکنش‌های پنج بازیگر سینما به صحبت‌هایتان مواجه شدید چه نظری داشتید؟

نظر پنج بازیگر را خواندم. ضرب‌المثل ایرانی هست که می‌گوید وقتی چوب را برمی‌داری گربه‌دزده حساب خودش را می‌کند. من چوبی را برداشته بودم که بعضی‌ها را ناراحت کرده بود و واکنش نشان دادند، طبیعی است... ولی یقین دارم صالحین و خوب‌ها و پاک‌های سینما نسبت به این حرف واکنش نشان نمی‌دهند؛ چرا که آنها هم آرزو دارند سینما ساخته شود.

اگر به این ترتیب است، چرا مقطعی بعد شما معذرت‌خواهی کردید؟

ظاهرا نسیم بود که مطلق نوشته بود سلحشور عذرخواهی کرد، در حالی که چنین نبود. من از زن‌ها و مردهای خوب و سالم‌ و دلسوزان سینما عذرخواهی کردم که آنان را در صحبت‌هایم استثنا نکرده بودم. هر عاقلی می‌فهمد مورد خطاب من خوب‌ها نیستند.

توضیحات بعدی من در آن مصاحبه کاملا مشخص است که روی صحبت من با چه کسانی است. اگر عذرخواهی کردم از آنان بود نه از قاطبه سینما، نه از کسانی که اصرار دارند فضای سینما را برای رسیدن به آمال و لذت‌های دنیایی‌شان آلوده نگه دارند.

سالم بودن بازیگران را به چه ترتیب تشخیص می‌دهید؟

براساس ظاهر. از افراد می‌شنویم فلانی بازیگر خوبی است و وقتی هم سر کار آمد دیدیم جلف و سبک نیست، براین اساس انتخاب می‌شود.

می‌توانید از چند بازیگری که به نظر شما افراد سالمی هستند اسم ببرید.

قریب به اتفاق بازیگران زن ما در سریال «حضرت یوسف» مثل خانم معصومی، خانم ریاحی، خانم حمیدی، خانم بلوکات، خانم سرمدی، خانم مرتضوی، خانم ثمری و همه‌شان انصافا بازیگرانی بودند که از آنان راضی بودیم و خطایی یا بگو بخند با آقایان یا بگو بخند با خودشان جلوی آقایان از آنها ندیدیم.

خارج از بازیگران سریال «یوسف پیامبر» چطور؟ بازیگری در نظر دارید؟

خانم تیموریان، خانم گلاب آدینه و خیلی خانم‌های دیگر... زیادند. من آنها را خانم‌های خوب و محترمه و با ارزشی برای سینما می‌دانم.

در مورد فیلمسازان به چه کسانی چنین نگاهی دارید؟

تقریبا می‌توانم بگویم همه بچه‌های مذهبی و مومن سینما آدم‌های پاک و سالمی هستند. در میان آنها آقای شورجه، آقای بحرانی، مجتبی راعی، چند تا از فیلمسازان مشهد، آقای حاتمی‌کیا و مجید مجیدی هستند.

براساس همان برداشت‌های ظاهری که گفتید احتمالا مسعود ده‌نمکی هم باید در این جمع قرار بگیرد. چطور از او اسم نبردید؟ واکنش او را به صحبت‌هایتان خوانده‌اید؟

من باید آقای ده‌نمکی را استثنا کنم. او از آنهایی است که می‌خواهد هر دو طرف را داشته باشد و این عیب بزرگی است، من حرف خاصی در مورد ایشان ندارم و اگر بخواهم از مومنان و صالحان سینما اسم ببرم، ایشان جزو آنها نیستند.

صحبت‌های شما در مورد بازیگران از سویی مصداق تهمت تلقی شده، واکنش شما به این نگاه چیست؟

هرکسی از ظن خود شد یار من... هر کسی حرف‌های من را از دیدگاه خودش برداشت می‌کند، یکی تهمت، دیگری حقیقت. هدف من این است که وضعیت موجود تغییر کند. اگر بتوانم هرکاری انجام می‌دهم.