بی‌اعتمادی مردم به شرکت‌های پخش فیلم ویدئو

نشست خبری محمد رضا عباسیان دبیر کل ستاد مبارزه با محصولات غیرمجاز سمعی و بصری در موسسه رسانه‌های تصویری برگزار شد. در این نشست عباسیان صحبت‌های جالبی درباره ماجرای قاچاق جدایی نادر از سیمین، قضیه هولوگرام‌های قلابی، برنامه هفت و دیگر مسائل مربوط به بازار شبکه نمایش خانگی مطرح کرد. سوپرمارکت‌ها دارند به یک معضل تبدیل می‌شوند

عباسیان در این نشست گفت: عباسیان ادامه داد: ما برای عرضه فیلم در سوپرمارکت‌های برخی شهرستان‌ها حتی در دیوان عدالت اداری پرونده داشتیم که توانستیم مجوز این کار را از دیوان عدالت اداری هم بگیریم. اما پدیده فروش فیلم در سوپرمارکت‌ها یک فرصت بود که به آفت تبدیل شد، متاسفانه حجم فیلم‌ها زیاد شده و در این بین فیلم‌های غیر مجاز هم دیده می‌شود.

بی‌اعتمادی مردم به شرکت‌های پخش

دبیرکل ستاد مبارزه با محصولات غیرمجاز سمعی و بصری ادامه داد: تولید لوح فشرده کاهش پیدا نکرده و کارخانه‌های جدیدی در این ارتباط در حال تاسیس است. اما ما افزایش ۵۰ درصدی در تولید سی دی و دی وی دی داشتیم و مردم از این آثار استقبال خوبی داشتند. به‌عنوان مثال اخراجی‌های ۳ یک میلیون و صد هزار نسخه تولید شد و یک میلیون از این نسخه‌ها به فروش رفت. فضای فروش شبکه نمایش خانگی به اکران نزدیک شده انیمیشن‌های خارجی نیز با تیراژ بالا تولید و به فروش می‌رسد. که گاه فروششان از فیلم‌های ایرانی هم بیشتر است. در سال ۸۹ درآمد تهیه کنندگان از محل اکران ۱۰ میلیارد تومان بوده است و ویدئو رسانه ۱۵ میلیارد تومان پول به سینماگران داده است. این نشان می‌دهد که این فضا برای تهیه کنندگان بسیار مهم است. هر چند تعدادی از ویدئو رسانه‌ها نیز در حال ورشکستگی هستند؛ چون رقم بالایی برای خرید فیلم‌ها هزینه کرده‌اند. رقم رایت تلویزیون هم همچنان پایین است. من به مدیران صدا و سیما پیشنهاد می‌کنم که رقم رایت فیلم‌ها را به ۱۵۰ میلیون تومان برساند. قیمتی که با آن تلویزیون یک تله فیلم می‌سازد که نه آگهی دارد نه مخاطب را راضی می‌کند و نه نتیجه‌ای برای سازمان دارد. قطعا اگر این رقم به سینماگران پیشنهاد شوند آنها نیز ممیزی‌ها را می‌پذیرند. هم اکنون رایت فیلم‌های سینمایی در تلویزیون ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان است.

داستان شرکت هولوگرام ساز و برنامه هفت

به گزارش کافه سینما عباسیان گفت: متاسفانه برنامه هفت در هفته‌های اخیر اخبار دروغی را درباره ستاد منتشر می‌کند. به‌طور نمونه در جمعه گذشته در ابتدای برنامه اعلام کرد که نسخه غیرمجاز ورود آقایان ممنوع وارد بازار شده و عجیب اینکه حتی روی این لینک‌ها کلیک نکرده بود که ببیند این‌ها حربه چند صفحه تبلیغاتی برای ورود به این صفحه هاست.

ما هم خسته شدیم که هر هفته باید این اخبار کذب را گوش کرده و تکذیب کنیم. از چند هفته گذشته قرار است من به برنامه سینمایی هفت بروم و توضیحاتی ارائه بدهم؛ اما هر دفعه با یک بهانه‌ای از حضور من جلوگیری می‌کنند. یکبار می‌گویند مهندس ضرغامی اجازه نمی‌دهند که من با ایشان تماس می‌گیرم و متوجه می‌شوم که این موضوع در کار نیست. بار دیگر می‌گویند پورمحمدی نمی‌گذارد که ایشان هم می‌گوید این‌طور نیست یا می‌گویند اتاق فکر برنامه سینمایی هفت اجازه نداده است که من با ابوالقاسم طالبی تماس گرفتم و ایشان عنوان می‌کنند که دو ماه است سر فیلمبرداری است و از این موضوع بی‌اطلاع است. بار آخر هم اعلام کردند شما از مدیران صدا و سیما بودید که به ستاد مبارزه با قاچاق فیلم رفتید و حالا سازمان علاقه‌ای ندارد که مدیر خود را به یک برنامه بیاورد! متاسفانه باید عنوان کنم که برنامه سینمایی هفت به یک برنامه زرد تبدیل شده است.

قاچاق جدایی نادر از سیمین

روزی که خبر قاچاق جدایی نادر از سیمین شنیده شد اصغر فرهادی در تهران بود. با ایشان تماس گرفتم به ایشان این مساله را اطلاع دادم و راهکارهای قانونی و همچنین پیشنهادهایم برای جلوگیری از این موج قاچاق را به ایشان دادم. متاسفانه آقای فرهادی یکشنبه ایران را ترک کردند و کار را به وکیلشان سپردند با وجود اینکه به آنها اعلام کرده بودیم که کار صدور مجوز فیلمشان را در چند ساعت انجام می‌دهیم؛ اما تازه بعد از یک هفته-۱۰ روز برای دریافت مجوز از ما اقدام کردند.

جالب اینجا است که اگر نسخه قاچاق به بازار نمی‌آمد دوستان حالا حالا‌ها قصد بیرون دادن نسخه نمایش خانگی را نداشتند، در این میان باید از آقای رضوی تشکر کنم که با وجود اینکه نقشی در این فیلم نداشت خیلی برای جلوگیری از این موج قاچاق تلاش کرد. با این وجود خانمی که آقای فرهادی به عنوان نماینده اش در ایران معرفی کرده بود، گفت: آقای رضوی هیچ کاره است و به ایشان ربطی نداشته که دخالت کردند! با این حال جدایی نادر از سیمین با وجود همه کوتاهی‌ها و بیرون آمدن نسخه قاچاق تا به حال ۶۰۰‌هزار نسخه فروش داشته است.