با حضور محمود دولتآبادی و شهداد روحانی از آمریکا، اصغر فرهادی از آلمان و اهالی سینمای ایران ،پانزدهمین جشن خانه سینما برگزار شد
همه راهها به جدایی...ختم میشود
همه جایزههای پانزدهمین جشن سینمای ایران
بهترین فیلم: جدایی نادر از سیمین به تهیهکنندگی اصغر فرهادی/بهترین کارگردانی: اصغر فرهادی برای جدایی نادر از سیمین/بهترین فیلمنامه اورژینال: اصغر فرهادی برای جدایی نادر از سیمین/بهترین فیلمنامه اقتباسی: بهرام توکلی برای اینجا بدون من/بهترین بازیگر نقش اول زن: فاطمه معتمدآریا برای اینجا بدون من/بهترین بازیگر نقش اول مرد: رضا عطاران برای اسب حیوان نجیبی است/بهترین بازیگر نقش مکمل مرد: شهاب حسینی برای جدایی نادر از سیمین/بهترین بازیگر نقش مکمل زن: نگار جواهریان برای اینجا بدون من/بهترین فیلمبرداری: حمید خضوعی ابیانه برای اینجا بدون من/بهترین تدوین: محمدرضا موئینی برای سعادتآباد/بهترین موسیقی متن: کارن همایونفر برای جرم/بهترین طراح صحنه: آتوسا قلمفرسایی برای اینجا بدون من/بهترین طراح لباس: اصغر نژادایمانی برای مهتاب روی سکو/بهترین چهرهپردازی: عبدالله اسکندری برای یه حبه قند/بهترین جلوههای ویژه بصری: امیررضا معتمدی برای 33 روز/بهترین جلوههای ویژه میدانی: نجف فتاحی برای راه آبی ابریشم/بهترین صدابرداری: مهران ملکوتی برای خیابانهای آرام/بهترین صداگذاری: امیرحسین قاسمی برای اینجا بدون من/بهترین کارگردانی فیلم
اول: امیر ثقفی برای مرگ کسب و کار من است/بهترین فیلم اول: آینههای روبهرو به تهیهکنندگی فرشته طائرپور
پانزدهمین جشن سینمای ایران مثل هر سال پرشور و پر از جمعیت برگزار شد. امسال عمارت مسعودیه تهران میزبان سینماگران و سینمادوستانی بود که از هر فرصتی برای گرفتن عکسهای یادگاری با ستارگان محبوب خود استفاده میکردند که البته در مواقعی نیز دردسرهایی برای سینماگر و سینمادوست(هردو) بهدنبال داشت. امسال سینماگران بیش از هرچیزی بر شعار وحدت میان خودشان و استقلال برای سینما تاکید داشتند. بیشتر حرفها و سخنرانیها نیز رنگ اعتراض به خود گرفت تا بیان واگرایی سینما و سینماگر از برخی اتفاقات ناخوشایند جاری در جامعه باشد.
به گزارش ایلنا، کیومرث پوراحمد بهعنوان اولین سخنران به فعالیتهایی که برای برگزاری جشن سینما صورت گرفته بود؛ اشاره کرد. پوراحمد گفت: امروز ما زیر سقف خانهسینما تلاش میکنیم تا سینما از بین نرود. جشن میگیریم و همه اهالی سینما این جشن را غنیمت میدانند و در حفظ آن میکوشند. فاطمه معتمدآریا تنها سینماگری بود که به زیباییهای عمارت مسعودیه و تاریخ بلند آن توجه کرده بود. معتمدآریا؛ مهربانی انسانی را به مهر با معماری مرتبط کرد و گفت: ما حتی این معماری مهربان را نیز فراموش کردهایم، چون معماری مهربانی از قلب ما بیرون رفته که باید با برگزاری چنین مجالسی به افزایش مهربانیها کمک کنیم.
وی ادامه داد: سالها با خشم به خانهسینما نگاه کردم نه با ناراحتی، اما همیشه میگفتند خانهسینما بسیار مهم است. حالا امیدوارم در آینده مهربانی جای این خشم را بگیرد.
شاید مهمترین بخش جشن پانزدهم؛ حضور محمود دولتآبادی و سخنرانیاش درباره اصغر فرهادی بود. دولتآبادی که آمده بود تا تندیس بهترین فیلمنامه را به اصغر فرهادی بدهد، گفت: من امروز باید یاد سهراب شهید ثالث که خشت بنای سینمای ایران را بنا نهاد، قدر بدانم و به ابراهیم گلستان و عباس کیارستمیارج بگذارم، زیرا کیارستمی به شیوه خود مسیر سینمای ما را هموار و متفاوت کرد و باید یاد کنم از امیر نادری و سلام کنم به ناصر تقوایی و به یاد بیاورم بهرام بیضایی را و آرزوی پیشرفت برای جعفر پناهی و محمد رسولاف را دارم که امروزدر تلاش از عبور از تار و پود منع و ممنوعیتها هستند و آرزومندی شادی بیشتر برای رامبد جوان و مهران مدیری داشته باشم که امروز مهمترین کار را که همان خنداندن مردم است؛انجام میدهند.
دولتآبادی درباره جدایی نادر از سیمین گفت: اثر اصغر فرهادی فیلمی است که اندیشه در آن دیده میشود و خرد در آن موج میزند. فیلم وی در میانه سینمای عوام و سینمای خاص قراردارد و همین امر اثر وی را متفاوت میکند. فرهادی و بازیگرانش در این فیلم از جامعهای انسانی سخن میگوید که اگر در آن روشنبینی به وجود نیاید؛ با یک روند تحمیلی میتواند به تجلی زشتی و کهنگی تبدیل شود. کاری که فرهادی انجام داده این است که نشان دهد همه ما در این جامعه آرزومند برقراری تفاهم، قانونمداری و آزادی هستیم.
اصغر فرهادی هم از سخنان دولتآبادی تشکر کرد: امروز خیلی خوشحالم که در اینجا هستم و توسط شخصی تبرئه میشوم که از کودکی نظرش برای من مهم بوده است. امروز از دید نویسندهای بزرگ تبرئه میشوم و دیگر متهم نیستم که من جامعه را از بالا نگاه میکنم و در فیلمم جامعه را درست نشان نمیدهم.
فرهادی به ماجرای دیدارش با امیر نادری هم اشاره کرد و گفت: هفته پیش با نادری بودم. حالا هم باید حسرت بخورم که امروز در جمع ما نیست. من خوشحالم که او را دیدم. امروز باید یاد کنم از شاپور قریب که یکی از بهترین فیلمهای خوب سینمای ایران را ساخت.
ارسال نظر