با تقدیر از متوسلانی، داوودنژاد، بنی اعتماد، توکلی و میرکریمی در چهارمین شب کارگردانان
ستایش شأن پنج نسل کارگردانی
با تقدیر از محمد متوسلانی، علیرضا داوودنژاد، بهرام توکلی، رخشان بنی اعتماد و رضا میرکریمی چهارمین شب کارگردانان سینمای ایران در ستایش شأن کارگردانی برپا شد.
با تقدیر از محمد متوسلانی، علیرضا داوودنژاد، بهرام توکلی، رخشان بنی اعتماد و رضا میرکریمی چهارمین شب کارگردانان سینمای ایران در ستایش شأن کارگردانی برپا شد.
بهگزارش ایسنا، در این مراسم داریوش فرهنگ به عنوان مجری در سخنانی با بیان اینکه شعار ما پایان مونولوگ و آغاز دیالوگ بوده است، اظهار کرد: با این دو شعار کانون کارگردانان قدم به صحنه گذاشت و تلاش کرد با تبادل نظر و گفتوگو، تنگ نظریها را از بین ببرد و تنها با تبادل نظر است که میتوانیم به شخصیت خودمان اعتبار بخشیم.
در ادامه همایون اسعدیان ـ رییس کانون کارگردانان سینمای ایران ـ در سخنانی با تقدیر از شورای مرکزی قبلی گفت: شأن و منزلت کارگردانی مربوط به من و شخص خاصی نمیشود. کانون جزئی از خانه سینما است و حاصل تلاش ۳۰ سال سینماگران است و کارگردانان زیادی طی این سالها برای آن زحمت کشیدند. هر تلاشی در جهت تضعیف خانه سینما را قبول نداریم و این لطمهای است که به ۳۰ سال تلاش سینماگران میخورد.
اولین تقدیر مراسم از محمد متوسلانی بود که مهدی فخیمزاده درباره این کارگردان سینمای ایران، گفت: 10 روز پیش وقتی مازیار میری از من خواست که این تقدیر انجام شود، با وجود اینکه علاقهای به این کارها ندارم اما وقتی اسم متوسلانی را شنیدم حیفم آمد خودم را از آن محروم کنم.
محمد متوسلانی هم در سخنان کوتاهی گفت: خوشحالم از طرف دوستان و همکاران این نگاه به من شده و در این شب خجسته من را مورد لطف قرار دادند و امیدوارم این مراسم باعث شود دلهای مان به هم نزدیکتر شود.
کیومرث پوراحمد که برای تقدیر از بهرام توکلی به روی صحنه آمده بود درباره او اظهار کرد: این کارگردان از اولین فیلمش نشان داد کارگردانی را بلد است و به حساب رابطه وارد سینما نشده و باید توجه داشت در سینما اگر خوب نباشی، نمیتوانی بمانی، اما او خوب بود و ماند.
تقدیر دیگر این مراسم به علیرضا داوودنژاد اختصاص داشت که سیروس الوند درباره او با قرائت متنی توضیحاتی را ارائه کرد.
علیرضا داوودنژاد گفت: جشن واقعی ما هنگامی است که سینماگرانی که در صحنه نیستند به سینما برگردند، مانند مهرجویی، بیضایی و تقوایی و ببینیم با دل خوش و با دست باز پشت دوربین ایستاده و فیلم دلخواهشان را میسازند. در ادامه ناصر تقوایی برای تقدیر از رخشان بنیاعتماد به روی صحنه آمد و در سخنانی مطرح کرد: اگر قرار باشد برای بنیاعتماد صحبت کنیم ترجیح میدهم با زبان دل صحبت کنم.
وی با بیان اینکه این کارگردان وجهه خاصی دارد، اظهار کرد: او از معدود بانوان سینمای ایران و یکی از بهترینها است. زندگی هنرمند سه وجه خصوصی، اجتماعی و هنریاش باید بررسی شود که بنی اعتماد در هر سه مورد بیهمتا است و هیچ فعالیت غیر سینمایی نبوده که نسبت به آن بیتفاوت باشد. اگر بتوانیم همه مثل رخشان همت کنیم و پیش برویم بهترین یادبود را برای سینما به جا خواهیم گذاشت.
رخشان بنیاعتماد هم اظهار کرد: برای من افتخاری است که تقوایی مرا معرفی کند، چقدر باید حسرت به دل باشیم تا حرفهای افرادی مانند تقوایی را از طریق فیلمهایشان نبینیم و شرایط ما را به جایی رسانده که از فیلمهای آنها محروم باشیم.
وی افزود: شرایطی فراهم شده که مستقل بودنمان سخت شده است و قیمت مستقل بودن چیزی نیست که کسی به ما بدهد.
سپس مجید مجیدی برای تقدیر از رضا میرکریمی به روی صحنه آمد و در سخنانی گفت: شاید همیشه مخالفت گویی خیلی فضیلت نباشد. خود من نسبت به فضای کنونی کشور نقد زیادی دارم، اما واقعیت را نمیشود کتمان کرد. سینمای ما یک سینمای 100 ساله است که 30 سال درخشانش بعد از انقلاب بوده و فیلمسازان ما بهترین کارهایشان را در این مقطع 30 ساله ساختهاند.
مجید مجیدی همچنین از «ویتوریو استارارو» برنده سه جایزه اسکار برای «اینک آخر الزمان»، «سرخها» و «آخرین امپراتور» دعوت کرد تا این جایزه را به میرکریمی اهدا کند.
استارارو گفت: خوشحالم در جمع شما هستم و با این همه کارگردان، صحبت میکنم. ما همه یک هدف را دنبال میکنیم و یک ساز و سمفونی را اجرا میکنیم.
ارسال نظر