آخرین دیدار با شهرام عبدلی

در این مراسم سیدجواد هاشمی که اجرای مراسم را بر عهده داشت با خواندن شعری گفت: چقدر روزگار بدی است. من برای آن‌ها که شهرام را از نزدیک می‌شناسند هم می‌گویم که او جزو نوادر هنرمندان بود، عمیق بود و فکر می‌کرد. شاید توانایی‌ها و هنرهای او در پس پرده بازیگری‌اش پنهان شده بود. حیف که خداوند گلچین است و گل‌ها را می‌چیند. هاشمی گفت: شهرام الان در بهترین جا به ما می‌خندد. او بیشتر از اینکه غم خود را بخورد، غم دیگران را می‌خورد و حالا این همه غم یک جا جمع شد.

دلتنگش می‌مانیم

کوروش سلیمانی در ادامه با اشاره به دلسوزی شهرام عبدلی گفت: عشق او به پدرش را همه می‌دانند. آدمی که اینقدر قدرشناس است آدم شریفی است. خطاب به فرزندانش می‌گویم پدر شما سربلند و باافتخار بود. منت روزگار را نکشید. حرص خورد و غصه خورد. وی افزود: ما آدم‌ها ضعیفیم. در برابر روزگار می‌شکنیم و او هم شکست. من هم این چند روز مثل همه شما برایش دعا می‌کردم و اخبار را نمی‌دیدم. ما کمتر مثل شهرام داریم که اگر نمی‌توانست کار کند رفت نوشت و شرافت هنر را نفروخت.

این بازیگر گفت: ما برای برادرمان اینجا آمدیم برای کسی که دلتنگ گرمی و حضور خوبش در فضای هنر خواهیم ماند اما چرا دوستان ما اینقدر زود پرپر می‌شوند؟ ای کاش روزگار با ما مهربان‌تر باشد. از خداوند خاضعانه می‌خواهم دستگیر همه کسانی باشد که در کودکی پدرشان را از دست می‌دهند. هیچکدام ما نمی‌تواند یارای خانواده‌ای باشد که شهرام به آنها عشق می‌ورزید. هاشمی در ادامه دوباره پشت تریبون قرار گرفت و گفت: خودش همیشه دغدغه مردم داشت. در موقعیتی که نابسامانی وجود دارد و مردم ناراحتند قطعا هنرمندان ما یک قدم جلوتر هستند و بیشتر ناراحتند و او همینطور بود.او افزود: شهرام با همه بزرگی‌اش همه حقش را از سینما نگرفت و خیلی بزرگ‌تر از آن بود که مردم در قاب تصویر دیدند.

آسودگی سهم او بود

سپس میرطاهر مظلومی با تسلیت به خانواده عبدلی بیان کرد: زمین به خاطر حضور برخی آدم‌هاست که نفس می‌کشد. والله که عبدلی یکی از همان‌ها بود. او باشرف، نجیب و محترم بود. او با اشاره به وضعیت این چند روز یادآور شد: به من زنگ می‌زدند و می‌پرسیدند چه می‌توان کرد؟ من هم می‌گفتم هرکسی شفا می‌خواهد اینجا می‌آورند. پروژه ۱۴۰نفره ما هر شب تک به تک در حرم امام رضا (ع) دعا می‌کردند. این بازیگر در پایان سخنانش عنوان کرد: پروژه ما «آسوده باش» نام داشت و تنها کسی که آسودگی واقعی و نور نصیبش شد شهرام عبدلی عزیز بود.

شهرام با همه دردهایش لبخند می‌زد

در بخش دیگر این مراسم ایرج راد، رئیس هیات‌مدیره خانه تئاتر، پشت تریبون قرار گرفت و گفت: غم بزرگی است. همه کسانی که او را از نزدیک می‌شناختند شیفته اخلاق و معرفت او بودند. همانطور که گفته شد شما عزیزان، هنرمندان را در قاب می‌بینید و ذهنیتی از بازی و نقش آنها دارید اما از اخلاق و منش آن‌ها بی‌خبرید و ناکامی‌ها و تحمل رنج‌هایشان را نمی‌بینید. او افزود: شهرام عبدلی در خیابان به شما لبخند می‌زد ولی هر یک از هنرمندان مشکلات فراوانی دارند. ما در جایگاه صنف در خانه تئاتر، می‌دانیم چه رنجی می‌کشند و با تمام سختی‌ها می‌سازند تا اثری خلق کنند که اثرگذار باشد. ما انتظار نداشتیم عبدلی به این زودی از میان هنرمندان برود. من این افتخار را داشتم که در دو کار صحنه‌ای در کنار هنرمندی چون او باشم.

راد در پایان سخنانش مطرح کرد: او یکی از بی‌حاشیه‌ترین هنرمندان بود و درگذشت او را به همه جامعه و خانواده‌اش تسلیت می‌گویم. با کارهایی که در عرصه تصویر کرد همواره نامش در تاریخ هنر این کشور ماندگار خواهد ماند. امیر رحیم‌زاده تهیه‌کننده سریال «آسوده باش» در ادامه درباره حضور شهرام عبدلی در این پروژه گفت: او مدت کوتاهی در پروژه همراه ما بود اما در همین مدت کوتاه آسودگی را به همه ما آموخت. او افزود: تمام سعی و تلاش ما این بود که شهرام عزیز با پای خود از بیمارستان بیرون بیاید اما تقدیر این نبود. او در روز افتتاحیه سریال نکته‌ای گفت که جالب بود و این بود که همه ما که اینجا هستیم از امام رضا (ع) دعوتنامه داریم.

این تهیه‌کننده افزود: ۲۴ ساعت قبل از فوت شهرام باخبر شدیم خدام حرم امام رضا (ع) اعلام آمادگی کرده‌اند که با پرچم گنبد به بیمارستان بروند. به دلیل بحث‌های بهداشتی و شرایط بیمارستان ملاحظاتی وجود داشت اما دوستان آنجا حاضر شدند. همسر شهرام از خدام خواست که به اتاق کناری شهرام که یک کودک فلج در آن بستری بود هم بروند. امروز از بیمارستان قائم مشهد خبر رسید که آن کودک فلج بهبودی پیدا کرده است.

هنرمند خوشنام

در ادامه محمدمهدی عسگرپور، مدیر عامل خانه هنرمندان، به جایگاه آمد و درباره شهرام عبدلی گفت: او به شدت سختکوش و خوش‌نام بود و برای کاری که انجام می‌داد به شدت ارزش قایل می‌شد. او ادامه داد: مجالسی از این دست مجالس ذکر و تذکر است و ما گردهم می‌آییم تا به یکدیگر تذکر دهیم و اندازه و قواره این دنیا را برای هم مرور کنیم. آنچه از ما باقی می‌ماند، همان اهمیت دارد و ارزش هنرمندان و فعالیت‌هایشان اینجا بهتر خود را نشان می‌دهد. بسیاری از هنرمندان دنیا که از جهان رفتند و آثارشان باقی مانده است، به عنوان هنرمندانی زنده تلقی می‌شوند.

عسگرپور که آخرین سخنران این مراسم بود در پایان تصریح کرد: من برای خانواده شهرام عبدلی صبر و برای او علو درجات را مسالت دارم. در این مراسم هنرمندانی چون کوروش سلیمانی، جواد هاشمی، شهره سلطانی، آناهیتا همتی، میرطاهر مظلومی، گیتی معینی، رضا توکلی، شکرخدا گودرزی، امیررضا دلاوری، رابعه اسکویی و... حضور داشتند.