دستور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کارساز شد
اعاده حیثیت از موزیسینها
بعد از این واکنش اعتراضی بود که او به همراه امیر بکان و علی رحیمیان، بهعنوان سه عضو شورای هنری ارکسترها، متن دیگری را خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر کرده و در آن از محمد مهدی اسماعیلی خواستند با این موضوع برخورد قضایی و حقوقی کند. در بخشی از این متن اعتراضی آمده بود: «شورای هنری ارکستر ملی ایران بر حسب وظیفه خود در حفظ میراث شنیداری این سرزمین و حفظ شئونات و کرامت هنرمندان شریف موسیقی کشور، این سخنان سخیف و موهن را به شدت محکوم کرده و از وزیر محترم ارشاد و همچنین دیگر نهادهای صنفی همچون خانه هنرمندان، خانه موسیقی، انجمن موسیقی، دفتر موسیقی و همچنین نهادهای نظارتی قوه قضائیه، درخواست برخورد قاطع با این شخص را که آزادانه اقدام به هتاکی به اهالی فرهنگ و علم و هنر مینماید دارد.»
ساعتی بعد از انتشار این متن، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ضمن ابراز تاسف در خصوص انتشار چنین ویدیویی در مورد هنرمندان موسیقی کشور، با تاکید بر اینکه وزارت فرهنگ هیچ توهینی به جامعه هنری نجیب ایران را برنمیتابد، خطاب به اداره کل حقوقی این وزارتخانه دستور پیگیری حقوقی و قضایی این مساله را صادر کرد. پس از این واکنشها، علیاکبر رائفیپور با انتشار ویدیوی دیگری گفت که کلیپ منتشرشده از سخنانش علیه اهالی موسیقی مربوط به ۱۲ سال پیش است و تقطیع و تکهتکه شده است.
او با بیان اینکه موسیقی را برای جامعه نوعی «دارو» میداند، افزود از عذرخواهی ابایی ندارد و اگر کسی از سخنانش آزردهخاطر شده عذرخواهی میکند. بهزاد عبدی در پی انتشار این ویدئو نوشت: «آقای رائفیپور ویدیوی کامل را دیدهایم ولی آن جمله زشت بخشی از جملات شما بود و تقطیع نبود و هرگز جای کتمان ندارد که دل هنرمندان موسیقی به درد آمد. درست است که ویدیو قدیمی بوده ولی اثرش ماندگار است و زمان ندارد. دل هنرمندان موسیقی لرزید و شکست و اینکه تلویحا عذرخواهی کردید شاید مرهمی بسیار کوچک برای دل آنان باشد.» در همین رابطه دبیر جشنواره موسیقی فجر در گفتوگو با همشهری آنلاین گفت: «هر صحبت و سخنی با خودش بار و مسوولیتی برای گوینده خواهد داشت و باید به عاقبت آن صحبت نیز فکر کند. صحبتهای گوینده در ویدیوی اخیر از دو وجه باید بررسی شود؛ اول توهین مستقیم به بخش عظیمی از جامعه موسیقی و دوم حاشیه امنی که ایشان دارند و هر چه دلشان میخواهد به هرکسی که دلشان میخواهد میگویند.»
او افزود: «وقتی چنین جمله وقیحانهای از دهان کسی خارج میشود، نمیتوانم سکوت کنم و این من هستم که باید مراقب روح هنرمندان باشم. کما اینکه من تمامی هزینههایش را هم خواهم پرداخت. در مورد اول واکنش من از دو نگاه است؛ شخص حقیقی و شخص حقوقی؛ شخص حقیقی من بهعنوان موزیسین اعتراض میکند و محکوم میکند. مثل تمام همکاران شریف این هنر. ولی متاسفانه در حد همان محکومیت باقی میماند و چیزی را پیش نخواهد برد. که تاریخ گواه این مدعاست. اما شخص حقوقی من بهعنوان مسوولیتی که در جشنواره از طرف وزارت ارشاد دارم، حفظ و حراست از کیان هنرمندان موسیقی است که واقعا شرایط بسیار سختی دارند.»
دبیر جشنواره موسیقی فجر گفت: «موسیقی که هنوز تکلیفش به عنوان یک هنر متعالی نزد مسوولان ما مشخص نیست. اتفاقا در این لحظات است که متولیان هنر باید به درخت تکیده این هنر بیش از قبل توجه کنند و اجازه ندهند هر کسی از راه نرسیده بیاید و شاخهای از آن را بشکند.»
عبدی گفت: «اما در نگاه دوم با توجه به اینکه عنوان شده است ایشان ارتباطی با نظام ندارند، مسوولان فرهنگی و حتی امنیتی کشور باید با او برخورد کنند. که هر چه به فکر و ذهنش میرسد در تریبون رسمی عنوان نکنند. من زمان ضبط این ویدیو را نمیدانم ولی در اصل ماجرا تفاوتی نمیکند. اگر ایشان ادعا دارند که این گفتهها برای چند سال قبل است و الان نظر دیگری دارند، با انتشار یک ویدیو این گفتهها را نقض کنند. اتفاقا اینکه این ویدیو برای سالها پیش است فرصت بسیار خوبی به ایشان میدهد که یک اصلاحیه به این گفتهها بزنند. آدمی رشد میکند و نظراتش هم تغییر خواهد کرد. تا قبل از این ناراحتی پیشآمده، دبیر اجرایی جشنواره، جناب آقای ستایشگر، کارها را پیش بردهاند. گروههای خارجی مطرحی در این دوره از جشنواره شرکت کردهاند و در بخش بینالملل، جشنواره غنی است. آثار زیادی برای مسابقه باربد آمده است و کارهای دیگری که آقای ستایشگر توضیحات مفصلی درباره آنها خواهند داد.»