فرزند ابتهاج که پیش‌تر اعلام کرده بود اطلاعات دقیق درباره مراسم تشییع و تدفین را مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام می‌کنند، صبح دیروز اعلام کرد: با تاسف به اطلاع همگان می‌رسانم که به دلایل پاره‌ای از مشکلات در آلمان انتقال پدرم به ایران به تعویق افتاده است. او درباره علت این اتفاق توضیحی نداده و گویا مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز پیگیر چرایی و راهکاری برای حل مانع احتمالا اداری ایجادشده در انتقال پیکر ابتهاج به ایران هستند. امیرهوشنگ ابتهاج (هـ. ا. سایه) که در تیرماه ۱۴۰۱ به دلیل نارسایی کلیوی در بیمارستانی در شهر کلن آلمان بستری و تحت درمان قرار گرفته بود، بامداد چهارشنبه ۱۹ مرداد در ۹۴سالگی درگذشت.

زنده‌یاد ابتهاج، سال ۱۳۰۶ در رشت متولد شد و در ۲۰سالگی اولین کتابش با نام «نخستین نغمه‌ها» را منتشر کرد. او سرودن غزل را در کنار سرودن شعر در قالب‌های دیگر سنتی تجربه کرد. همچنین نمونه‌‎هایی از شعر نو در بین آثار این شاعر به چشم می‌خورد. شعر تصنیف مشهور «سپیده» که با عنوان «ایران ای سرای امید» شناخته می‌شود، از سروده‌های ابتهاج است.  

دستیار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره تاخیر انتقال پیکر هوشنگ ابتهاج از آلمان به ایران توضیحاتی ارائه کرد. محمد شالویی درباره به تعویق افتادن انتقال پیکر این شاعر معاصر به ایسنا گفت: به‌دلیل مشکلات اداری پیش‌آمده در کشور آلمان  انتقال پیکر مرحوم استاد امیر‌هوشنگ ابتهاج به تهران انجام نشده است.

شالویی افزود: با توجه به ارتباط مستمر با خانواده آن مرحوم، امیدواریم هرچه زودتر این مشکل اداری حل شود و با توجه به آمادگی لازم که برای استقبال، تشییع و تدفین در کشورمان وجود دارد، هرچه زودتر پیکر این استاد ارجمند وارد ایران شود. بدیهی است به محض حل مشکل اداری و با هماهنگی خانواده آن مرحوم زمان برگزاری مراسم در تهران و رشت متعاقبا اعلام می‌شود.