سکوت اجباری هنرمندان در روسیه

به گزارش ایسنا؛ این تهیه‌‌‌کننده درباره شرایط کنونی کشورش گفت: «همه ما می‌‌‌دانیم که روسیه دیگر نیات خود را پنهان نمی‌‌‌کند و آنها در پی پس گرفتن سرزمین‌‌‌های خود هستند. می‌‌‌دانم که بسیاری از اروپایی‌ها آن را درک نمی‌‌‌کنند، اما اوکراین قطعا هدف نهایی روسیه نیست و در صورت سقوط اوکراین، نوبت به لهستان و کشورهای بالتیک خواهد رسید.»

وی افزود: «آنچه ما واقعا از اروپا انتظار داریم کمک یا فراهم کردن سلاح است. ما نمی‌توانیم از خود محافظت کنیم و از نگاه ما به نظر می‌رسد که تمام اروپا خود را درگیر این ماجرا نمی‌‌‌کند و فقط به این نگاه می‌کند که چگونه آنها ما را می‌کشند. آنها عمیق‌ترین تسلیت‌‌‌ها را ابراز می‌کنند اما این حرف‌‌‌ها مزخرف است. اگر واقعا می‌‌‌خواهید به ما کمک کنید، چیزی به ما بدهید تا از خود محافظت کنیم.»

«یاتسنکو»ی ۴۴ ساله هیچ آموزش نظامی ندیده اما می‌‌‌گوید که چاره‌‌‌ای جز گرفتن سلاح ندارد و اکنون مردم فقط کلاشینکف را در خیابان به هر کسی که می‌‌‌خواهد از کشور محافظت کند، می‌دهند. او تخمین زد ۲۵‌درصد از اعضای انجمن صنعت فیلم اوکراین (FIAU) به جنگ علیه روسیه بپیوندند، در حالی که مستندسازان نیز در حال ثبت و ضبط آن چیزی هستند که این روزها در جریان این اشغال در خیابان‌‌‌های اوکراین می‌‌‌گذرد.

«اولگ سنتسف» فیلمساز اوکراینی که پس از الحاق کریمه در سال ۲۰۱۴، پنج سال را در زندان روسیه سپری کرد نیز به مبارزه علیه روسیه پیوسته است. «سرگئی لوزنیتسا» دیگر فیلمساز اوکراینی که هم‌اکنون در لیتوانی حضور دارد به نشریه اسکرین گفته که مقامات اوکراینی به هر کسی که مایل باشد سلاح می‌دهند... هرکسی که مایل باشد، می‌تواند مسلح شود. آنها می‌توانند مهمات دریافت کنند و تاکنون‌میلیون‌ها اسلحه داده شده است.