تنبیه جشنواره خطاکار

شماری از برنامه‌‌‌ها هم اعلام کرده‌‌‌اند به‌‌‌صورت مستقل و نه تحت لوای جشنواره سیدنی برنامه خود را ارائه می‌کنند. برخی از برنامه‌‌‌ها هم اعلام کرده‌‌‌اند ارتباط مالی خود را با این رویداد قطع می‌کنند و حمایت مالی آن را دریافت نخواهند کرد. مسوولان یکی از برنامه‌‌‌های فرهنگی هم اعلام کرده تعهد به امنیت فرهنگی هنرمندانش باید بدون ترس یا سازش شکل بگیرد و با توجه به اینکه هنرمندان فلسطینی از همان امنیت فرهنگی برای ارائه آثارشان برخوردار نیستند و نمی‌توانند در جشنواره‌‌‌ای مثل سیدنی حضور داشته باشند، آنها در اعتراض به کمک مالی اسرائیل، بدون پذیرش حمایت مالی این جشنواره، کار خود را ارائه می‌کنند.

ناظم حسین کمدین، خالد سابسایی هنرمند تجسمی، بتی گرامبل بازیگر و مارکوس وال شاعر از دیگر چهره‌‌‌هایی هستند که اعلام کرده‌‌‌اند برای حمایت از حقوق نادیده گرفته شده هنرمندان فلسطینی در این رویداد حضور نمی‌‌‌یابند.

این هنرمندان از مخالفان آپارتاید خواسته‌‌‌اند جشنواره سیدنی ۲۰۲۲ را تحریم کنند زیرا حضور در جشنواره سیدنی به معنی پذیرش همکاری با رژیم آپارتاید اسرائیل است و موجب عادی‌سازی روابط با چنین رژیمی می‌شود.

تام بالارد از جمله چهره‌‌‌های هنری است که در توییتر اعلام کرده پس از فراخوان بایکوت جشنواره سیدنی به دلیل پذیرش حمایت مالی از سفارت اسرائیل، تصمیم گرفته اجرایش را که قرار بود در شب جشن کمدی در این جشنواره ارائه شود، عرضه نکند.

سایت خبری «تایم آف اسرائیل» نیز تایید کرد در شب آغاز به کار این جشنواره شمار برنامه‌‌‌های خارج شده از این فستیوال به بیش از ۳۰ برنامه رسیده است.

در عین حال گاردین در مطلب دیگری از سوی شرکت‌کنندگان در این جشنواره نوشته است: شمار زیادی از شرکت‌کنندگان نیز با صدور بیانیه‌‌‌ای اعلام کرده‌‌‌اند حضورشان به معنی حمایت از اسرائیل نیست و در حالی که مخالف رابطه سرکوبگرانه اسرائیل با فلسطینی‌‌‌ها هستند، تنها به دلیل گسترش رابطه فرهنگی در این رویداد شرکت می‌کنند.