روزهای پا درهوای هنر

در این‌باره علی سرتیپی که مدیر چند مجموعه سینمایی در تهران است می‌گوید فعلا یکی، دو روز منتظر می‌مانیم تا ببینیم شرایط چطور پیش می‌رود چون اینکه مدام سینماها را باز می‌کنیم و می‌بندیم یک نوع بلاتکلیفی برای ما و نیز کارکنان سینماها به وجود آورده است. باید جلسه شورای صنفی نمایش برگزار شود و با وزارت ارشاد تبادل‌نظری صورت گیرد تا ببینیم قرار است کارها چطور ادامه پیدا کند و چه حمایتی صورت می‌گیرد. وی افزود:‌ بازگشایی سینما یک مساله است و اینکه مردم از باز بودن سینماها اطلاع داشته باشند یک مساله دیگر. باید برای بازگشایی تبلیغات صورت گیرد، با شهرداری و صداوسیما رایزنی شود تا مردم بدانند که با رعایت پروتکل‌ها سینماها دایر هستند. اگر قرار باشد دو درصد ظرفیت مجاز سینما هم پر نشود بازگشایی فایده‌ای ندارد، چرا که این کار دست‌کم باید هزینه‌های لحظه‌ای سینما را پوشش دهد. در شرایط اقتصادی فعلی هر بار که لامپی برای نمایش فیلم در سینما روشن می‌شود هزینه بسیار بالایی را تحمیل می‌کند و نمی‌توان در این وضعیت برای پنج نفر تماشاگر یک سالن سینما را باز نگه داشت. درحال‌حاضر فیلم‌های «خورشید» مجید مجیدی، «هفته‌ای یک بار آدم باش» شهرام شاه‌حسینی، «خون شد» مسعود کیمیایی، «تک‌خال» مجید مافی و «لاله» اسدالله نیک‌نژاد از اکران نوروز برای نمایش در سینماها آماده هستند.  

 صحنه‌های خالی

برای سالن‌های نمایش و گروه‌های نمایشی نیز در بر همین پاشنه می‌چرخد؛ به ویژه آماده کردن گروه‌ها برای اجرای مجدد انرژی مضاعف می‌طلبد. شاهین چگینی، رئیس انجمن صنفی تماشاخانه‌های خصوصی تهران درباره فعالیت مجدد تماشاخانه‌ها می‌گوید: در یک سال گذشته روال بر این بوده که ما هم از طریق جراید و رسانه‌ها در جریان تعطیلی و بازگشایی تئاتر قرار می‌گرفتیم و هرگز در این زمینه ابلاغ رسمی به سالن‌ها صورت نگرفته است.

وی ادامه می‌دهد: وقتی به یکباره اعلام بازگشایی می‌شود، دست کم چند روزی را برای برنامه‌ریزی از دست می‌دهیم. چون در هر حال شرایط تئاتر با همه حوزه‌های دیگر متفاوت است و به‌گونه‌ای نیست که بلافاصله بعد از اعلام بازگشایی، گروه‌های نمایشی بتوانند روی صحنه بروند.

چگینی که مدیریت تماشاخانه مشایخی را بر عهده دارد، درباره فعالیت‌های این تماشاخانه هم می‌گوید: سالن‌های نمایشی یک ماه تعطیل بوده‌اند و همین که بازگشایی اعلام می‌شود، تازه باید با گروه‌ها گفت‌وگو کنیم تا مشخص بشود چه کسانی آمادگی اجرای نمایش‌های خود را دارند. با این همه امیدواریم از اواسط هفته جاری میزبان دو اثر نمایشی باشیم.

محمد دشت‌گلی، مدیر پردیس تئاتر «شهرزاد» هم در این زمینه می‌گوید: ما هم مشغول گفت‌وگو با گروه‌های نمایشی هستیم و با مرکز هنرهای نمایشی درحال رایزنی هستیم تا بازبینی آثار را با سرعت انجام بدهند که زمان را از دست ندهیم و بتوانیم از اواخر این هفته یا اوایل هفته آینده فعالیت خود را آغاز کنیم.

وی اضافه می‌کند: امیدواریم این بازگشایی ادامه‌دار باشد تا گروه‌ها و سالن‌های نمایشی با اطمینان خاطر بیشتری بتوانند فعالیت خود را انجام بدهند.

دشت‌گلی در پاسخ به این پرسش که آیا گروه‌های نمایشی برای اجرای آثار خود تمایلی دارند، توضیح می‌دهد: گروه‌ها مایل هستند ولی نیاز به تبلیغات دارند. البته یکی، دو گروه هم از بابت حضور تماشاگران ابراز نگرانی کرده‌اند ولی تجربه اجراهای فروردین‌ماه نشان داد که استقبال تماشاگران نسبتا خوب بوده است. به‌نظر می‌رسد مردم خسته شده‌اند و به دیدن تئاتر تمایل دارند. ضمن اینکه در مجموعه‌هایی مانند «شهرزاد» پروتکل‌های بهداشتی به خوبی رعایت می‌شود و همین، بخش بزرگی از نگرانی گروه‌ها و مردم را برطرف می‌کند.

حسین مسافرآستانه، رئیس شورای سیاستگذاری تماشاخانه ایرانشهر هم از آماده‌سازی این تماشاخانه برای میزبانی گروه‌های نمایشی خبر می‌دهد.

وی می‌گوید: امور مربوط به دستگاه هواساز و تهیه مواد ضدعفونی‌کننده و... را انجام می‌دهیم و همزمان مشغول گفت‌وگو با گروه‌های نمایشی و برنامه‌ریزی هستیم. امیدواریم بتوانیم از هفته آینده فعالیت خود را از سر بگیریم.

این مدیر هنری درباره تمایل گروه‌های نمایشی برای اجرای آثار خود می‌گوید: پیش از این با چند گروه برنامه‌ریزی کرده بودیم که وضعیت تهران قرمز شد و حالا همان گروه‌ها مشغول آماده‌سازی و بازسازی کارهای خود هستند. امیدواریم از هفته آینده بتوانیم فعالیت‌های تماشاخانه را از سر بگیریم.