موقعیت رسانه‌های آنلاین در عصر جدید

 طبق آمار خود نتفلیکس در ماه‌های ژانویه تا مارس ۲۰۲۱  نزدیک به چهار میلیون نفر به مشتریان نتفلیکس اضافه شد در حالی‌که پیش‌بینی می‌شد این رقم به ۶ میلیون نفر برسد. همین عامل موجب شد در معاملات خارج از ساعت معمول در بازارهای بین‌المللی، ارزش سهام این شرکت ۱۱ درصد سقوط کرد و هر سهم آن به نزدیک ۴۹۰ دلار رسید؛ به این ترتیب حدود ۲۵ میلیارد دلار از ارزش آن کاسته شده است. نتفلیکس بیشتر رشد خود در دوران قرنطینه را مدیون مشتریان آسیایی است؛ در سال ۲۰۲۰ حدود ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در آسیا به مشتریان نتفلیکس اضافه شدند، معادل ۶۵ درصد رشد در یک سال.

 نتفلیکس درباره مشتریان تازه در آینده نزدیک خوش‌بین نیست و پیش‌بینی کرده در سه ماه دوم امسال (میلادی) حدود یک میلیون نفر به مشتریانش اضافه شود؛ این پیش‌بینی قبلا ۵ میلیون نفر بود. نتفلیکس امیدوار است در نیمه دوم سال با ارائه محصولاتی نظیر سریال پربیننده «سرقت پول» بر تعداد مشتریانش اضافه شود. در ایران این سریال به نام «خانه کاغذی» هم شناخته می‌شود. این در حالی است که با ورود رقبای جدید و ارائه خدمات مشابه، نتفلیکس با چالش‌های بزرگی روبه‌رو است مثل سرویس «دیزنی پلاس» که به‌تازگی عرضه شده و ۱۰۰ میلیون مشترک دارد. تعداد مشتریان کنونی نتفلیکس نزدیک به ۲۰۸ میلیون نفر در جهان است. با وجود آهسته‌تر شدن روند افزایش مشتریان نتفلیکس، درآمد خالص این شرکت-پس از کسر تمام هزینه‌ها و مالیات- بیش از یک میلیارد و 700 میلیون دلار اعلام شده است.

 نتفلیکس سه نوع اشتراک به مشتریان می‌دهد؛ قیمت بر اساس کیفیت تصویر (استاندارد، اچ‌دی و 4k) و تعداد دستگاه‌هایی که از این خدمات استفاده می‌کنند، متفاوت است. ارزان‌ترین اشتراک ماهانه ۸ دلار و گران‌ترین آن 5/ 19 دلار است.

    تولید محتوای جدید

نتفلیکس گفته است نبود برنامه‌های تازه از دلایل این افت بوده و وعده داده با برنامه‌های پرمخاطب مشتریان بیشتری جذب کند.

نتفلیکس از سرمایه‌گذاری ۱۷ میلیارد دلاری برای تولید محتواهای سینمایی و تلویزیونی در سال مالی ۲۰۲۱ خبر داد.

این شرکت در نامه خود به سهامداران گفت: همان‌طور که قبلا اشاره کردیم، تاخیرهای تولید ناشی از بحران همه‌گیری ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰ منجر به ایجاد حجم تولیدی قابل توجهی در ۲۰۲۱ خواهد شد که در نیمه دوم این سال میلادی با تعداد زیادی از فرنچایزها و تولید فیلم‌های شاخص و مهم همراه خواهیم شد.

در ادامه گزارش نتفلیکس آمده است: در حالی که استفاده از واکسن‌ها در سراسر جهان بسیار نابرابر است، ما به استثنای برزیل و هند در همه بازارهای بزرگ با اطمینان به تهیه و تولید ایمن فیلم خواهیم پرداخت. با فرض ادامه این روند، ما امسال بیش از ۱۷ میلیارد دلار پول نقد برای محتوای خود هزینه خواهیم کرد و همچنان به ارائه طیف شگفت‌انگیزی از عناوین سینمایی و تلویزیونی، بسیار بیشتر از سال گذشته برای اعضای خود ادامه خواهیم داد.

 این یک هزینه قابل توجه در مقایسه با هزینه استریمر نتفلیکس در سال ۲۰۲۰ با رقم 8/ 11 میلیارد دلار است، زیرا همه‌گیری کرونا باعث تاخیر در تولید در صنعت فیلم شده چراکه هزینه تولید محتوا در سال ۲۰۱۹ و قبل از بحران کرونا 9/ 13 میلیارد دلار بوده است. نِتفلیکس یک پلت‌فرم و شرکت تولیدکننده محتوای برتر آمریکایی است که مقر اصلی آن در لس گاتوس، کالیفرنیا است. 

نتفلیکس در سال ۱۹۹۷ توسط رید هستینگز و مارک راندولف در اسکاتس ولی، کالیفرنیا تاسیس شد. تجارت اصلی این شرکت یک سرویس پخش مبتنی بر اشتراک است که از طریق کتابخانه‌ای از فیلم‌ها و مجموعه‌های تلویزیونی، از جمله آنهایی که در داخل تولید می‌شوند، پخش آنلاین می‌کند. در ژانویه ۲۰۲۱، نتفلیکس به آمار 7/ 203 میلیون مشترک از جمله ۶۶ میلیون نفر در ایالات متحده رسید. این سرویس به جز سرزمین اصلی چین (به دلیل محدودیت‌های محلی)، سوریه، کره شمالی و کریمه (به دلیل تحریم‌های آمریکا) در سراسر جهان در دسترس است.

به گزارش خبرگزاری فارس  به نقل از ورایتی،  در سال ۲۰۲۰ گزارش شد که درآمد عملیاتی نتفلیکس 2/ 1 میلیارد دلار است. دفاتر این شرکت در انگلستان، فرانسه، برزیل، هلند، هند، ژاپن و کره جنوبی است. نتفلیکس یکی از اعضای انجمن سینمایی آمریکا (MPA) است که محتوا را از کشورهای سراسر جهان تولید و توزیع می‌کند.

مدل تجاری اولیه نتفلیکس شامل فروش دی‌وی‌دی و اجاره از طریق پست بود، اما هاستینگز حدود یک سال پس از تاسیس شرکت، فروش خود را رها کرد تا به کار اجاره دی‌وی‌دی اولیه بپردازد. نتفلیکس ضمن حفظ تجارت اجاره دی‌وی‌دی و Blu-ray، تجارت خود را در سال ۲۰۰۷ با معرفی رسانه‌های جریان‌دار گسترش داد. این شرکت در سال ۲۰۱۰ با پخش جریانی قابل دسترس در کانادا و به دنبال آن آمریکای لاتین و کارائیب در سطح بین‌المللی گسترش یافت. نتفلیکس در سال ۲۰۱۳ با معرفی اولین سریالش، خانه پوشالی وارد صنعت تولید محتوا شد. از سال ۲۰۱۲، نتفلیکس بیشتر به‌عنوان تهیه‌کننده و توزیع‌کننده سریال و فیلم تلویزیونی نقش فعالی داشته و به همین منظور، انواع محتوای «Netflix Original» را از طریق کتابخانه آنلاین خود ارائه می‌دهد. تا ژانویه ۲۰۱۶، خدمات نتفلیکس در بیش از ۱۹۰ کشور جهان در دسترس بود. نتفلیکس حدودا ۱۲۶ سریال و فیلم اصلی را در سال ۲۰۱۶ منتشر کرد که بیش از هر شبکه یا کانال کابلی دیگری است.

تلاش آنها برای تولید محتوای جدید، تامین حقوق محتوای اضافی و ایجاد تنوع در ۱۹۰ کشور باعث شده ‌است که این شرکت میلیاردها بدهی جمع کند: 9/ 21میلیارد دلار از سپتامبر ۲۰۱۷، از 8/ 16میلیارد دلار نسبت به سال قبل.  5/ 6 میلیارد دلار از این بدهی بلندمدت و باقی‌مانده آن در تعهدات بلندمدت است.

در اکتبر ۲۰۱۸، نتفلیکس اعلام کرد برای کمک به تامین محتوای جدید، ۲ میلیارد دلار بدهی دیگر جمع می‌کند. در ۱۰ ژوئیه سال ۲۰۲۰، نتفلیکس با سرمایه‌گذاری در بازار به بزرگ‌ترین شرکت سرگرمی/  رسانه‌ای تبدیل شد.