در بخشی از ویژه‌برنامه‌ دو ساعته‌ «راهنمای مسافران کهکشان» مصطفی یاوری، پژوهشگر تاریخ نجوم خورشیدگرفتگی‌های قرن ۱۴ شمسی را مرور خواهد کرد. در بخش‌های دیگر این برنامه، دکتر امیر حسن‌زاده، دکترای نجوم اختر فیزیک و انسیه عرفانی، دکترای کیهان‌شناسی و استادیار دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه‌ زنجان جزئیات خورشیدگرفتگی اولین روز تابستان را بررسی خواهند کرد.

بررسی این خورشیدگرفتگی در نقاط دیگری از دنیا پخش آیتم‌هایی درباره‌ ویژگی‌های خورشید، کسوف و... از قسمت‌های دیگر این ویژه‌ برنامه‌ «راهنمای مسافران کهکشان» خواهد بود.

زمان آغاز آخرین خورشیدگرفتگی قرن ۱۴ شمسی در نقاط مختلف ایران از حوالی یک ربع به ۹ تا حدود ۹ و ربع صبح متغیر است‌. اوج این گرفتگی هم حوالی ساعت ۱۰ تا ۱۰:۳۰ صبح برای نواحی مختلف ایران روی می‌دهد.

همچنین حوالی ساعت ۱۱:۱۵ تا ۱۲ ظهر این کسوف در نقاط مختلف کشور پایان می‌یابد. در این خورشیدگرفتگی در گوشه‌ جنوب شرقی ایران، بیش از ۹۵ درصد قرص خورشید تاریک خواهد شد. این خورشیدگرفتگی در کشورهایی مثل یمن، عمان، اتیوپی و... به‌صورت حلقوی دیده می‌شود.

ویژه‌ برنامه‌ راهنمای مسافران کهکشان از جزیره‌ کیش پخش زنده خواهد داشت؛ گرفتگی خورشید در این منطقه تا بیش از ۸۰ درصد قابل رصد است.