بازار ایرانی هنرهای تجسمی به فروش ۴۲ میلیاردی رسید
رکوردداران حراج ۱۱
عنوان گرانترین اثر این دوره که کار چکشزدن آن بر عهده حسین پاکدل بود به مجسمهای از پرویز تناولی با عنوان «سر شاعر» تعلق گرفت. همچنین اثری بدون عنوان از منیر فرمانفرماییان رتبه دوم را به دست آورد و تابلویی از سهراب سپهری نیز در مقام سوم فروش قرار گرفت.حراج یازدهم با شگفتیهایی نیز همراه بود و با اینکه بیشتر آثاری که در این دوره ارائه شد، در همان محدوده قیمتی پیشبینی شده به فروش رسیدند و بسیاری از آنها قیمتی نزدیک به قیمت پایه داشتند، آثاری هم بودند که رشد قیمت زیادی داشتند و علاقهمندان بارها برای خرید آنها ابراز تمایل کردند. اثر بدون عنوان ابراهیم فرجی که در سال ۱۳۴۷ خلقشده است اگرچه با قیمت پایه ۴۰ تا ۶۰ میلیون تومان عرضه شده بود، ۱۶۰ میلیون تومان چکش خورد و اثر حجمی «خانواده» متعلق به بهمن دادخواه که با قیمت پایه ۴۰۰ میلیون تومان ارائه شده بود ۷۰۰ میلیون تومان چکش خورد. در این حراج ۵اثر نیز فروش نرفت که بین آنها آثاری دیده میشود که برای آنها قیمت میلیاردی پیشبینی شده بود. تابلوی بدون عنوان رضا مافی با قیمت پایه یک میلیارد و ۲۰۰میلیون تومان و تابلوی نقاشیخط محمد احصایی که به قیمت پایه یک میلیارد تومان قیمتگذاری شده بود، فروش نرفتند و اثر متعلق به حسین زندهرودی از حراج خارج شد.
آثار میلیاردی
به گزارش هنرآنلاین، مجسمه «سر شاعر» متعلق به پرویز تناولی مجسمهساز پیشروی ایرانی به مبلغ ۳میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان چکش خورد تا گرانترین اثر یازدهمین حراج تهران شود. در رتبه دوم اثر بدون عنوان منیر فرمانفرماییان قرار گرفت که ۳میلیارد تومان فروخته شد. سومین اثر گرانقیمت این دوره حراج نیز به سهراب سپهری اختصاص داشت؛ این اثر که در سال ۲۰۱۷ در کریستیز لندن عرضه شده بود ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان چکش خورد. اثر «آسمان آبی» منیر فرمانفرماییان ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان فروش رفت. اثر دیگری از سهراب سپهری با قیمت ۲ میلیارد تومان چکش خورد. تابلوی حسین زندهرودی با نام «سین لام» به قیمت ۲ میلیارد تومان فروخته شد. تابلوی مینیاتور محمود فرشچیان که در آن به صلیب کشیده شدن حضرت عیسی(ع) تصویر شده، ۲ میلیارد تومان چکش خورد. مجسمه آهنی ژازه تباتبایی، تابلوی «انهدام کیهانی» آیدین آغداشلو و مجسمه «هیچ» پرویز تناولی هر سه به مبلغ یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان فروخته شدند و اثر بدون عنوان بهجت صدر یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان فروخته شد و اثر بدون عنوان مسعود عربشاهی نیز که ۵۰۰ تا ۷۰۰میلیون تومان قیمتگذاری شده بود، یک میلیارد تومان چکش خورد.
آثار دیگر
اما در این دوره حراج آثار ذیقیمت دیگری نیز بالای ۵۰۰ میلیون تومان چکش خوردند. تابلوی نقاشیخط محمد احصایی که با قیمت پایه ۷۰۰ میلیون تومان عرضه شده بود؛ ۸۵۰ میلیون تومان چکش خورد. اثر بدون عنوان حسین کاظمی خلق شده در سال ۱۳۵۰ که با قیمت پایه ۷۰۰ میلیون تومان عرضه شده بود نیز به مبلغ ۸۰۰ میلیون تومان چکش خورد. تابلوی نقاشیخط «میز» متعلق به کوروش شیشهگران که ۶۰۰ میلیون تومان قیمتگذاری شده بود، ۷۵۰ میلیون تومان خریداری شد. اثر حجمی «خانواده» متعلق به بهمن دادخواه اما شب پرهیجانی را در یازدهمین حراج تهران تجربه کرد. این اثر که با قیمت پایه ۴۰۰ میلیون تومان ارائه شد در پایان به مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان چکش خورد. در ادامه تابلوی ابوالقاسم سعیدی و تابلوی ترکیب مواد روی بوم مسعود عربشاهی هرکدام به قیمت ۶۰۰میلیون تومان خریداری شدند. اثر بدون عنوان محسن وزیری مقدم از مجموعه آثار شنی این هنرمند فقید نیز ۵۸۰ میلیون تومان فروش رفت. اثر بدون عنوان و ۲ لتهای فریده لاشایی، تابلوی رنگ روغن روی بوم بهمن محصص و اثر بدون عنوان لیلی متین دفتری نیز با قیمت ۵۵۰ میلیون تومان چکش خوردند.
تابلوی «غروب» متعلق به ناصر عصار، تابلوی نقاشیخط صداقت جباری با عنوان «ستایش کن خداوندی که او بالاترین است»، تابلوی نقش برجسته رضا مافی و اثر بدون عنوان نصرالله افجهای نیز هرکدام به قیمت ۵۰۰ میلیون تومان فروخته شدند. در یازدهمین حراج تهران ۳۶ اثر نیز بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان فروش رفتند که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم. تابلوی نقاشی رنگ روغن و کاهگل روی بوم پرویز کلانتری که با قیمت پایه ۴۰۰میلیون تومان عرضه شده بود، ۴۶۰ میلیون تومان فروخته شد. اثری از علیرضا اسپهبد نیز به قیمت ۴۶۰ میلیون تومان فروش رفت. اثر فیگوراتیو صادق تبریزی که ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون قیمتگذاری شده بود، ۴۴۰میلیون تومان چکش خورد. تابلوی بدون عنوان فریده لاشایی و تابلو نقاشی بدون عنوان رنگ روغن روی بوم از ژازه تباتبایی نیز هرکدام ۴۰۰میلیون تومان چکش خوردند. مجسمه آهنی دیگری از ژازه تباتبایی ۳۸۰ میلیون تومان چکش خورد و اثر سیراک ملکونیان نیز ۳۸۰ میلیون تومان خریداری شد. اثر حسن زرینقلم نیز در یازدهمین دوره حراج تهران با قیمت ۳۶۰ میلیون تومان به فروش رسید. تابلوی آبرنگ منیر فرمانفرماییان که با قیمت پایه ۲۵۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان عرضه شد، ۳۴۰ میلیون تومان فروخته شد. پرتره بدون عنوان مهدی ویشکایی هم با قیمت ۳۲۰ میلیون تومان چکش خورد.
ارسال نظر