پایان‌نامه پرتنش موسیقی در سال96

همزمان خبرهایی نیز از تغییر در دفتر کل موسیقی وزارت ارشاد به گوش می‌رسید و کماکان این خبرها در حال انتشار است. به نظر می‌رسد اوضاع موسیقی در چند روز اخیر و در آستانه تحویل سال نو دچار یک اختلال شده است. بسیاری از هنرمندان مطرح موسیقی کشور با توجه به قوت پیدا کردن خبر تغییر فرزاد طالبی از سمت مدیرکلی دفتر موسیقی وزارت ارشاد، نامه‌ای را در حمایت از او امضا و به دفتر وزیر فرستادند. اما در مقابل تعدادی دیگر از اهالی موسیقی نیز با امضای نامه‌ای نام علی ترابی را رسانه‌ای کردند تا به‌عنوان جانشین طالبی در دفتر موسیقی مشغول به‌کار شود. اما این ماجرا اتفاقات عجیبی هم در خود داشت که در ادامه جزئیات آن را خواهید خواند.

  دوئل اهالی موسیقی

این ماجرا برای اولین مرتبه از روز ۲۰ اسفند با انتشار یک نامه سرگشاده به مطبوعات کشیده شد؛ جمعی از هنرمندان حوزه موسیقی با ارسال نامه‌ای برای سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار ابقای فرزاد طالبی در سمت مدیرکلی دفتر موسیقی وزارت ارشاد شدند. در این نامه اسامی 100 موزیسین به عنوان امضاکنندگان آن آورده شده بود. البته ماجرا وقتی جنجالی شد که فردای انتشار این متن، نامه‌ سرگشاده دیگری این بار در حمایت از علی ترابی برای جایگزینی فرزاد طالبی  و اسامی حدود 200 موزیسین که بخشی از آنها نامشان در نامه اول نیز آمده بود، منتشر شد. به دنبال این اتفاق سالار عقیلی در گفت‌وگو با «ایلنا»، درباره نامه‌ای که در حمایت از مدیرکل کنونی دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شد و نام او نیز در جمع حمایت‌کنندگان بود، گفت: من اصلا از این نامه خبر ندارم و نمی‌دانم چه کسی و با چه هدفی نام من را در این نامه قرار داده است. البته بیانیه‌ای در این خصوص تنظیم کرده‌ام که امروز منتشر خواهم کرد و قطعا از طریق مراجع قانونی نیز پیگیر این ماجرا خواهم شد.

همچنین حمید متبسم گفت: من هیچ نامه‌ای را در این‌باره ندیده‌ام و امضا نکرده‌ام، منتها به من گفتند قرار است آقای طالبی برکنار شوند و فردی که کلا با موسیقی مخالف است جایگزین وی شود و من باتوجه به چنین توضیحی گفتم اگر آقای طالبی باشند بهتر است. اما اکنون که فهمیده‌ام نام آقای علی ترابی به‌عنوان جایگزین اصلی ایشان مطرح است به نظرم هیچ ایرادی ندارد یک مدیر خوب برود و یک مدیر خوب دیگر بیاید. اما این پایان ماجرا نبود و روز چهارشنبه گذشته با ورود حسین علیزاده به این صف‌کشی، سرنوشت صندلی مدیرکلی دفتر موسیقی وارد فاز جدیدی شد. حسین علیزاده به همراه هومان اسعدی، دبیر چهار دوره جشنواره موسیقی جوان نامه‌ سرگشاده‌ دیگری را در حمایت از علی ترابی برای تصدی پست مدیرکلی دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر کردند. باید منتظر ماند و دید که آیا سریال لغو کنسرت‌های موسیقی در آستانه تحویل سال و تحولات مدیریتی حوزه موسیقی و یارکشی و دوئل موسیقیدان‌ها ادامه خواهد داشت یا خیر.

  افتتاحیه لغوهای سریالی

دور جدید لغو کنسرت‌ها از لغو کنسرت فرزاد فرزین در سبزوار کلید خورد. کنسرت‌ سبزوار فرزاد فرزین که قرار بود جمعه ۱۸ اسفند طی دو سانس در سالن شهید چمران سبزوار برگزار شود و بلیت‌های آن نیز به فروش رفته بود، چند ساعت پیش از آغاز برنامه ازسوی دادستانی لغو شد. فرزاد فرزین نیز ضمن انتشار فیلم کوتاهی در جمع مخاطبانش در سبزوار گفت: ما به همراه گروه شوک در سبزوار هستیم. باتوجه به اینکه برنامه از سوی ارشاد سبزوار دوباره تایید شده بود، متاسفانه از طرف دادستانی ظاهرا این برنامه لغو شد. به هر حال ما آمده بودیم این برنامه را برگزار کنیم و به عشق دوستانی که در اینجا هستند، حضور پیدا کردیم. ان‌شاءالله فرصتی باشد که در خدمتشان باشیم.

  لغو کنسرت کیوان ساکت

این در حالی بود که کنسرت گروه «وزیری» به سرپرستی کیوان ساکت نیز روز چهارشنبه ۲۳ اسفند از سوی دادستانی مشهد لغو شد. کیوان ساکت به دنبال لغو کنسرتش در طرقبه مشهد به «ایلنا» گفت: به من اطلاع داده شد؛ کنسرت گروه وزیری که قرار بود در طرقبه و در سالن نصر این شهر برگزار شود از سوی دادستانی لغو شده است این در حالی است که ما مجوز‌های وزارت ارشاد را برای برگزاری این کنسرت دریافت کرده بودیم با این‌وجود از طرف دادستانی مشهد به نیروی انتظامی و آنها نیز به ما اطلاع دادند کنسرت لغو شده است. قطعات این کنسرت درست همان قطعاتی هستند که در تهران اجرا شده بودند و تمامی آنها مجوزهای لازم را کسب کرده بودند. بلیت‌فروشی‌ کنسرت نیز انجام شده گرچه بعد از این اتفاق پول کسانی که بلیت خریداری کرده بودند، به آنها بازگردانده خواهد شد.

  ممانعت از صدور مجوز برای قربانی

روز دوشنبه ۲۱ اسفند نیز علیرضا قربانی خبر از مجوز نگرفتن کنسرت‌هایش در شهرهای ساری و طرقبه با دستور دادستان داد. قربانی و مدیر برنامه‌هایش هر دو در صفحه شخصی‌شان در توییتر درباره کنسرت در شهرهای ساری و طرقبه نوشتند: «هر دو کنسرت ساری و طرقبه ما با فشار و دستور دادستان مجوز نگرفته. فکر می‌کنم دور تازه‌ای از فشارها برای اجراهای موسیقی شروع شده! خبر به‌صورت شفاهی به ما رسیده، جزئیات بیشتر و دقیق‌تر را منتشر خواهیم کرد.»

  سالی که نکوست؟

امسال برای موسیقی کشور دارد با فضای سرد و تنش آلودی تمام می‌شود. بعید نیست که با توجه به اتفاقات اخیر، در برنامه کنسرت‌های سال آینده نیز با فروردینی پر حاشیه وپرتنش روبه‌رو باشیم. روزهای نخست سال نو نیز معمولا آوردگاه کنسرت‌های موسیقی است. تعطیلات نوروزی فرصت مناسبی برای خانواده‌ها و دوستداران موسیقی است تا از اجرای زنده گروه‌ها و چهره‌های محبوبشان لذت ببرند. در صورت ادامه روند لغو کنسرت‌ها و بی‌سامان بودن وضعیت مدیریت موسیقی کشور احتمالا سال نو با سرخوردگی موسیقیدان‌ها و دوستدارانشان آغاز خواهد شد.