بزرگداشت مانی حقیقی به عنوان استاد سینمای ابزورد
برگزارکنندگان جشنواره فیلم مادرید با نگاهی موشکافانه به سینمای ایران، سینمای ابزورد را وجه متفاوت و قابل توجه این سینما ارزیابی کردهاند و با هدف بررسی ابعاد مختلف این یافته، مراسم بزرگداشتی برای مانی حقیقی بهعنوان یکی از فیلمسازان تاثیرگذار اینگونه تدارک دیدهاند. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سومین دوره جشنواره فیلم مادرید از هجدهم خردادماه (هشتم ژوئن) فعالیت خود را آغاز کرده و در این دوره از جشنواره بخش ویژهای به سینمای ایران اختصاص یافته است. درحالیکه همواره سینمای واقعگرای ایران که مضمونی اجتماعی را با ادبیاتی منتقدانه مورد توجه قرار داده در جشنوارههای جهانی فرصت حضور و قرار گرفتن در مرکز توجه مییابد، این بار جشنواره مادرید سراغ وجه دیگری از سینمای ایران رفته است.
برگزارکنندگان جشنواره فیلم مادرید با نگاهی موشکافانه به سینمای ایران، سینمای ابزورد را وجه متفاوت و قابل توجه این سینما ارزیابی کردهاند و با هدف بررسی ابعاد مختلف این یافته، مراسم بزرگداشتی برای مانی حقیقی بهعنوان یکی از فیلمسازان تاثیرگذار اینگونه تدارک دیدهاند.به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سومین دوره جشنواره فیلم مادرید از هجدهم خردادماه (هشتم ژوئن) فعالیت خود را آغاز کرده و در این دوره از جشنواره بخش ویژهای به سینمای ایران اختصاص یافته است. درحالیکه همواره سینمای واقعگرای ایران که مضمونی اجتماعی را با ادبیاتی منتقدانه مورد توجه قرار داده در جشنوارههای جهانی فرصت حضور و قرار گرفتن در مرکز توجه مییابد، این بار جشنواره مادرید سراغ وجه دیگری از سینمای ایران رفته است. براساس آنچه در سایت جشنواره فیلم مادرید در مورد بخش ویژه سینمای ابزورد ایرانی آمده، «معمولا رسانههای غربی کمدیها و سینمای ابزورد ایرانی را نادیده گرفتهاند و بیشتر به فیلمهای متفکرانه عباس کیارستمی و جعفر پناهی تمایل نشان دادهاند.»، با این پیشفرض برگزارکنندگان جشنواره فیلم مادرید دست به خلاقیتی زده و با جستوجویی در سینمای ایران مجموعه آثاری را در زیرگونه کمدی ابزورد قرار دادهاند.
در این بخش دو فیلم سینمایی «اجارهنشینها» و «مهمان مامان» ساخته داریوش مهرجویی روی پرده خواهد رفت. یکی دیگر از برنامههای کمدی ابزورد جشنواره فیلم مادرید نمایش «ماهی و گربه» به کارگردانی شهرام مکری و «مادر قلب اتمی» ساخته علی احمدزاده است. به تعبیر برگزارکنندگان این جشنواره مکری و احمدزاده دو سینماگر جوانی هستند که مسیر آغاز شده با آثار داریوش مهرجویی و تکاملیافته با فیلمهای حقیقی را ادامه میدهند. آنچه در بخش ویژه سینمای ابزورد ایران مورد توجه قرار خواهد گرفت به این شرح است: پرسشهای بنیادی درباره برآمدن کاپیتالیسم، تقابل میان سنت و مدرنیته و جایگاه زنان در جامعه ایرانی. حقیقی در روزهای نمایش آثارش در جشنواره مادرید در این شهر حاضر است. جشنواره فیلم مادرید شنبه ۲۷ خردادماه (هفدهم ژوئن) به پایان میرسد.
ارسال نظر