۴۹ اثر از ۳۲ هنرمند کشورمان در کریستی دبی حراج میشود
جولان آثار ایرانی در حراج کریستی
دنیای اقتصاد: سالهای اخیر هنرمندان کشورمان توانستهاند حضوری قاطع در بازارهای بینالمللی بهویژه منطقه داشته باشند. این حضور از جنبههای مختلف فرهنگی و اقتصادی حائز اهمیت است؛ چراکه از یکسو بر شناساندن هنر کشورمان به دیگر سرزمینها و اعتبار ناشی از آن موثر خواهند بود و از سوی دیگر با کسب سرمایه برای این هنرمندان، آنها و دیگر همکارانشان را به ادامه راه دلگرم میُسازد. در سالی که پشتسر گذاشتیم صاحبان آثار بهویژه در شاخه هنرهای تجسمی چند حراجی مطرح و بزرگ را پشتسر گذاشتند و موفقیتهایی را نیز تجربه کردند؛ اما هنوز پرونده امسال بسته نشده و یک رویداد مهم دیگر چشم انتظار آثار نامآوران ایرانی است تا عید خوبی برای جامعه فرهنگی باشد.
دنیای اقتصاد: سالهای اخیر هنرمندان کشورمان توانستهاند حضوری قاطع در بازارهای بینالمللی بهویژه منطقه داشته باشند. این حضور از جنبههای مختلف فرهنگی و اقتصادی حائز اهمیت است؛ چراکه از یکسو بر شناساندن هنر کشورمان به دیگر سرزمینها و اعتبار ناشی از آن موثر خواهند بود و از سوی دیگر با کسب سرمایه برای این هنرمندان، آنها و دیگر همکارانشان را به ادامه راه دلگرم میُسازد. در سالی که پشتسر گذاشتیم صاحبان آثار بهویژه در شاخه هنرهای تجسمی چند حراجی مطرح و بزرگ را پشتسر گذاشتند و موفقیتهایی را نیز تجربه کردند؛ اما هنوز پرونده امسال بسته نشده و یک رویداد مهم دیگر چشم انتظار آثار نامآوران ایرانی است تا عید خوبی برای جامعه فرهنگی باشد. قرار است بیست و دومین دوره حراج کریستی خاورمیانه شامگاه ۲۸ اسفندماه (۱۸مارس) در هتل امارات تاورز دبی برگزار شود. در این دوره ۱۶۳ اثر از هنرمندان ایران، عرب و ترک چکش میخورند که از جهات مختلفی هنرمندان ایرانی در آن حائز موقعیت ممتازی هستند.
حراج کریستی خاورمیانه که سالانه دوبار در دبی برگزار میشود در بیست و دومین دوره خود میزبان ۴۹ اثر از ۳۲ هنرمند معاصر ایران است که در کنار هنرمندانی از عراق، فلسطین، لبنان، مصر، سوریه و ترکیه چکش خواهند خورد. به گزارش خبرگزاری هنرآنلاین، در این دوره از حراج کریستی به جز تعداد آثاری که با کمینه و بیشینه ۸۰ تا ۱۲۰ هزار دلار قیمتگذاری شدهاند، بیشتر آثار با قیمتهای متفاوت و پرنوسانی در این حراج چکش میخورند. اثر «عشق» محمد احصایی و اثر «خورشید/ پسر» علی بنیصدر در کنار آثاری از نبیل نهاس و پاول گرگوسیان از لبنان، نظیر نبا و لوآی کیالی از سوریه، شاکر حسن السعید و خدیم حیدر از عراق و عبدالهادی القزار از مصر با قیمت ۸۰ تا ۱۲۰ هزار دلار چکش خواهند خورد.
تابلو هایی از حسین زندهرودی، فرهاد مشیری، افشین پیرهاشمی، تابلوی «Dream» اثر سفهوان دهول هنرمند مصری و اثر بدون عنوان شفیق عبود هنرمند لبنانی با قیمت ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار دلار در حراج شرکت داده میشوند. همچنین اثری از کورش شیشهگران با عنوان «فیگور» با قیمت کمینه و بیشینه ۱۲۰ تا ۱۸۰ هزار دلار در حراج بیست ودوم چکش میخورد. اثر «نور» علی بنی صدر و تابلوی «قهرمان» محمود صبری هنرمند عراقی با قیمت کمینه و بیشینه ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار دلار و تابلویی از حسین زندهرودی با قیمت ۱۸۰ تا ۲۲۰ هزار دلار در حراج شرکت داده میشود.
گرانترین آثار
اثر «نقاشی در شیشه» منیر شاهرودی فرمانفرمائیان نیز از دیگر آثاری است که در این نمایشگاه عرضه میشود و با قیمت کمینه و بیشینه ۱۸۰ تا ۲۴۰ هزار دلار چوب حراج میخورد تا آثار ایرانیها همچنان جزو گران قیمتهای حراج کریستی باشند. اثری بدون عنوان از سهراب سپهری نیز در این حراج با قیمت کمینه ۲۲۰ و بیشینه ۲۸۰ هزار دلار چکش میخورد که بعد از آثار اسماعیل شموت هنرمند فلسطینی با عنوان «ادیسهای از مردم» با قیمت ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار دلار، اثر بدون عنوان فائق حسن هنرمند عراقی با قیمت ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار دلار و اثر «Assouan» محمود سعید با قیمت ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار دلار گرانترین آثار پیشنهادی در حراج کریستی است. در این دوره از حراج کریستی ، ۷ اثر از سیراک ملکونیان در بخشی با عنوان «MASTER OF LANDSCAPE» به نمایش در میآید که آثار با کمینهها و بیشینههای متفاوتی از ۸ تا ۷۰ هزار دلار از سوی حراج پیشنهاد شدهاند.
۶ اثر محمود سعید نیز در بخشی با عنوان «THE ESSENCE OF MODERNITY IN EGYPT» در این دوره از حراج کریستی در نظر گرفته شده است که در آن اثری از محمود سعید با قیمت ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار دلار چکش میخورد. ۱۰ اثر از هنرمندان عراق نیز در بخشی با عنوان «IRAQ AT A GALANCE» در حراج بیست و دوم کریستی عرضه میشود. در این دوره تک اثری از اسماعیل شموت هنرمند فلسطینی نیز عرضه میشود که این اثر بهدلیل ابعاد بزرگی که دارد (۱ در ۶ متر)، منحصربهفرد بهنظر میرسد. این اثر که «ODYSSEY OF A PEOPLE» نام دارد ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار دلار قیمتگذاری شده است.
آثار هنرمندان روی جلد کاتالوگ
روی جلد و پشت جلد کاتالوگ این دوره از حراج کریستی، دو اثر حسین زندهرودی و علی بنی صدر منتشر شده که هر دو جزو آثاری هستند که بالاترین تخمین قیمت اولیه حراجى روی آنها صورت گرفته است. این اتفاق برای اولین بار رخ داده است که تصویر آثار هنرمندان ایران هم بر جلد و هم پشت کاتالوگ حراج کریستی نقش میبندد. در این دوره ۳۰ هنرمند ایرانی شرکت دارند که سیراک ملکونیان در کنار حسین زندهرودی و فرهاد مشیری بیشترین آثار حراج از جانب هنرمندان ایرانی را به خود اختصاص دادهاند. منوچهر یکتایی، مسعود عربشاهی، رضا درخشانی، منیر شاهرودی فرمانفرماییان، علی بنی صدر، فرهاد مشیری، سهراب سپهری، سیراک ملکونیان، مارکو گریگوریان، بهمن محصص، حسین کاظمی، ابوالقاسم سعیدی، بهجت صدر، فرامرز پیلارام، نصرالله افجهای، حسین زندهرودی، محمد بزرگی، روشنک امین الهی، محمد احصایی، پرویز تناولی، کورش شیشهگران، فریده لاشایی، فرزاد کهن، شیرین علیآبادی، شادی قدیریان، افشین پیرهاشمی، طلا مدنی، بهمن دادخواه، حامد صحیحی، مهرداد محبعلی و تیمور ناصری هنرمندان ایرانی هستند که آثارشان در بیست و دومین حراج کریستی چکش میخورد.
قیمت آثار 30 هنرمند ایرانى
پرویز تناولی، هنرمند معاصر ایران در این دوره از کریستی خاورمیانه پنج مجسمه از سری مجسمههای هیچ دارد که اثر اولش با عنوان «هیچ و صندلی» با قیمت ۵۰ تا ۷۰ هزار دلار و چهار اثر دیگر او به صورت یک مجموعه با قیمت ۶۰ تا ۸۰ هزار دلار عرضه میشود. از سهراب سپهری، شاعر و نقاش نوستالژیک ایران که در داخل مرزهای ایران گرانترین هنرمند شناخته میشود دو اثر در این حراجی حاضر است: دو نقاشی بدون عنوان که در دهه ۶۰ میلادی به تصویر در آمده با قیمت ۲۲۰ تا ۲۸۰ هزار دلار و ۵۰ تا ۷۰ هزار دلار چکش میخورد. از رضا درخشانی، نقاش و موزیسین صاحب سبک کشورمان که آثارش مورد توجه بسیاری از اروپاییان قرار گرفته دو اثر زیبا در کریستی بیست و دوم ارائه شده است: اثر از سری «هانتینگ کالر» که در سال ۲۰۱۰ خلق شده با قیمت پایه ۵۰ تا ۷۰ هزار دلار روی میز حراج میرود؛ همچنین اثر «هر روز تابستان و هرشب پاییز» هم از او با قیمت پایه ۵۰ تا ۷۰ هزار دلار در این حراج پیشنهاد شده که محصول سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۷ است.
سه اثر از زندهیاد فرامرز پیلارام نیز در این نمایشگاه عرضه میشود که یک اثر با قیمت پایه ۱۵ تا ۲۰ و دو اثر دیگر به ترتیب با قیمت پایه ۲۰ تا ۲۵ و ۶۰ تا ۸۰ در حراج حضور دارند. ۲ اثر بدون عنوان مسعود عربشاهی نیز در حراج کریستی چکش میخورد که با قیمتهای ۶۰ تا ۸۰ هزار دلار عرضه میشوند. اثری از ناصر عصار که در سال ۱۹۶۲ خلق شده با قیمت پایه ۲۵ تا ۳۰ هزار دلار در حراج کریستی حضور دارد. نقاشی از منوچهر یکتایی نیز که از سری «استیل لایف» اوست با قیمت پایه ۲۰ تا ۳۰ هزار دلار در این حراج عرضه میشود. نصرالله افجهای نیز با یک اثر بدون عنوان محصول ۲۰۱۵ با قیمت پایه ۵۰ تا ۷۰ هزار دلار در این حراج حضور دارد. اثر مهرداد محبعلی در این حراج با قیمت ۲۰ تا ۳۰ هزار دلار قیمتگذاری شده است. همچنین اثری از مجموعه «سلف پرترههای» مارکو گریگوریان با قیمت ۲۵ تا ۳۰ و دو اثر بدون عنوان از بهمن محصص با قیمت ۶۰ تا ۸۰ هزار دلار چوب حراج میخورد.
در این حراج همچنین تک اثری از حسین کاظمی با قیمت کمینه و بیشینه ۴۰ تا ۶۰ هزار دلار همراه با اثر بدون عنوانی از ابوالقاسم سعیدی با قیمت ۲۵ تا ۳۰ هزار دلار به فروش میرسد. اثری از روشنک امینالهی با عنوان «بهار عشق» با قیمت ۱۲ تا ۱۸ و «فرشته آزادی» اثر محمد بزرگی نیز با قیمت ۱۸ تا ۲۵ هزار دلار به فروش میرسد. در این دوره از حراج کریستی همچنین آثار بدون عنوان از فریده لاشایی، بهجت صدر و ناصر عصار به ترتیب با قیمتهای پیشنهادی ۲۰ تا ۲۵ ، ۳۰ تا ۴۰ و ۲۵ تا ۳۵ هزار دلار چکش میخورند. دو عکس از مجموعه «دقت کن» شادی قدیریان نیز در این حراج با قیمت ۸ تا ۱۲ هزار دلار حضور دارد. مجسمه «سیمرغ» تیمور ناصری نیز در این حراج با قیمت ۲۰ تا ۲۵ هزار دلار چکش میخورد. اثری از طلا مدنی و تابلویی از سری «PASSAGE» بهمن دادخواه به ترتیب با کمینه و بیشینه ۴۰ تا ۶۰ و ۲۵ تا ۳۰ هزار دلار قیمتگذاری شدهاند. عکسی با عنوان «میس هیبریدی» از شیرین علی آبادی به همراه اثری بدون عنوان از حامد صحیحی با قیمت ۸ تا ۱۲ هزار دلار در حراج بیست و دوم کریستی دبی چکش میخورند. بخش نمایشگاهی بیست و یکمین حراج کریستی دبی ۲۶ اسفند (۱۶ مارس) در هتل امارات تاورز بر پا میشود و پس از دو روز فرصت تماشای آثار، حراج این دوره ساعت ۷ بعد از ظهر در سالن گودفین این برج شاخص دبی برگزار میشود.
ارسال نظر