پیشتازی چهره‌های مشهور دربازار کتاب

دنیای اقتصاد: انگیزه هنرمندان، ورزشکاران و سیاستمداران برای نوشتن کتاب متفاوت است؛ گاه برای افزایش شهرت، زمانی برای به دست آوردن پول و مواقعی هم از سر تفنن به تالیف روی می‌آورند، اما از میان این چهره‌ها هستند کسانی که به دلایلی دیگر به‌ویژه داشتن ذوق ادبی سراغ نویسندگی می‌روند. از جمله این افراد می‌توان به ایرج طهماسب، مجری معروف که همه او را با «کلاه قرمزی» می‌شناسند اشاره کرد. مجموعه داستان «سه قصه» از او که در هفته‌های اخیر به جمع پرفروش‌های ادبی راه یافته، با استقبال گسترده علاقه‌مندان به این چهره تلویزیونی، در صدر فهرست پرفروش‌های ادبی بازار کتاب تهران قرار گرفته است. استقبال از این اثر در هفته گذشته، به قدری بود که حتی آثار پرفروش جوجو مویز مانند «میوه خارجی» و «آخرین نامه به معشوق» را از صدر فهرست پرفروش‌ها به رده‌های دوم و سوم این فهرست راند و به این ترتیب حضور موفقی را (به لحاظ فروش) برای طهماسب در اولین تجربه نویسندگی‌اش رقم زد.

داستان‌های این کتاب طی دوران فعالیت‌های هنری طهماسب به‌عنوان کارگردان و بازیگر نوشته شده‌اند و خودش در معرفی آنها گفته است: «این داستان‌ها تعدادی از داستان‌هایی است که طی کار هنری‌ام نوشته‌ام؛ به سال‌های دور و نزدیک باز می‌گردد و هر یک شیوه نگارش خاصی دارد. همه آنها را دوست دارم و وقتی آدم چیزی را دوست دارد، دلش می‌خواهد آن را با دیگران تقسیم کند؛ بنابراین تصمیم گرفتم بعد از سالیان سال آنها را چاپ کنم. این نوشته‌ها برای دوستانی که تنها یک چهره این جانب را شناخته‌اند جالب‌تر است.» البته احتمال دارد استقبال از اثر این چهره سینمایی و تلویزیونی موقتی و از سر کنجکاوی باشد؛ از این رو باید صبر کرد و دید در هفته‌های بعد و پس از فروکش کردن تب خرید این اثر، چه میزان به موفقیت خود ادامه خواهد داد و چقدر از این استقبال به جنبه‌های ادبی و جذابیت درونی آن فارغ از نام نویسنده بر می‌گردد.

طبق اطلاعات ارائه شده از سوی خبرگزاری ایبنا براساس آمار فروش کتابفروشی‌های مهم پایتخت چون شهر کتاب‌های مرکزی، ابن‌سینا، شهید بهشتی، چشمه (کریمخان)، افق، امیرکبیر، کتابسرای تندیس، دف، چتر و همیشه، «مردی به نام اوه» نوشته فردریک بکمن با ترجمه حسین تهرانی از نشر چشمه، «تصرف عدوانی» نوشته لنا اندرشون با ترجمه سعید مقدم از نشر مرکز، «دختری که رهایش کردی» نوشته جوجو مویز، با ترجمه کتایون اسماعیلی از نشر میلکان، «ملت عشق» نوشته الیف شافاک با ترجمه ارسلان فصیحی از نشر ققنوس نیز در رده‌های بعدی فهرست ۱۰ کتاب پرفروش بازار کتاب تهران قرار گرفته‌اند. رمان «کوری» نوشته ژوزه ساراماگو با ترجمه مینو مشیری از نشر علم، «شازده کوچولو» نوشته آنتوان دوسنت اگزوپری با ترجمه احمد شاملو از نشر نگاه و «آثار نایاب صادق هدایت» با گردآوری جهانگیر هدایت از نشر چشمه از دیگر آثار پرفروشی بودند که در این فهرست جای دارند. همچنین در حوزه کتاب‌های علوم انسانی آثار فلسفی با پیشتازی همراه بوده‌اند؛ به طوری که کتاب «فیلسوفان هیتلر» نوشته ایوون شرات با ترجمه حسین کاظمی یزدی از نشر رایزن همچون هفته پیشتر با استقبال علاقه‌مندان به حوزه فلسفه مواجه شد و به این ترتیب جایگاه خود را در صدر فهرست پرفروش‌ها تثبیت کرد.

«پرسش‌هایی از مارکس» نوشته تری ایگلتون با ترجمه رحمان بوذری و صالح نجفی نیز که از سوی نشر هرمس راهی بازار کتاب شده دیگر اثر مورد توجه علاقه‌مندان به این حوزه بود. علاوه‌بر این‌ها، کتاب «مردم در سیاست ایران» نوشته یرواند آبراهامیان تاریخ‌نگار ارمنی - ایرانی مقیم خارج که در سال گذشته با ترجمه بهرنگ رجبی از نشر چشمه منتشر شد و ماه‌ها در فهرست پرفروش‌های بازار کتاب تهران در سال ۱۳۹۴ جای داشت، بار دیگر در میان پرفروش‌ها قرار گرفت. این کتاب شامل پنج پژوهش موردی با عناوین «نقش جمعیت‌های مردمی در انقلاب مشروطه ایران»، «نقش جمعیت‌های مردمی در سیاست ایران؛ ۱۳۳۲ـ۱۲۸۵»، «نقش جمعیت‌های مردمی در انقلاب ایران»، «کمونیسم و مساله اشتراک در ایران: حزب توده و فرقه دموکرات» و «شکل‌گیری پرولتاریا در ایران مدرن، ۱۳۳۲ـ۱۳۲۰» است.

«هنر بودن» نوشته اریک فروم با ترجمه پروین قائمی از نشر آشیان، «هنر شفاف اندیشیدن» نوشته رولف دوبلی با ترجمه عادل فردوسی‌پور از نشر چشمه، «ایرانیان از دوران باستان تا دوره معاصر» نوشته همایون کاتوزیان با ترجمه حسین شهیدی از نشر مرکز، «صلحی که همه صلح‌ها را بر باد داد» نوشته دیوید فرامکین با ترجمه حسن افشار از نشر ماهی، «دنیای سوفی» نوشته یوستین گردر با ترجمه حسن کامشاد از نشر نیلوفر، «جستارهایی در باب عشق» نوشته آلن دوباتن با ترجمه گلی امامی از نشر نیلوفر و «نیمه تاریک وجود» نوشته دبی فورد با ترجمه فرناز فرود از نشر حمیدا از دیگر آثار حاضر در میان ۱۰ کتاب پرفروش حوزه علوم انسانی در بازار کتاب تهران در هفته گذشته بودند.

پیشتازی چهره‌های مشهور دربازار کتاب