با پایان جشنواره فیلم فجر امیدواری به افزایش استقبال از فیلمهای روی پرده بیشتر شد
افت فروش در بازار زمستانی سینما
دنیای اقتصاد: طبق روال هر سال، بدترین هفتههای اکران، هفتههایی است که با برگزاری جشنواره فیلم فجر همزمان میشود. در دو هفته گذشته فیلمهای روی پرده تحت تاثیر برگزاری سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر فروش خوبی نداشتند و افت محسوس فروش، گریبان بازارشان را گرفت. البته افت میزان فروش معمولا از دو هفته پیش از آغاز جشنواره آغاز میشود و تا دو هفته پس از آن نیز ادامه خواهد داشت؛ اما اوج کم فروغی فروش فیلمهای غیر جشنوارهای در زمان برگزاری جشنواره است. این اتفاق باعث شده تا تهیهکنندهها و فیلمسازان و پخشکنندهها «نخواهند» فیلمشان در این ۶ هفته روی پرده باشد.
دنیای اقتصاد: طبق روال هر سال، بدترین هفتههای اکران، هفتههایی است که با برگزاری جشنواره فیلم فجر همزمان میشود. در دو هفته گذشته فیلمهای روی پرده تحت تاثیر برگزاری سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر فروش خوبی نداشتند و افت محسوس فروش، گریبان بازارشان را گرفت. البته افت میزان فروش معمولا از دو هفته پیش از آغاز جشنواره آغاز میشود و تا دو هفته پس از آن نیز ادامه خواهد داشت؛ اما اوج کم فروغی فروش فیلمهای غیر جشنوارهای در زمان برگزاری جشنواره است. این اتفاق باعث شده تا تهیهکنندهها و فیلمسازان و پخشکنندهها «نخواهند» فیلمشان در این ۶ هفته روی پرده باشد. با این حال هرسال نارضایتی صاحبان فیلمهای روی پرده در این بازه زمانی تکرار میشود و بخش مهمی از سرمایه مخاطبان سینما از جیب گیشه فیلمهای غیرجشنوارهای به جیب جشنواره میرود.
در دو هفتهای که گذشت «سلام بمبئی» تقریبا نصف هفته قبل خود فروخت و سایر فیلمها نیز فروش چندان رضایتبخشی نداشتند. ساخته قربان محمدپور با وجود افت فروش فراوان همچنان در صدر فیلمهای پرفروش هفته قرار دارد. این فیلم با ۵۰ میلیون تومان فروش در عرض یک هفته اخیر با ۳۱ سینما در تهران مجموع فروش خود را به ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان رسانده است. «سلام بمبئی» در شهرستانها دارای ۵۶ سینماست که در نوع خود یک رکورد محسوب میشود. به گفته قربان محمدپور، مجموع فروش تهران و شهرستانهای این فیلم به مرز ۱۳میلیارد تومان رسیده؛ آماری که دفتر پخش این فیلم نه آن را تایید کرد و نه تکذیب! «خانهای در خیابان چهل و یکم» نیز تاکنون در مقایسه با «شاباش» در گیشه موفقتر بوده و باید دید آیا این روند در روزهای پیش رو ادامه خواهد داشت یا خیر.
«چهار اصفهانی در بغداد» هم با اضافه شدن هفت سالن به تعداد سینماهایش در مجموع یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان فروخته است. ساخته محمدرضا ممتاز در شهرستانها نیز از لحاظ تعداد سینما از وضعیت خوبی برخوردار است. این فیلم در شهرهای مختلف با ۲۶ سینما در مجموع ۴۰۰ میلیون تومان فروش داشته است. به گفته پخش کننده این فیلم، مجموع فروش تهران و شهرستانهای این فیلم یک میلیارد و۵۰۰ میلیون تومان است. «جنجال در عروسی» با حفظ تمام سینماهایش و با ۱۰ سالن فروش کل خود در تهران را به ۸۶۸ میلیون تومان رسانده است. تعداد سینماهای شهرستانهای ساخته رضا خطیبی نسبت به هفته گذشته افزایش داشته است. این فیلم در حال حاضر با ۲۱ سالن ۳۰۰ میلیون تومان نیز در شهرهای مختلف فروخته است. «جنجال در عروسی» طی چند روز گذشته وارد باشگاه میلیاردیها شد و به یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون رسید.جزئیات بیشتری از فروش فیلمهای روی پرده را در جدول میبینید.
فیلمهای جدید در راه اکران
از روز شنبه فیلمهای تازهای به چرخه اکران اضافه شدند.«مبارک» فیلم رئال انیمیشن ساخته محمدرضا نجفی امامی است که داستان پیرمرد نقالی را روایت میکند که با عروسکهایی که در اقتباس از شخصیتهای شاهنامه فردوسی ساخته شدهاند، به کسب و کار مشغول است. پیرمرد بخش فراوانی از زندگیاش را در جهان اسطورهها گذرانده و نگران روزی است که شخصیتهای سیاه افسانهای، دنیا را به سوی تاریکی و تباهی بکشانند. نگرانی او، عروسکهایش را وادار میکند که وارد عمل شوند و برای کمک رساندن به پیرمرد نقال، با نوه جوان او همراه میشوند و داستان پرفراز و نشیب و ماجراجویانهای را آغاز میکنند. این فیلم که الناز شاکردوست نقش اصلی آن را برعهده دارد در سینماهای آزادی، زندگی، کورش، شاهد، شکوفه، فلسطین، کارون، میلاد و ناهید در تهران به نمایش در میآید. این فیلم در شهرهای مشهد(هویزه) و گرگان (عصر جدید) نیز اکران شده است.
فیلم سینمایی «ماحی» ساخته داوود خیام داستانی اجتماعی را روایت میکند. داستان این فیلم که بر اساس اتفاقات واقعی است، بین سالهای ۹۱ تا ۹۲ میگذرد که روایتگر شرایط زن فیلم به نام «ماحی» است. شرایطی که بازگوکننده معنای کلمه ماحی است که از آن به معنای محوکننده یا نابودکننده یاد میشود. این فیلم در پردیس ملت، چارسو، زندگی، کورش، شکوفه و هویزه مشهد به نمایش در آمد. فیلم سینمایی «جشن تولد» ساخته عباس لاجوردی داستان خانواده سوری را روایت میکند که شب جشن تولد فرزندشان به نام «رقیه» است. این شب و جشن آنها مصادف میشود با حمله تکفیریها به دمشق و حرم حضرت زینب(س) که باعث میشود این خانواده شیعه به همراه همسایه اهل سنتشان از خانه به سمت محل امنی فرار کنند و مقصدشان حرم امن حضرت زینب(س) است. در این مسیر با دو ایرانی که برای زیارت به اتفاق خانواده آمدهاند آشنا میشوند، زمانی در جنگ ایران و عراق در خرمشهر از شهرشان دفاع میکردند در مسیر رسیدن به حرم در بین راه به یک کلیسا پناه میبرند و در مسیر اتفاقاتی برای این گروه رخ میدهد. این فیلم در سینماهای آزادی، کورش و شاهد به نمایش در آمده است.
ارسال نظر