دنیای اقتصاد: همزمانی آخرین ماه پاییز با طرح «پاییزه کتاب» که تخفیف ویژه‌ای برای خریداران کتاب فراهم آورده، موجب شده استقبال از این کالای فرهنگی به شکل چشمگیری افزایش یابد. طرح «پاییزه کتاب» با شعار «ایران می‌خواند» در بازه زمانی یک ماهه از ۲۴ آبان آغاز شده و تا ۲۴ آذرماه سال جاری در کتابفروشی‌های سراسر کشور ادامه خواهد داشت. در این طرح سقف تخفیف برای هر کتابفروشی حداقل ۲۰ میلیون ریال و سقف مجاز خرید برای هر خریدار حداکثر یک میلیون ریال است و خریدار هم می‌تواند در چند نوبت و از چند کتابفروشی عضو طرح «پاییزه کتاب» آثار مورد علاقه‌خود را خریداری کند. در طرح «پاییزه کتاب» ۶۷۰ کتابفروشی از ۳۱ استان کشور ثبت‌نام کرده‌ که تاکنون از این تعداد ۵۹۰ کتابفروشی فعال و دارای فروش بوده‌اند. از این تعداد ۵۱۸ کتابفروشی در مراکز استان‌ها و ۱۵۲ کتابفروشی نیز در شهرستان‌ها مستقر هستند. همچنین تهران با ۱۱۷، اصفهان با ۷۹ و قم با ۷۸کتابفروشی، بیشترین مشارکت را در این طرح داشته‌اند.

براساس آمارهای ارائه شده از سوی خبرگزاری کتاب ایران، پرفروش‌ترین آثار طرح «پاییزه کتاب» با گذشت ۱۰ روز از آغاز این طرح، غالبا به رمان‌های خارجی اختصاص یافته که این موضوع نشان‌دهنده گرایش عمومی به سمت خواندن این دست از کتاب‌ها در کشور است.طبق این آمار که لحظه به لحظه در حال تغییر و افزایش است، تاکنون سه اثر از جوجو مویز، نویسنده انگلیسی در صدر فهرست پرفروش‌های این طرح قرار گرفتند که بر این اساس از میان ۲۵۷ هزار و ۵۱۹ جلد کتاب به فروش رفته در این طرح، «من پیش از تو» با یک‌‌هزار و ۶۶۰، «یک بعلاوه یک» با یک‌هزار و ۱۳۳ و «پس از تو» با یک‌هزار و ۳۸ جلد فروش، عنوان محبوب‌ترین آثار طرح «پاییزه کتاب» را تا این لحظه به خود اختصاص داده‌اند.همچنین اثر پرمخاطب الیف شافاک، نویسنده تُرک‌تبار با عنوان «ملت عشق» نیز با فروش ۹۲۸ جلدی و پس از آن «بیشعوری» نوشته خاویر کرمنت با ۶۶۹ و «جزء از کل» نوشته استیو تولتز با ۵۴۲ جلد فروش در رده‌های بعدی پرفروش‌ترین آثار طرح «پاییزه کتاب» جای گرفته‌اند.اما پرفروش‌ترین اثر تالیفی این طرح، کتاب «بهترین شکل ممکن» نوشته مصطفی مستور است که به تازگی به جدول پرفروش کتابفروشی‌ها راه یافته است. این اثر پس از آثار یاد شده با ۴۷۱ نسخه فروش در رده هفتم جدول آثار پرمخاطب طرح «پاییزه کتاب» جای گرفته است.از ویژگی‌های «بهترین شکل ممکن» که آن را از دیگر آثار مصطفی مستور متمایز می‌کند، می‌توان به وجه سینمایی داستان‌ها اشاره کرد، به گونه‌ای که می‌توان گفت این اثر ترکیبی از ادبیات و سینما و شاید موفق‌ترین اثر نویسنده در این تکنیک داستان‌نویسی باشد. این کتاب ۶ داستان را شامل می‌شود که حوادث هر داستان در یکی از شهرهای ایران رخ می‌دهد. داستان‌ها نیز به نام این شهرها نام‌گذاری شده‌اند. عناوین داستان‌های این کتاب به ترتیب، از این قرار است: شیراز، تهران، بندر انزلی، مشهد، اهواز و اصفهان. در قسمتی از داستان «مشهد» در این کتاب می‌خوانیم:

مهمان‌های کوشکی که رفتند، اجاق از پشت میزش بلند شد و ما را تا دفتر کوشکی همراهی کرد. خودش هم آمد توی دفتر اما ایستاد پشت در. خودمان را معرفی کردیم و کوشکی از پشت میزش بلند شد اما با ما دست نداد و تنها اشاره کرد روی کاناپه بنشینیم. پیراهن سفید گشاد یقه گردی پوشیده بود که تا بالای زانوهاش می‌رسید. به نظر هفتاد و چند ساله می‌آمد. ریش کوتاه و موی سرش تقریبا یک دست سفید بود. کاناپه از میزش دور بود و ما برای حرف زدن با او راحت نبودیم. لحظه‌ای به نظرم رسید اینکه مردی با سن و سال کوشکی ته اتاقی نسبتا بزرگ پشت میزی نشسته باشد و دو جوان روی کاناپه‌ای چسبیده به دیوار با فاصله زل زده باشند به او و مردی کنار در خبردار ایستاده باشد، ترکیب هندسی متوازنی است که خودش می‌تواند به تابلوفرش نفیسی تبدیل شود. میز کوشکی، گرچه چیزهای زیادی روی آن نبود، بزرگ بود و تقریبا تمام عرض اتاق را پر کرده بود. تنها چیزی که تا حدی با چیزهای دیگر روی میز تفاوت داشت، بطری شفاف بزرگ سبزرنگی بود که درست وسط میز او بود...

سایه طرح پاییزه بر میزان فروش کتاب