مسیریابی در رسانه ملی با تغییرات مداوم انجام میشود
پازل جدید مدیران در صدا وسیما
گروه فرهنگ وهنر: تغییرات در صدا وسیما همواره مورد توجه مردم و رسانهها بوده است. ظرف یک ماه گذشته که رئیس جدید این سازمان منصوب شده است، دامنه تغییرات در پستهای مدیریتی تقریبا همه جایگاههای خاص و مهم صدا وسیما را در برگرفته است. البته برخلاف دوره تصدی مدیران سابق این سازمان، گویا عبدالعلی علی عسگری، رئیس جدید صداوسیما، همزمان با تغییر مدیران، تغییر در رویکردها و سیاستگذاریها را هم در پیش گرفته و برنامههای صدا وسیما در یک ماه اخیر، رگههایی از تغییر را نشان میدهند.
گروه فرهنگ وهنر: تغییرات در صدا وسیما همواره مورد توجه مردم و رسانهها بوده است. ظرف یک ماه گذشته که رئیس جدید این سازمان منصوب شده است، دامنه تغییرات در پستهای مدیریتی تقریبا همه جایگاههای خاص و مهم صدا وسیما را در برگرفته است. البته برخلاف دوره تصدی مدیران سابق این سازمان، گویا عبدالعلی علی عسگری، رئیس جدید صداوسیما، همزمان با تغییر مدیران، تغییر در رویکردها و سیاستگذاریها را هم در پیش گرفته و برنامههای صدا وسیما در یک ماه اخیر، رگههایی از تغییر را نشان میدهند.
به هر حال همچنانکه گفته شد، تغییرات در صدا وسیما در یک ماه اخیر نشان داده که گویا قرار است تلویزیون مسیر تازهای را برای رسیدن به خانه مردم طی کند. مسیری که شاید بیشتر از گذشته رضایت مخاطبان را جلب کند. زیر ادر چند سال گذشته مهمترین بحران صداوسیما، بحران ریزش مخاطب بوده است. بسیاری از منتقدان برنامههای صدا وسیما اعتقاد دارند که این رسانه عظیم، برای اقشاری خاص برنامه سازی میکند و به مخاطب عام و کلیت مردم بیاعتناست؛ همان چیزی که روز شنبه علی لاریجانی رئیس مجلس نیز در دیدار با رئیس سازمان بر آن تاکید کرد. لاریجانی در این دیدار گفت: آنچه از صدا و سیما انتظار میرود طرحها و برنامههای نو و متنوع است و باید به گونهای عمل کنند که همه اقشار جامعه مخاطب صدا و سیما باشند. در ادامه روند تغییرات سازمان را در یک ماه گذشته مرور خواهیم کرد. سهشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه مراسم معارفه عبدالعلی علی عسگری رئیس جدید سازمان صداوسیما با حضور هنرمندان، مدیران شبکهها و مقامات لشکری و کشوری برگزار شد. علی عسگری، سرافراز و پورمحمدی از جمله سخنرانان این مراسم بودند که حرفهایشان بازتاب و حاشیههای مختلفی را هم در پی داشت.
در تغییر مدیران کار ضربتی نداریم
ازجمله سخنان علی عسگری در این مراسم و در جمع خبرنگاران این بود که عجلهای در تغییر مدیران ندارد و بیان کرد که ما در این مورد کار فوری و ضربتی نداریم. اولین حکمی که در دوره ریاست علی عسگری ابلاغ شد محمد مهدی طائب بود که از طرف محمد اخگری معاون برون مرزی سازمان صدا و سیما به سمت مدیرکل پخش و بهرهبرداری صدای برون مرزی منصوب شد. بعد از این انتصاب و در همان روز ۲۹ اردیبهشت ماه حکم عبدالعلی علی عسگری در انتصاب حسن فریدونیان به مدیریت دفتر رئیس سازمان صدا و سیما منتشر شد.انتصاب مدیر کل تامین برنامههای خارجی و رسانه بینالملل سیما حکم دیگری بود که در همین روزها این بار از سوی علی اصغر پورمحمدی معاون سیما ابلاغ شد. در این حکم محمدمهدی یادگاری بهعنوان مدیر کل تامین برنامههای خارجی و رسانه بینالملل سیما منصوب شد.
مرتضی میرباقری به معاونت سیما بازگشت
بعد از آن در اولین انتصاب مهم، علیعسگری ۸ خرداد ماه مرتضی میرباقری را به عنوان معاون سیمای رسانه ملی منصوب کرد و به گمانههایی که یک باره درباره انتخاب معاون سیما در رسانهها منتشر شد، پایان داد. میرباقری در دوران ریاست علی لاریجانی و ۵ سال اول ریاست ضرغامی، معاونت سیما را برعهده داشت. درست دوم شهریور ماه ۸۹ بود که در جلسه شورای معاونان سازمان صداو سیما با حکمی از سوی عزت الله ضرغامی، مرتضی میرباقری از سمت معاونت سیما برکنار و علی دارابی با حفظ سمت قائممقامی ریاست سازمان صداو سیما، معاون سیما شد. شاید علی عسگری بیشترین ماموریتهای رسانه ملی را بر دوش مرتضی میرباقری گذاشته باشد؛ چراکه در حکم خود نکات زیادی را به او توصیه کرده بود.
توجه به مدیریت افکار عمومی
علی عسگری در حکم دیگری پورمحمدی را که پیش از این معاون سیما بود به عنوان مشاور خود منصوب کرد. البته از همان زمان گمانهزنیها درباره سرنوشت حضور پورمحمدی در حلقه مدیران تلویزیون آغاز شد. یک روز بعد، مراسم تودیع و معارفه معاون قبلی و فعلی سیما با حضور علی اصغر پورمحمدی معاون سابق سیما و همچنین مرتضی میرباقری معاون سیما برگزار شد. میرباقری در این جلسه در سخنانی بیان کرد: دکتر علی عسگری در حکم انتصاب اینجانب به نکتهای اشاره کردند که بارها در فرمایشات مقام معظم رهبری بر آن تاکید شده و آن مدیریت افکار عمومی است که این نیز با مدیریت دقیق و درست پیام امکانپذیر است.
مدیرکل حقوقی در سمت رئیس حراست
۱۱ خردادماه عبدالعلی علیعسگری در حکم دیگری حمیدرضا رهبری فر مدیرکل حقوقی سازمان صداوسیما را به سمت رئیس حراست مرکزی این سازمان منصوب کرد که ۱۵ سال سابقه مدیریت در سازمان صدا و سیما دارد و مدیرکل حقوقی، ذیحساب و مدیرکل اداری و مالی از جمله سوابق او در رسانه ملی است. در حکم وی در کنار همه توصیهها آورده شد که صیانت از سرمایههای مادی و معنوی سازمان با رعایت جدی ضرورت حفظ آبرو و کرامت اسلامی و انسانی، لازمه انجام ماموریتهایش است. در همین روز احمد شهریاری با حکم رئیس رسانه ملی به سمت معاون برنامهریزی و منابع مالی سازمان منصوب شد و مهدی مجتهد نیز در حکمی دیگر به سمت مشاور رئیس سازمان منصوب شد تا دومین مشاور علیعسگری باشد.
پورمحمدی بار دیگر مدیر شبکه سه سیما
چهارشنبه ۱۲ خرداد ماه رئیس رسانه ملی، معاونان، مدیران شبکههای رادیویی و تلویزیونی و برخی دیگر از مدیران بخشهای مختلف صداوسیما با حضور در حرم مطهر حضرت امام خمینی (ره) با آرمانهای والای ایشان تجدید میثاق کردند. مدیران رسانه ملی پس از این مراسم با حجتالاسلام سید حسن خمینی دیدار کردند. ۱۵ خردادماه مرتضی میرباقری اولین حکم خود را در سمت معاون سیما به نام علیاصغر پورمحمدی ابلاغ کرد و او را بار دیگر به عنوان مدیر شبکه سوم سیما منصوب کرد. غلامرضا میرحسینی که در سمت مدیر شبکه سه فعالیت داشت بعد از برکناری از این جایگاه در گفتوگویی با خبرگزاری مهر بیان کرد که پیشنهاد داده است تا بازنشستگی پیش از موعد داشته باشد.
علیرضا برازش به جای شریعتپناهی
معاون سیمای رسانه ملی روز بعد، ۱۶خرداد ماه علیرضا برازش را به سمت مدیر شبکه یک سیما منصوب کرد. پیش از او سیدفضلالله شریعتپناهی از آذرماه ۹۴ در سمت سرپرست شبکه یک سیما فعالیت داشت. پس از برکناری شریعتپناهی وی هیچ گفتوگوی رسانهای نداشته است و مشخص نیست که جایگاه او در چینش جدید مدیریت رسانه ملی چگونه خواهد بود. میرباقری در حکم مدیر شبکه یک وی را به بهرهگیری از الگوی کارآمد و اثربخش مدیریت پیام و عمقبخشی برنامهها با توجه بر مطالعات مخاطبپژوهی توصیه کرده است.
تغییر یک مدیر گروه
۱۷ خرداد در خبری اطلاعرسانی شد که در جلسه شورای مدیران شبکه دو سیما که روز ۱۶ خرداد برگزار شد محمدرضا جعفریجلوه مدیر شبکه دو سیما، معصومه آشتیانی زاد را به عنوان مدیر جدید گروه خانواده شبکه دو منصوب کرد. به این ترتیب معصومه آشتیانیزاد به جای مریم جلالی مدیر سابق گروه خانواده شبکه دو سیما فعالیتهای خود را آغاز کرد.
استعفای مدیر شبکه مستند پذیرفته شد
در همین روز امیر تاجیک مدیر سابق شبکه مستند با نامهای اعلام کرد که با استعفای وی از مدیریت این شبکه موافقت شده است و عنوان کرد که در طول یک و نیم سال فعالیت وی شبکه مهجور مستند به خانه مستندسازان ایران اسلامی و یکی از شبکههای پرمخاطب تلویزیون تبدیل شده است. وی همچنین اعلام کرد که این شبکه به دست سرپرست سپرده شده است که البته نام این سرپرست را اعلام کرد تا همچنان در همان گمانههای رسانهای نام رضا پورحسین شنیده شود؛ امری که توسط داود نعمتیانارکی روابط عمومی سازمان صدا و سیما در گفتوگو با یکی از خبرگزاریها تایید شد ولی بهطور رسمی هیچ حکمی برای پورحسین اعلام نشد و همچنین در خبرهای رسمی صدا و سیما هم به آن اشاره نشد. ۱۸ خرداد احمد شهریاری معاون برنامهریزی و منابع مالی سازمان صدا و سیما در حکمی عباس مهدوی مهر را به عنوان مدیرکل بازرگانی در رسانه ملی منصوب و از زحمات یدالله سیفی که پیش از این عهدهدار مدیرکلی بازرگانی رسانه ملی بود، قدردانی کرد.
انتصاب مدیر شبکه مستند، آخرین تغییر
روز ۲۲ خرداد نیز داود نعمتیانارکی مدیرکل روابط عمومی صدا و سیما در حکمی علیرضا کرمی را به سمت مدیر روابط عمومی معاونت برونمرزی این سازمان منصوب کرد. پایان شب ۲۲ خرداد در آخرین تغییر و تحولاتی که به صورت رسمی از طرف روابط عمومی سازمان صداوسیما اعلام شد، معاون سیما سیدسلیم غفوری کارگردان و تهیهکننده مستند را به سمت مدیر شبکه مستند سیما منصوب کرد. با وجود اینکه علیعسگری در روز معارفه خود اعلام کرده بود روند تغییر مدیران به سرعت صورت نمیگیرد ولی به نظر میرسد در فاصله ۲۵ روز اعلام رسانهای ۱۴ حکم، چندان هم روند کند و غیرضربتیای نیست. این تغییرات در حالی رخ میدهد که هنوز روند تغییر و تحولات به رادیو نرسیده است و فعلا مدیران در بدنه اجرایی و همچنین تلویزیون جابهجا میشوند.
ارسال نظر