حمید سبزواری در سن ۹۱ سالگی درگذشت
خاموشی صدای شاعر پیشکسوت انقلاب
حسین آقا ممتحنی مشهور به حمید سبزواری، شاعر شناخته شده و مطرح انقلاب اسلامی و دارنده نشان افتخار جهادگر عرصه فرهنگ و هنر، ساعت ۲۲ جمعه شب در بیمارستان آسیا تهران درگذشت. این شاعر برجسته انقلاب با شعر مشهور «خمینیای امام» شناخته میشد، ۹۱ سال زندگی کرد. وی که از مدتی پیش در بیمارستان بستری بود. وصیت کرده تا در خانه قدیمیاش در شهر سبزوار دفن شود و پیگیری این مساله از طریق پسر او و مسوولان سبزوار در دستور کار قرار دارد. از آثار حمید سبزواری میتوان به دیوان اشعار، کاروان سپیده، یاد یاران، سرود درد، گزیده ادبیات معاصر و سرود سپیده اشاره کرد.
حسین آقا ممتحنی مشهور به حمید سبزواری، شاعر شناخته شده و مطرح انقلاب اسلامی و دارنده نشان افتخار جهادگر عرصه فرهنگ و هنر، ساعت ۲۲ جمعه شب در بیمارستان آسیا تهران درگذشت. این شاعر برجسته انقلاب با شعر مشهور «خمینیای امام» شناخته میشد، ۹۱ سال زندگی کرد. وی که از مدتی پیش در بیمارستان بستری بود. وصیت کرده تا در خانه قدیمیاش در شهر سبزوار دفن شود و پیگیری این مساله از طریق پسر او و مسوولان سبزوار در دستور کار قرار دارد. از آثار حمید سبزواری میتوان به دیوان اشعار، کاروان سپیده، یاد یاران، سرود درد، گزیده ادبیات معاصر و سرود سپیده اشاره کرد. سبزواری در نتیجه مبارزات انقلابی، سالها تلاش صادقانه شغلی و ذوق و قریحه بالای شاعری، تاکنون افتخارات متعددی را کسب کرده است. او برای انقلاب شعر و شعار میساخت که در راهپیماییها و نمازجمعه خوانده میشد؛ برخی از آنها عبارتند از: آمریکا آمریکا ننگ به نیرنگ تو و الله اکبر خمینی رهبر. رهبر انقلاب درباره این شاعر متعهد گفتهاند که: «شخصیت حمید سبزواری باید در دو بخش مورد توجه قرار بگیرد، یکی رتبه شعری ایشان است... نکته دوم که اهمیتش از نکته اول کمتر نیست این است که ایشان این هنر را در خدمت مردم و انقلاب و در خدمت بصیرت افزایی قرار داده و این خیلی مهم است.»
سبزواری در سال ۱۳۰۴ در سبزوار به دنیا آمد. پدرش عبدالوهاب، پیشه ور سادهای بود که قریحه شاعری داشت و جدش ملا محمد صادق ممتحنی شاعری مردمی بود که «مجرم» تخلص میکرد و آثارش در سفری به مشهد، در حمله راهزنان به یغما رفت.حمید، قبل از رفتن به مدرسه در خانه نزد مادرش قرآن را آموخت و به همین دلیل وقتی به مدرسه رفت فارسی را خیلی خوب و سلیس میخواند و از بچههای دیگر جلوتر بود.او از ۱۴ سالگی سرودن شعر را آغاز کرد و اشعارش را در دفتری با نام «فریاد نامه» مینوشت که بیشتر اشعارش اجتماعی بود و این بیشتر به علت جریانهای سال ۱۳۲۰ و ورود متفقین به ایران و مشکلات اقتصادی و معشیتی بود.شعر او، شناسنامه زمانمند انقلاب است، زیرا کمتر حادثه یا رویدادی است که انعکاس آن در شعر او نباشد. شاعر، با حساسیت ویژه خویش، هر رویداد مهم تاریخ معاصر ایران را با گلواژههای شعرش در حافظه زمانه نقش کردهاست تا آیندگان از یاد نبرند که نسل گذشته در چه شرایط دشواری از آرمانها و انقلابش دفاع کردهاست.خودش درباره شیوه شاعریای که پیش گرفت اینگونه میگوید:«انسان مبارز از هیچ چیزی نمیترسد و مبارزه میکند این یک لذتشیرین دارد. در آن زمان من غالبا شعر میگفتم که این شعرها را کمکم به سمت سرنگونی رژیم کشیدیم. این کار را از آغاز سلطنت شاه انجام دادم و شروع به مبارزه با رژیم کردم. وقتی امام مطرح شدند آن موقع مبارزات من جهت دار شد. در اشعار و سرودها برای ما راهی باز شد که بر خیزش مردم راهی ببریم، امام هم کمکم در این اواخر سالهای نزدیک به انقلاب، زمانی که به عراق رفتند اعلامیه هایشان برای ما میآمد و این اعلامیهها برای ما دستورالعمل بود.»مراسم تشییع پیکر مرحوم حمید سبزواری در روز دوشنبه ۲۴ خردادماه و از مقابل حوزه هنری برگزار میشود.
ارسال نظر