خوانندگان پاپ، سنتی و راک نتوانستند رضایت مخاطبانشان را جلب کنند
بازار کساد موسیقی در فصل بهار
گروه فرهنگ و هنر: آلبومهای موسیقی در فصل بهار چندان که تصور میشد، بازار گرمی نداشتند. امسال هم مثل هر سال، تعداد آلبومهای پاپ بیش از دو برابر آلبومهای موسیقی ایرانی بود. چهرههای مطرحی هم در این مدت آلبوم منتشر کردند. اما چنانکه گفته شد، نه آلبومهای پاپ فروش چندانی داشت و نه آلبومهای موسیقی ایرانی. به هر حال بسیاری از کارشناسان و هنرمندان حوزه موسیقی اعتقاد دارند که کپی آلبومها و انتشار آنها در فضای مجازی بهویژه در شبکههای اطلاعرسانی مثل تلگرام، استقبال مخاطبان را از خرید آلبومها کاهش داده است.
گروه فرهنگ و هنر: آلبومهای موسیقی در فصل بهار چندان که تصور میشد، بازار گرمی نداشتند. امسال هم مثل هر سال، تعداد آلبومهای پاپ بیش از دو برابر آلبومهای موسیقی ایرانی بود. چهرههای مطرحی هم در این مدت آلبوم منتشر کردند. اما چنانکه گفته شد، نه آلبومهای پاپ فروش چندانی داشت و نه آلبومهای موسیقی ایرانی. به هر حال بسیاری از کارشناسان و هنرمندان حوزه موسیقی اعتقاد دارند که کپی آلبومها و انتشار آنها در فضای مجازی بهویژه در شبکههای اطلاعرسانی مثل تلگرام، استقبال مخاطبان را از خرید آلبومها کاهش داده است. با این وجود به نظر میرسد که این دلایل چندان هم متقن نباشد. آلبوم اخیر محسن چاوشی با نام «امیر بیگزند» که در زمان کوتاهی از انتشارش به شیوه بسیار عجیب و غریب و پرشماری در فضای مجازی کپی و بازانتشار شد، در بازار هم فروش قابلتوجهی داشت.به هر حال به نظر میرسد که استقبال مخاطبان موسیقی از آلبومهای پاپ بیشتر از آلبومهای موسیقی ایرانی و دیگر انواع موسیقی بوده است. بهار امسال هفت آلبوم پاپ و تنها دو آلبوم موسیقی ایرانی منتشر شد.در گزارش زیر مروری کیفی و توصیفی از آلبومهای منتشر شده و میزان فروش آنها داریم که از نظر میگذرانید.
موسیقی پاپ
امیر بیگزند : آلبوم جدید محسن چاوشی به نام «امیر بیگزند» پس از کشوقوسهای فراوان سرانجام هفته پیش به بازار آمد. در آلبوم «امیربیگزند» از اشعار بزرگان شعر و ادب پارسی از قبیل مولانا و سعدی استفاده شده و در کنار شعرهای این بزرگان، ترانههایی از حسین صفا، علیاکبر یاغیتبار و پدرام پاریزی نیز قرار گرفته است. همه ملودیهای آلبوم جدید چاوشی از ساختههای خود این هنرمند است و بهروز صفاریان، کوشان حداد، فرشاد حسامی، عادل روحنواز و بابک نقوی نیز به همراه خود محسن چاوشی تنظیم قطعات آلبوم «امیر بیگزند» را بر عهده داشتهاند.بهروز صفاریان بهعنوان مدیر هنری این آلبوم معرفی شده است و مهدی معزی نیز مدیر اجرایی آلبوم است. سینا سرلک هم در قطعه «پریشان» با چاوشی همخوانی کرده است. عادل روحنواز و احسان نی زن از جمله نوازندگانی هستند که در این آلبوم ساز زدهاند.این آلبوم توجه بسیاری از مخاطبان را به خود جلب کرد. گرچه برخی از دوستداران چاوشی معتقدند که این آلبوم به لحاظ ملودی و ریتم به تکرار کارهای قبلی رسیده است اما بخش اعظم هواداران وی آن را یکی از شاهکارهای چاوشی توصیف کردهاند.
چمدون تو: دومین آلبوم رسمی مهدی یغمایی به نام «چمدون تو» خردادماه منتشر شد. این اثر به تهیهکنندگی سپهر صاحبی در اختیار مخاطبان قرار گرفته است. «چمدون تو» شامل ۱۴ قطعه به نامهای «بهترین حس»، «تنهایی بیرحمه»، «عشق»، «مهمون»، «عاشق نبودی»، «هرچی شد»، «شب رویایی»، «کجا از یاد من میری»، «تو نیستی»، «تو با منی»، «چمدون»، «نگاهم میکنی»، «کنار تو» و «از من بگریزید» است. این آلبوم فروش مناسبی در بازار نداشته است. یه عاشق: نخستین آلبوم رسمی رحمان پاپخوان جوانی است که این روزها در حال نامجویی است. این خواننده که با حضور در یک مسابقه خوانندگی و کسب مقام نخست در آن مورد توجه قرار گرفت و بعد از بازگشت به ایران با انتشار چند تکآهنگ مخاطبان زیادی پیدا کرد، پس از مدتها انتظار توانست آلبوم رسمی خود با نام «یه عاشق» را روانه بازار موسیقی کشور کند.حامد رجبی و مسعود محمدی، کامران رسولزاده، حسین غیاثی، علیرضا حسینی و علی احمدیان ترانهسراهای آلبوم و مدوید لطیفی، کامران رسولزاده، پدرام کشتکار، مهران خلیلی، علی راد، حامد حسینی و سعید رضایی در بخش موسیقی آن همکاری داشتهاند. از فروش این آلبوم اطلاع چندانی در دست نیست اما برخی از فروشندگان محصولات فرهنگی میگویند چنین آلبومی را ندیدهاند.
معجزه: بهنام صفوی چهارمین آلبوم رسمیاش را به بازار ارائه کرد. این اثر که «معجزه» نام دارد به همت شرکت «اکسیر نوین» به مدیریت محمدرضا خانزاده تهیه شده و از سوی شرکت پخش «دنیای هنر» در اختیار مخاطبان قرار گرفته است. «کافیه»، «وقته عشقه»، «معجزه»، «دنیامو عوض کن»، «چه حال خوبیه»، «زیر یک سقف»، «شوخی ندارم»، «حسود»، «چه سودی میبری»، «دنیا به من نیومده»، «حیف»، «فرصت کمه» و «خدا» عناوین ۱۳ قطعه معجزه است. این آلبوم هم فروش خوبی در بازار نداشته است. حالم خوبه: هشتمین آلبوم بابک جهانبخش به تهیهکنندگی شرکت «اکسیر نوین» به مدیریت محمدرضا خانزاده اردیبهشتماه منتشر شد. این اثر ۱۰ قطعه به نامهای «حالم خوبه»، «تصمیم»، «تو رو دوست دارم»، «پاییز»، «جاذبه»، «شاید»، «خاص»، «هرگز»، «باید برم» و «میترسم» دارد که آهنگسازی آنها بر عهده بابک جهانبخش، بابک وزیری، پیام هوشمند، آصف بایرامزاده و امیرعلی زمانیان بوده است. آلبوم جهانبخش بیمخاطب نبوده و فروش قابل قبولی داشته اما گویا نتوانسته چنانکه باید و شاید بفروشد و رکوردهای قبلی را تکرار نکرده است. دقیقههام: این آلبوم هم مثل آلبوم یه عاشق، نخستین آلبوم مستقل یک خواننده است. آلبوم علیرضا طلیسچی با نام «دقیقههام» به تهیهکنندگی شرکت «آوای فروهر» برای نخستین بار وارد بازار شد و بازار امیدوار کنندهای نداشت.
این اثر با ۹ قطعه به نامهای «کسی که دیگه رفت»، «دلخوشم به چیت»، «دقیقههام»، «وقتی هستی»، «اتفاقی»، «حقمه»، «منو دریاب»، «ناراحته قلبم» و «۱۷۵» منتشر شده که خود طلیسچی تمامی ترانهها و ملودیها را سروده و ساخته است. دیوونهوار: ششمین آلبوم رسمی حمید عسکری به تهیهکنندگی جواد طوسی فروردینماه منتشر شد. به هر حال حمید عسکری همواره مخاطبان و هواداران خاص خودش را دارد و آلبومش هم چندان کم فروش نبوده است.ترانههای هر ۹ قطعه آلبوم «دیوونهوار» توسط علی ایلیا سروده شده و ملودیها هم همگی از ساختههای حمید عسکری است.شهاب اکبری هم با ۶ تنظیم پررنگترین عضو تیم تولید «دیوونهوار» در این بخش بوده است. کوشان حداد برای سومین بار پیاپی همکاری با حمید عسکری را تجربه کرد اما این بار هم فقط یک قطعه یعنی «رویا» را تنظیم کرده است. مهران عباسی و مهران خالصی دو چهره دیگری هستند که هر کدام یک اثر در آلبوم دارند.
موسیقی ایرانی
لیلی نامه: «لیلی نامه» عنوان تازهترین آلبوم موسیقایی داوود آزاد در مقام آهنگساز و خواننده است توسط کانون فرهنگی هنری «نی داوود» در دسترس علاقهمندان موسیقی ایرانی قرار گرفته است.این آلبوم در ۱۲ قطعه به نامهای «بینشان»، «کاندر غلطم»، «هوالاول هوالاخر»، «فن دیوانگی»، «یارلیلی»، «چون تو هستی همه هست»، «آنِ خرابات»، «که هنوز من نبودم»، «عشق است»، «اثری نیست مرا»، «من نه منم» و «مشق نام لیلی» به علاقهمندان ارائه شده است. غالب اشعار از مولاناست، بهجز چند قطعه. بیات اصفهان، نوا و شور نیز از جمله دستگاههای این اثر است. فروش آلبوم آزاد، چنگی به دل نزده است. از تنهایی گریه مکن: اولین آلبوم سالار عقیلی در سال ۹۵ به تهیهکنندگی موسسه فرهنگی هنری «صدای هنر» و از سوی شرکت پخش «دنیای هنر» در بازار توزیع شد. ابوالفضل صادقینژاد آهنگساز قطعات این آلبوم است. اشعار توسط محمدرضا یار سروده شده و غلامرضا صادقی هم بهعنوان تنظیمکننده در این آلبوم حضور دارد. «از تنهایی گریه مکن»، «گلرخ»، «دوستت دارم»، «آتش»، «مرا رها مکن»، «اندیشه وطن» و یک قطعه سازی هفت اثری هستند که در این مجموعه شنیده میشوند و اغلب مضامین عاشقانه دارند. این آلبوم هم نتوانست فروش خوب آلبومهای قبلی عقیلی را تکرار کند.
موسیقی راک
دوئل در آینه: دهمین آلبوم رسمی رضا یزدانی به نام «دوئل در آینه» به تهیهکنندگی علی اوجی و از سوی شرکت پخش «تصویرگستر پاسارگاد» در اختیار مخاطبان قرار گرفته است. یزدانی در این آلبوم ۱۶ قطعه به نامهای «بیغروب»، «برزخ»، «تونل کندوان نگاه تو»، «میترسم از خودم»، «رادیو»، «تاریخ تکراری»، «تحریف تاریخ»، «توریست»، «روزای دلگیر»، «گریم»، «ترانه آوانگارد»، «هفته دلتنگی»، «این روزا»، «رفت که رفت»، «پرواز کن» و «دوئل» را به مخاطبانش ارائه کرده است.گویا یزدانی هم در این آلبوم به تکرار رسیده و نتوانسته هوادارانش را راضی نگه دارد. فروش این آلبوم کمتر از آلبومهای گذشته این خواننده راک بوده است.
ارسال نظر