شماره روزنامه ۶۱۵۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۴۷۳۶ دنیای اقتصاد

اخبار غیر فعال ها - روزنامه شماره ۴۷۳۶

  • رقابت بین ایران و روسیه در مرز جنوبی ارمنستان

    اقتصادنیوز: کنستانتین زاتولین، قانونگذار روسی، در این باره مدعی است: «روسیه و ایران به معنای کامل کلمه متحد هستند، با این حال این مقوله به هیچ وجه تفاوت‌ها در جزئیات را رد نمی‌کند». اما در مرز جنوبی ارمنستان، رقابت بین روسیه و ایران در جریان است.
  • هزینه جاه‌طلبی‌های مسکو برای ایروان

    اقتصادنیوز: زمانی که آذربایجان سال گذشته بار دیگر به قره باغ کوهستانی - یک منطقه محاصره شده ارامنه در خاک آذربایجان - حمله کرد، نیروهای روسیه به جای رویارویی منطقه را ترک کردند.
  • نبیه بری: پیشنهاد آتش‌بس آمریکا را نمی‌پذیریم

    مهر: رئیس مجلس لبنان با بیان اینکه پیشنهاد آمریکا برای آتش‌بس مستلزم تشکیل کمیته‌ای متشکل از کشورهای غربی برای نظارت بر اجرای قطعنامه شماره ۱۷۰۱ سازمان ملل است، تاکید کرد که این مسئله برای لبنان غیرقابل قبول است.
  • دو مقام دیگر کاخ سفید توسط ترامپ معرفی شد

    ایرنا: رئیس جمهور منتخب آمریکا روز جمعه به وقت محلی، در راستای معرفی اعضای دولت دوم خود و پس از تعیین رئیس دفتر خود، دو مقام دیگر کاخ سفید را معرفی کرد
  • هراس ارمنستان از پلن ترامپ برای ایران

    نیویورک تایمز با انتشار گزارشی مدعی شد، مرز بین ایران و ارمنستان نوار ۳۰ مایلی است که به عنوان محور ژئوپلیتیکی قلمداد می‌شود.
  • پشت پرده معادلات پیچیده قفقاز

    اقتصادنیوز: راستا مارکوس ریتر، که ریاست هیئت اتحادیه اروپا برای نظارت بر مرزهای ارمنستان را بر عهده دارد، در این باره به نیویورک تایمز گفت که ایران بهترین متحد ارمنستان است. به گفته او در حالی که روسیه و آذربایجان در برابر حضور اروپایی‌ها مقاومت می‌کنند، به نظر می‌رسد ایران چنین حضوری را می‌پذیرد.
  • اطلاعیه مهم سفارت ایران در آلمان خطاب به ایرانیان مقیم این کشور

    ايسنا: سفارت ایران در آلمان در اطلاعیه ای اعلام کرد که از تاریخ ۲۸ آبان ۱۴۰۳، تمامی خدمات کنسولی که پیشتر در سه سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در فرانکفورت، هامبورگ و مونیخ ارائه می‌شد، در سفارت جمهوری اسلامی ایران در برلین متمرکز خواهد بود.
  • انفجارهای قوی تل‌آویو را لزراند

    ایسنا: انفجارهای قوی تل‌آویو را لزراند و صدای آن در مناطق مختلف کرانه باختری شنیده شد.
  • هشدار به ۱۲ استان / زمان باران سنگین مشخص شد

    جماران: جدیدترین پیش بینی هواشناسی نشان می‌دهد، موج‌ بارش‌ سنگین از روز دوشنبه این هفته وارد کشور می شود.
  • حادثه مرگبار در جاده سه‌هزار تنکابن

    فارس: واژگونی پژوپارس در جاده سه هزار تنکابن دو مصدوم و یک فوتی درپی داشت.
  • همکاری‌های اقتصادی و نظامی بین ترکیه و اسرائیل ادامه دارد/ بازی دوگانه اردوغان در خاورمیانه

    اقتصادنیوز: الجزیره در گزارشی نوشت: «دولت اردوغان به همکاری اقتصادی و نظامی با اسرائیل ادامه می‌دهد و خواسته‌ها و اعتقادات مردم خود را نادیده می‌گیرد.»
  • ابراز نارضایتی زلنسکی به گفتگوی تلفنی پوتین و شولتز

    مهر: رئیس جمهور اوکراین و سخنگوی کرملین به نخستین گفتگوی تلفنی رئیس جمهور روسیه و صدر اعظم آلمان پس از دو سال واکنش نشان دادند.
  • از دهه سوخته ۶۰ تا بازگشت رونق به اقتصاد + نمودار

    به عقیده اقتصاددانان، متوسط هزینه سالانه خانوارها یکی از مهم‌ترین شاخص‌ها برای ارزیابی سطح رفاه افراد جامعه است. این شاخص نشان‌دهنده میزان پولی است که یک خانوار در یک سال برای خرید کالا و خدمات هزینه می‌کند.
  • قطعنامه جدید در حمایت از حق حاکمیت مردم فلسطین

    ایرنا: ۱۵۸ کشور سازمان ملل متحد در یکی از کمیته های مجمع عمومی این سازمان به پیش نویس قطعنامه جدیدی در حمایت از حق حاکمیت مردم فلسطین رای دادند.
  • آتش سوزی برج مسکونی در سعادت آباد / ۲۵ نفر نجات یافتند

    ایلنا: جلال ملکی، ​سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران از حریق در یک برج مسکونی در سعادت آباد خبر داد
  • توصیه مشاور سیاسی رهبر انقلاب به کارگزاران منصوب ترامپ

    ایسنا: مشاور سیاسی رهبری انقلاب تأکید کرد: کارگزاران تندروی منصوب ترامپ در برابر اراده مردم ‎ایران برای ادامه ‎مقاومت، انتخابی جز عقلانیت و احترام نخواهند داشت.
  • بقایی حملات اسرائیل به مناطق مسکونی در دمشق را به شدت محکوم کرد

    ايسنا: سخنگوی وزارت خارجه ایران، حملات رژیم صهیونیستی به مناطق مسکونی در دمشق که به شهید و زخمی شدن ده‌ها تن از شهروندان سوری و فلسطینی انجامید را به شدت محکوم کرد.
  • حضور ۴ هزار سرباز ترکیه‌ای در ارتش رژیم صهیونیستی

    اقتصادنیوز: بر اساس آنچه خبرگزاری الجزیره در گزارشی با عنوان «اردوغان؛ خنجر پنهانی به آرمان فلسطین» ادعا می‌کند، در حالیکه درگیری‌ها در غزه زیر آتش و خون ادامه دارد، گزارش‌ها حاکی از آن است که ده‌ها هزار از سربازان ترک در ارتش اسرائیل در حال خدمت هستند و چهار هزار نفر از آنان حضور فعالانه در جنگ غزه داشته‌اند و تاکنون ۶۵ نفر از آنان در این درگیری‌ها کشته‌ شده‌اند.
  • پیشنهاد بورل برای وضع تحریم‌های جدید علیه رژیم صهیونیستی

    ایرنا: مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به بی اعتنایی رژیم صهیونیستی نسبت به رعایت قوانین بین المللی در جنگ علیه غزه گفت که طرح تحریم محصولات شهرک‌های غیرقانونی (رژیم) اسرائیل و توقف گفت‌ وگوهای سیاسی با تل‌آویو را به کشورهای اروپایی پیشنهاد کرده و قرار است در نشست آتی شورای وزیران به بحث گذاشته شود.
  • روابط تجاری پویا بین ترکیه و اسرائیل/ آیا اردوغان به مردم کشورش خیانت می‌کند؟

    اقتصادنیوز: خبرگزاری الجزیره در گزارشی نوشت: روابط تجاری ترکیه و اسرائیل در سال‌های اخیر شاهد رشد قابل‌توجهی بوده است و حجم مبادلات اقتصادی در سال ۲۰۲۲ به ۸ میلیارد دلار رسیده است.
  • مدارس در ۶ شهرستان استان خورستان غیرحضوری شد

    باشگاه خبرنگاران جوان: مدارس در ۶ شهرستان استان خورستان فردا شنبه در نوبت صبح غیرحضوری شد.
  • تعلیق پروازهای آلمانی به تل‌آویو تمدید شد + جزئیات

    مهر: شرکت هواپیمایی «لوفت هانزا» آلمان اعلام کرد که توقف پروازهای خود را به سرزمین‌های اشغالی تا ۳۱ دسامبر ماه آینده تمدید کرده است.
  • ماجرای مرموز شهروندان ترکیه در ارتش رژیم صهیونیستی چیست؟

    هرچند که نمی‌توان حضور سربازان ترک را در میان ارتش اسرائیل نادیده گرفت اما این مسئله ربطی به سیاست‌های دوگانه اردوغان در بحران غزه ندارد.
  • نقش‌آفرینی تازه آنکارا در جنگ غزه/ همکاری‌های نظامی ترکیه و اسرائیل

    اقتصادنیوز: بر اساس گزارش خبرگزاری الجزیره، هرچند که نمی‌توان حضور سربازان ترک را در میان ارتش اسرائیل نادیده گرفت اما این مسئله ربطی به سیاست‌های دوگانه اردوغان در بحران غزه ندارد.
  • گفتگوی پوتین با شولتس درباره توافق اوکراین

    ایسنا: رئیس‌جمهور روسیه در تماس تلفنی با «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان اظهار کرد که هرگونه توافق احتمالی با اوکراین باید منافع امنیتی مسکو را در نظر بگیرد.
  • اختلافات خانوادگی رنگ خون گرفت / قتل زن میانسال در تهران

    تسنیم: به دنبال قتل زن میانسال توسط همسرش در تهران، متهم پرونده تحت تعقیب کارآگاهان جنایی قرار گرفت.
  • نگرانی عمیق برلین در مورد تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در غزه

    ایرنا: دولت آلمان در پی گزارش سازمان ملل و تایید نسل‌کشی مردم فلسطین توسط رژیم صهیونیستی، نگرانی خود را از ادامه حملات این رژیم در نوار غزه ابراز کرد.
  • روایت خلبانان جنگنده اف-۱۵ آمریکا از عملیات وعده صادق

    ايسنا: خلبانان جنگده اف-۱۵ آمریکا به توصیف چالش‌های رویارویی خود با پهپادهای ایرانی در عملیات «وعده صادق» پرداختند.
  • کاظم محسنی‌نیا سرمربی تیم ملی کشتی عراق شد

    ايسنا: کاظم محسنی‌نیا به عنوان سرمربی تیم ملی کشتی آزاد عراق انتخاب شد.
  • حمله سنگین حزب الله به مقر وزارت جنگ و ستاد ارتش اسرائیل

    مهر: حزب‌الله لبنان تصاویر حمله با پهپادهای ویژه و موشک «قادر۲» به مقر وزارت جنگ و ستاد ارتش رژیم صهیونیستی در پایگاه «الکریاه» در قلب تل‌آویو و همچنین ویدئوی مشخصات دقیق این پایگاه را منتشر کرد.
  • پرتگاه نامرئی «سرمایه‌ اجتماعی»

    دنیای اقتصاد: صبح پنج‌شنبه گذشته به مناسبت روز جهانی دیابت، دومین همایش سالانه بررسی چالش‌ها و راهکارهای مدیریت دیابت در ایران با حضور تمام‌عیار «جامعه پزشکی متخصص در حوزه غدد» برگزار شد، اما «مسوولان بلندپایه» که روزها قبل از آنها برای حضور در این رویداد ملی دعوت شده بود، غیبت کردند و برخی از آنها، «نماینده» فرستادند.به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، دکتر علیرضا استقامتی، استاد بخش غدد دانشگاه علوم پزشکی و رئیس انجمن دیابت گابریک در مراسم افتتاحیه این همایش، سخنان خود را با تشریح «شیوه به‌روز و جهانی توجه دولت‌ها به دیابت» آغاز کرد و در عین حال با اعلام «آمار تکان‌دهنده از روند فزاینده دیابت در کشور»، درباره «آستانه شکل‌گیری بحرانی مشابه ناترازی برق در حوزه درمان دیابت» هشدار داد.
  • پاسخی کوبنده ‌به اسرائیل خواهیم داد/ همه مردم آماده دفاع از انقلاب هستند

    مهر: امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش گفت: پاسخی کوبنده ‌به اسرائیل خواهیم داد.
  • جهان زیر ضرب اقتصاد ترامپی

    دنیای اقتصاد-گروه اقتصاد بین‏ الملل: منتقدان دونالد ترامپ او را متهم می‌کنند که آشفته و سردرگم است. اما سرعت اولین انتصابات او نشان می‌دهد که آنها اشتباه می‌کنند. از منظر اکونومیست، این سرعت عمل نشان می‌دهد که دولت بعدی ایالات‌متحده در کار خود جدی است. بازارهای سهام و اوراق بدهی شرکتی از چشم‌انداز مقررات‌زدایی و کاهش مالیات‌ها در دوره دوم ترامپ شادمان هستند. اما در مقابل، اکونومیست هشدار می‌دهد که مخاطرات ناشی از اخراج دسته‌جمعی مهاجران و جنگ تجاری جهانی می‌تواند بسیار مخرب باشد. انتصابات اخیر خود گواه بر علاقه ترامپ به ایجاد اختلال در نظم موجود، اتخاذ مواضع سرسختانه در مقابل چین و پاداش دادن به وفاداری مطلق است. در مواجهه با این سیگنال‌های مختلف، ممکن است این سوال مطرح شود که اقتصاد جهانی با چه شرایطی مواجه خواهد شد؟
  • زنگ خطر برای کسب‌و‌کارهای لندتکی

    دنیای اقتصاد: سند تسهیلات‌یاری که بانک مرکزی در سال گذشته منتشر کرد، همچنان باعث تعلیق کار برخی کسب‌وکارهای لندتکی شده و با وجود اعتراض‌های مکرر فعالان این حوزه و انجمن فین‌تک، از سال گذشته هنوز اصلاحی جدی در این سند صورت نگرفته است.
  • فناوری‌های سبز چینی زیر تیغ عوارض

    دنیای اقتصاد: در دنیای کنونی تولید فناوری‌های سبز مورد‌توجه صنایع و کشورها قرار گرفته‌است. چین نیز سهم خود را از تولید و صادرات این محصولات، توسعه داده‌است. بااین‏‏‏‏‌وجود عملکرد حمایت‏‏‏‏‌گرانه چین از مسیر توسعه صنعتی، به اعتراض صنایع و برخی کشورهای اروپایی و آمریکا منتهی شده‌است. بدون‌تردید تداوم چرخه حمایت از صنایع و اعمال تعرفه بر تجارت آزاد جهانی، خسارت جدی وارد می‌کند و بازنگری در آن ضروری است.
  • فراموشی یک فاجعه تکراری

    دنیای اقتصاد -فاطمه صالحی: فاجعه مرگ سیمبان‏‌ها، هر چند ماه یک‏‌بار به تیتر رسانه‏‌های حوزه نیرو تبدیل می‌شود؛ فاجعه‏‌ای که سال‌هاست تکرار شده و جان چند سیمبان را گرفته است. اما دردناک‏‌تر از خود این حوادث، فراموش شدن سریع آنها بدون بررسی علل ریشه‏‌ای و ارائه راهکارهای موثر است. این افراد که گاه و بیگاه آنها را روی دکل‏‌ها در حال کار می‏‌بینیم، با خطرات جدی و مرگباری دست و پنجه نرم می‌کنند. به باور کارشناسان این خطرات متاثر از عوامل مختلفی هستند که نیازمند اهتمام اداره برق، شرکت توزیع برق و خود سیمبان‏‌هاست.
  • چرخش اقلیمی با مشارکت توریست‏‏‌ها

    دنیای اقتصاد- صدیقه نژادقربان: اهمیت گردشگری در آینده زمین و تغییرات اقلیمی تا آنجاست که کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل با نام کاپ۲۹ (COP ۲۹) امسال برای اولین بار در ۲۰ نوامبر به موضوع «تغییرات اقلیمی و گردشگری» خواهد پرداخت. در واقع این نشست حاکی از چرخش اقلیمی سیاست‌‌‌ها با مشارکت توریست‌‌‌ها و سیاستگذاران این بخش است.
  • ۱۰ توصیه کاربردی برای افزایش بهره‏‏‌وری تیم

    شعیب حسنی/مدیر منابع انسانی «دنیای‌اقتصاد»
    کار گروهی موثر، کلید موفقیت اکثر مشاغل است. ایجاد یک تیم کارآمد، سخت اما شدنی است. با توسعه یک برنامه محکم و یک رویکرد متواضعانه، می‌توانید تیم خود را کارآمد کنید و آن را در مسیر موفقیت قرار دهید. در ادامه به نکاتی اشاره می‏‏‌کنیم که به شما کمک می‌کند میزان کارآمدی و اثربخشی تیم خود را افزایش دهید.
  • روز سرد کتاب

    مراسم کتابگردی سال ۱۴۰۳ با حضور جمعی از اهالی کتاب و نشر و هم‌زمان با نخستین روز از هفته کتاب برگزار شد. این آیین در دولت‌های یازدهم و دوازدهم به صورت گسترده برگزار می‌شد و از برنامه‌های ثابت و گسترده هفته کتاب بود، اما در دولت قبل استقبال چندانی از این طرح نشد. در این برنامه چهره‌های فرهنگی بسیاری حضور داشتند اما مردم خیلی از آن استقبال نکردند. شاید دلیل این اتفاق تبلیغات کم و همیچنین افزایش قیمت کتاب باشد.سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این روز به اسلامشهر رفت و با کتاب‌فروشان این شهر دیدار کرد.
  • شولتس در گفتگو با پوتین بر لزوم پایان درگیری در اوکراین تاکید کرد

    ايسنا: «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان امروز جمعه با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه تلفنی گفت‌وگو کرد اما قبلش به «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین اطلاع داد؛ امری که با استقبال طرف اوکراینی مواجه نشد.
  • پیام نمایندگی ایران در سازمان ملل درباره ادعای ترور ترامپ

    مهر: نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران از سال‌ها قبل اعلام کرده که موضوع ترور شهید سلیمانی را از طریق مراجع حقوقی و قضایی دنبال می‌کند.
  • آخرین خبر از تعیین تکلیف انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث

    باشگاه خبرنگاران جوان: مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی گفت: تا چندماه آینده تصور می‌شود بتوانیم این اتفاق را رقم بزنیم که تقسیم ارث سهام عدالت برای متوفیان بعد از یک مرداد سال ۹۹ را هم داشته باشیم.
  • یک سیاستمدار ضد واکسن، وزیر بهداشت ترامپ می‌شود!

    مهر: دونالد ترامپ در اقدامی جنجالی «رابرت اف کندی جونیور» برادرزاده رئیس‌جمهور پیشین آمریکا و سیاستمدار مخالف واکسن کرونا را به عنوان وزیر بهداشت دولت خود معرفی کرد.
  • پیش بینی بورس در هفته چهارم آبان ۱۴۰۳/ موج صعودی در راه است؟ + نمودار

    اقتصادنیوز: بورس تهران هفته چهارم آبان ماه را با سطح حمایتی ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی شاخص کل و ۶۹۰ هزار واحدی شاخص هم‌وزن آغاز خواهد کرد.
  • قیمت طلا امروز جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳/ قیمت پایین آمد

    امروز قیمت طلا در بازار کاهش داشته است و ارزش هر اونس به ۲,۶۵۲ (دو هزار و ششصد و پنجاه و دو) دلار رسید که نسبت به روز قبل ، کاهش ۰.۱۵ درصدی داشته است.
  • صدور قطعنامه جدید سازمان ملل در حمایت از فلسطینیان

    ايسنا: سازمان ملل متحد طی قطعنامه‌ای بر حق ملت فلسطین برای تعیین سرنوشت در اراضی فلسطینی و برخورداری از حق آزادی و استقلال و رهایی فوری از اشغالگری رژیم صهیونیستی تاکید کرد.
  • کنترل قیمت‌ها با آغاز توزیع برنج‌های تنظیم بازار

    باشگاه خبرنگاران جوان: رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی از توزیع ۲۰۰ تن برنج تنظیم بازار خبر داد و گفت: با آغاز توزیع برنج‌های تنظیم بازار، شاهد ثبات در بازار هستیم.
  • محور هراز تا ساعت ۱۲ شب یکطرفه شد

    مهر: رئیس پلیس راه شرق استان تهران گفت: محور هراز تا ساعت ۱۲ شب به سوی تهران یکطرفه است.
  • حمله هوایی به پایگاه اشغالی آمریکا در میدان گازی کونیکو در سوریه

    ايسنا: رسانه‌ها از حمله هوایی به پایگاه آمریکا در سوریه خبر دادند.
  • غذا به مثابه سلاح جنگی؛ شواهد تاریخی تسلیحاتی شدن غذا

    حسین شیرزاد/تحلیلگر و دکترای توسعه کشاورزی
    از آغازخلقت بشر، غذا به عنوان یک سلاح جنگی مورد استفاده قرار گرفته است. دشمنان سعی می‌کردند یکدیگر را به‌واسطه گرسنگی به هلاکت برسانند. رومی‌ها این کار را انجام دادند و آلمانی‌ها، آمریکایی‌ها و بریتانیایی‌ها نیز به سلاح غذا علیه هند و سایر قدرت‌های محلی دست زدند. تقریبا در هر درگیری یا جنگی از غذا به عنوان یک سلاح استفاده شده است. البته امروزه اگرچه کنوانسیون ژنو استفاده از گرسنگی برای غیرنظامیان را در طول جنگ ممنوع اعلام کرده و جنایت جنگی محسوب می‌شود، اما استفاده از غذا به عنوان یک سلاح، در غزه نشان‌دهنده حمله به روحیه و اراده مردم بی‌دفاع برای شکننده کردن مقاومت است. دیدگاه قحطی مهندسی‌شده که میلیون‌ها فلسطینی را به گرسنگی می‌کشاند، ظالمانه و غیرقانونی است اما سابقه تاریخی تلخی دارد. گرسنگی اجباری ابزار استعمار و جنگ برای قرن‌ها بوده است.
  • قطع سهمیه آرد ۵۰ واحد تا هفته آینده

    دنیای‌اقتصاد: در حالی که برخی مسوولان می‌‌‌گویند چالش‌‌‌های موجود در حوزه نان ناشی از تعدد دستگاه‌‌‌های متولی است، برخی دیگر معتقدند در راستای تشدید مجازات‌‌‌ها باید سهمیه آرد نانوایان قطع شود و در حال حاضر ۵۰ واحد نانوایی نیز در دستور کار قرار دارند.
  • لاریجانی با گروه‌های سیاسی فلسطینی و لبنانی دیدار کرد/ تاکید بر حمایت ایران از ملت لبنان

    مهر: فرستاده ویژه رهبر انقلاب در ادامه سفر امروز به لبنان در جمع اعضای گروه‌های فلسطینی و لبنانی حاضر شد.
  • حادثه در نجف آباد اصفهان/ مرگ یک جوان ۳۳ ساله بر اثر گازگرفتگی

    مهر: سخنگوی مرکز اورژانس استان اصفهان از مرگ جوان ۳۳ ساله بر اثر گازگرفتگی در نجف آباد خبر داد.
  • بلاک‌چین؛ قهرمان جدید اقتصاد جهانی

    بررسی دنیای کریپتوکارنسی و بلاک‌چین نشان‌دهنده تحولات بنیادین است. از جمله موضوعات مطرح‌‌‌‌شده در این گزارش می‌توان به پروژه‌های نوآورانه مانند Taiko و Safe، نقش رول‌‌‌‌آپ‌‌‌‌ها و اعتبارسنج‌‌‌‌ها در بهبود مقیاس‌‌‌‌پذیری و تاثیرات EIP-۷۷۰۲ و حساب‌های هوشمند اشاره کرد، همچنین روندهای بازار و سرمایه‌گذاری در ETFهای بیت‌کوین و اتریوم و تاثیرات آنها بر قیمت‌‌‌‌ بررسی شده‌است.
  • اعلام ولز چیست؟

    تصمیم نهادهای نظارتی، به‌ویژه کمیسیون بورس و اوراق‌بهادار ایالات‌متحده تاثیر گسترده‌ای بر سرنوشت پروژه‌ها و سرمایه‌گذاری‌های بازار ارزهای دیجیتال دارد. یکی از اقدامات این کمیسیون، صدور اخطاری به‌نام اعلام ولز (SEC Wells Notice) است که نشان‌دهنده آغاز بررسی‌‌‌‌‌های کمیسیون و احتمال اعمال اقدامات قانونی برای فرد یا شرکت‌های متخلف است. صدور اعلام ولز را صرفا نباید هشداری برای دریافت‌‌‌‌‌کننده آن بدانیم؛ چراکه امکان دارد پیامدهای مهمی را برای کل فعالان بازار به‌‌‌‌‌همراه داشته‌باشد. اعلام ولز (Wells Notice) پیامی از سوی کمیسیون بورس و اوراق‌بهادار ایالات‌متحده (SEC) بوده که به‌صورت مکتوب یا در قالب تماس تلفنی به افراد یا شرکت‌ها ابلاغ می‌شود. این پیام حکایت از آن دارد که SEC قصد دارد به‌صورت قانونی علیه فرد یا شرکتی اقدام کند.کمیسیون در محتوای این اخطاریه، تخلفات مربوط به نقض قوانین و همچنین مجازات‌‌‌‌‌ و تدابیری که به‌دنبال اعمال آنها است را اعلام می‌کند.
  • نادیده گرفتن مواد معدنی حیاتی

    دنیای اقتصاد-سارا اصغری: مواد معدنی حیاتی، فلزات و غیرفلزاتی هستند که برای رفاه اقتصادی کشورها حیاتی به‌‌شمار می‌‌روند، عرضه این عناصر امکان دارد به علت کمبود زمین‌‌شناسی، مسائل ژئوپلیتیک، سیاست‌‌های تجاری یا سایر عوامل همراه با مخاطراتی باشد. این فلزات و نیمه‌‌فلزات در تولید تلفن‌‌های همراه، مانیتورهای صفحه تخت، توربین‌‌های بادی، خودروهای الکتریکی، پنل‌‌های خورشیدی و بسیاری از صنایع با فناوری پیشرفته مورد استفاده قرار می‌‌گیرند؛ البته این مواد دارای مصارف نظامی استراتژیک نیز هستند و روز به‌روز با پیشرفت فناوری در دنیا به کاربرد آنها افزوده می‌شود. در تولید این مواد معدنی حیاتی، بین چین و آمریکا یک رقابت شدید وجود دارد.
  • تندیس زرین اجلاس سراسری رضایتمندی مشتری به فولاد اکسین خوزستان رسید

    چهاردهمین اجلاس سراسری رضایتمندی مشتری با حضور بزرگ‌ترین شرکت‌های فولادی، تولیدی، صنعتی، کارآفرینان برتر کشور و فعال‌ترین بنگاه‌های اقتصادی در عرصه تولید ملی در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار شد.
  • حماس بیانیه جدید منتشر کرد + جزئیات

    ايسنا: جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) امروز جمعه با صدور بیانیه‌ای به شهادت ۲ اسیر فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی واکنش نشان داد و اعلام کرد که این امر بیانگر جنایت‌های روزافزون این رژیم علیه اسرای فلسطینی است.
  • ۷۰۰۰ یهودی حریدی به خدمت سربازی در ارتش رژیم صهیونیستی فراخوانده می‌شوند

    ايسنا: رسانه‌های عبری از تصمیم وزیر جنگ رژیم صهیونیستی برای فراخواندن ۷ هزار نفر از یهودیان حریدی به خدمت سربازی در ارتش خبر دادند.
  • موافقت ترامپ با طرح فعلی آمریکا برای آتش بس لبنان

    ايسنا: رسانه آمریکایی گزارش داد در هفته جاری یک مقام کابینه رژیم صهیونیستی در عمارت شخصی ترامپ در مارالاگو با وی دیدار و جزئیات طرح آتش‌بس پیشنهادی ایالات متحده برای درگیری‌های لبنان را به وی ارائه کرده است.
  • وقوع آتش سوزی در یک برج مسکونی در سعادت آباد

    ايسنا: سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران از حریق در یک برج مسکونی در سعادت آباد خبر داد و گفت: ۲۵ ساکن این برج به سلامت از ساختمان خارج شدند.
  • پیشینه بحران

    شادی معرفتی / نویسنده نشریه 
    از زمان ناصرالدین‌شاه که صرافی‌های قدیمی جای خود را به بانک‌های مدرن دادند، بانکداری در ایران فرازوفرود بسیاری را طی کرده است. از یک‌سو، تحت تاثیر بحران‌های جهانی اقتصاد، دچار رکود شده و از سوی دیگر، اقتصاد بیمار داخلی نیز زخمی بوده بر اندام نحیف بانکداری ایران. از زمانی که بانک شاهنشاهی و استقراضی، اقتصاد ایران را به عرصه مبارزه خویش تبدیل کرده بودند، ایرانیان برای رسیدن به استقلال بانکی، کوشیده‌اند و اگرچه رویای رسیدن به بانک ملی، دهه‌ها به طول انجامید، اما رانت، اختلاس و رشد قارچ‌گونه بانک‌های بی‌نام‌ونشان، زخمی بود که هنوز هم در بانکداری ایران، ریشه‌ای عمیق و سترگ دارد.
  • اضافه شدن ۶۰۰ قبر جدید در قبرستان نظامی رژیم صهیونیستی

    ایرنا: رادیو رژیم صهیونیستی اعلام کرد که ارتش این رژیم ۶۰۰ قبر جدید برای نظامیان خود در قبرستان نظامی در کوه هرتزل در قدس اشغالی اضافه خواهد کرد.
  • نورواکونومیکس

    مریم السادات حسینی - مهدی کریمی
    وبینار «نقش حواس و نشانه‌ها در اقتصاد از منظر جامعه‌شناسی اقتصادی (درمقایسه‌ای با نورواکونومیکس)» با سخنرانی رضا مجیدزاده، دکتر علی‌اصغر سعیدی، دکتر احسان رحمانی‌خلیلی و جمعی از دانشجویان جامعه‌شناسی اقتصادی و علاقه‌مندان حوزه جامعه شناسی برگزار شد.
  • مقوله مصرف در اندیشه گئورگ زیمل

    از جمله شاخصه‌هایی که در اندیشه زیمل مورد توجه اندیشمندان پست‌مدرن قرار گرفته، بحث مصرف است. مصرف در تاملات فکری زیمل از مفاهیم حاشیه‌ای بوده است، با این حال تحلیل این مفهوم به همراه مُد جزئی از دلمشغولی‌های زیمل در بحث تناقضات فرهنگ مدرن است. تاملات زیمل درباره مصرف در مقاله «کلان‌شهر و حیات ذهنی» آمده است.
  • بنگاه‌سازی برای اقتصاد ایران

    ابوالفضل نجارزاده / مدیرعامل بانک ملی ایران 
    بانک‌ها نقش غیرقابل انکاری در تامین مالی تولید و رشد اقتصادی کشور دارند و رونق اقتصاد ایران نیازمند نقش‌آفرینی بانک‌ها به عنوان یک مکانیسم زنده و پویا برای اقتصاد ایران دارد. ایفای این نقش شبکه بانکی کشور نیازمند حل مسئله نرخ کفایت سرمایه نامطلوب برخی بانک‌ها، افزایش اضافه‌برداشت از بانک مرکزی و افزایش زیان انباشته تعدادی دیگر از بانک‌هاست. از سوی دیگر شبکه بانکی کشورمان در کنار دست‌وپنجه نرم کردن با اثرات تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران باید خود را برای مواجهه با تغییرات محیط عمل صنعت بانکداری از جمله کاربست هوش مصنوعی در بانک‌ها، توکن‌سازی دارایی‌ها، ارائه محصولات و خدمات بانکی در بستر بلاک‌چین و... آماده کنند. مواجهه موثر با این چالش‌ها و تغییرات می‌تواند زمینه‌ساز رونق و شکوفایی اقتصاد ایران با اتکا به تامین مالی بنگاه‌ها و خانوارها توسط شبکه بانکی کشور باشد، برای دستیابی به این چشم‌انداز ما بیش از هر چیز به نقش‌آفرینی بانک به عنوان یک مکانیسم زنده در خدمت «بنگاه‌سازی» برای رونق و رشد اقتصاد ایران هستیم.
  • بررسی گزینه‌های مهم تهران برای مهار تل‌آویو/ خیز ایران برای افزایش توان بازدارندگی

    اقتصادنیوز: در شرایط کنونی هراس بازیگران منطقه‌ای از قدرت ایران در کنار حملات اسرائیل به مواضع مقاومت، دکترین دفاع ملی ایران را عمیقاً شکل داده است.
  • از دل ناترازی

    محمدصادق عبداللهی‌پور دانشجوی دکترای مالی-بانکداری دانشگاه علامه طباطبایی 
  • کامیونت ۶ تنی در سبد محصولات تراکتورسازی

    دنیای اقتصاد - تبریز: مدیرعامل تراکتورسازی تبریز گفت: کامیونت ۶ تنی به خط تولید تراکتورسازی اضافه شد و تا پایان سال نیز ۲ محصول دیگر کشنده ۹تنی و خودروی ون به سبد تولیدات خودروهای تجاری اضافه خواهد شد. در حاشیه مراسم خروج اولین خودروی تجاری ۶ تنی از خط تولید خودروسازان تراکتورسازی، مدیرعامل این گروه صنعتی گفت: سال گذشته و هم‌‌‌زمان با راه‌‌‌اندازی خط تولید خودروهای تجاری در تراکتورسازی قول تنوع‌‌‌بخشی به تولیدات در این بخش را دادیم که خوشبختانه امروز شاهد اضافه‌‌‌شدن کامیونت ۶ تنی به این خط تولید بودیم و تا پایان سال نیز ۲ محصول دیگر کشنده ۹ تنی و خودروی ون به سبد تولیدات خودروهای تجاری تراکتورسازی اضافه خواهد شد.
  • اعلام آخرین وضعیت تردد در محور چالوس و آزادراه تهران - شمال

    مهر: مرکز مدیریت راه های کشور اعلام کرد: تردد از محور چالوس و آزاد راه تهران - شمال مسیر (رفت و برگشت) تا ساعت ۲۴ یکم آذرماه همچنان ممنوع است.
  • بنگاه‌سازی به جای بنگاه‌داری

    جعفر قادری / عضو هیات علمی دانشگاه شیراز 
  • اهمیت ثبات‌سازی

    محمد شیریجیان / معاون سیاست‌گذاری پولی بانک مرکزی 
    یکی از چالش‌های اقتصاد ایران در سال‌های اخیر مسئله ناترازی بانک‌ها و موسسه‌های اعتباری بوده که این امر در سایه عدم رعایت الزامات احتیاطی خرد و کلان در نظام بانکی کشور اثربخشی سیاست‌گذاری پولی و مکانیسم انتقال پولی را با چالش مواجه ساخته است. از این‌رو اهتمام جدی حاکمیت بر حل اساسی و ریشه‌ای این معضل می‌تواند کمک مناسبی به سیاست‌گذار پولی برای رساندن تورم به سطوح پایین و پایدار کند. اساساً ناترازی بانک‌ها ریشه در عوامل و مولفه‌های متعددی دارد که عمدتاً ناشی از عدم رعایت الزامات احتیاطی خرد و کلان، افزایش مطالبات غیرجاری، رابطه مالی بانک مرکزی و بانک‌ها و رابطه مالی دولت با شبکه بانکی است.
  • تنگنای اعتبار

    شاپور محمدی / رئیس سابق بورس و اوراق بهادار ایران  
    برای درک ریشه‌های ناترازی بانک‌ها می‌توان از تسهیلات تکلیفی آغاز کرد. عملیات پایه بانک‌ها شامل جذب سپرده و اعطای تسهیلات به بخش‌های مختلف با رعایت ملاحظات اقتصادی است. با این حال، نظام بانکی در ایران با این چالش مواجه است که دولت بر اساس قانون و مقررات و گاه حتی بر اساس دید مصلحتی و حاکمیتی خارج از چهارچوب معمول قانونی، تکالیفی را به بانک‌ها تحمیل می‌کند؛ برای نمونه از آنها می‌خواهد که خرید گندم یا مایحتاج ملی را انجام دهند. بانک‌ها ناگزیر از اجرای این تکالیف هستند و این به کمبود منابع نزد آنها دامن می‌زند، چرا که نرخ تسهیلات تکلیفی اغلب پایین است و با ملاحظات اقتصادی بانک‌ها سازگاری ندارد؛ ناترازی نقدینگی این‌گونه ایجاد می‌شود.
  • تامین بخش مولد

    آیت‌اله ابراهیمی / مدیرعامل بانک سپه 
    یکی از مهم‌ترین ریشه‌های بی‌عدالتی در جامعه، وجود ناترازی‌های مختلف نظیر ناترازی بودجه، انرژی، تراز پرداخت‌ها و ناترازی بانک‌هاست. ناترازی بانک‌ها در قالب سرفصل «بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی»، پایه پولی کشور را متاثر کرده و باعث افزایش نقدینگی و تورم لجام‌گسیخته می‌شود. بررسی‌های انجام‌شده حکایت از این واقعیت تلخ دارد که در اقتصاد مالی ایران به‌ویژه در دهه اخیر، دلیل اصلی افزایش پایه پولی، افزایش «بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی» است. به‌طوری که در سال ۱۴۰۲، سهم «افزایش در بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی» از رشد پایه پولی ۴۵ درصد است. از منظر دیگر، افزایش بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی در سال ۱۴۰۲ معادل ۳۸۰ همت و افزایش پایه پولی معادل ۲۳۱ همت بوده است. بر این اساس، ناترازی بانک‌ها مخرب‌ترین عامل در افزایش پایه پولی، نقدینگی و در نهایت تورم کشور قلمداد می‌شود.
  • زمان حراج بعدی سکه در مرکز مبادله اعلام شد + جزئیات

    مهر: سی و پنجمین حراج سکه مرکز مبادله روز شنبه برگزار می‌شود و همچنان ربع سکه‌های ضرب ۱۴۰۳ جزء موضوع حراج هستند.
  • سه شرط رفع ناترازی بانک‌ها

    تیمور رحمانی/ اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران
    بخش قابل توجهی از ریشه‌های ناترازی بانک‌ها در اقتصاد ایران مرتبط به تکالیف و دستورات دولت و مجلس شورای اسلامی به نظام بانکی است که اولاً سبب می‌شود سرند مناسبی از گیرندگان تسهیلات صورت نگیرد و منابع بانکی در اختیار اشخاصی قرار گیرد که یا پروژه پرریسک دارند، یا توانایی کسب فعالیت اقتصادی با نرخ سود تعادلی بازار را ندارند و همین موضوع، جریان نقدی از تسهیلات بانک را تضعیف می‌کند.
  • ترازنامه ناتراز

    عنوان مقاله: تحلیل آثار ناترازی ترازنامه نظام بانکی بر متغیرهای پولی و راهکارهای تعدیل این ناترازی نویسندگان: احمد بدری حمید زمان‌زاده ناشر: مجله پژوهش‌های پولی و بانکی پیام اصلی: انباشت دارایی‌های موهوم و بروز ناترازی در ترازنامه نظام بانکی، جریان ناسالمی از خلق نقدینگی را شکل داده است که نه‌تنها برای نظام بانکی مخاطره‌آمیز است، بلکه عامل کلیدی چسبندگی نرخ سود بانکی به‌رغم کاهش نرخ تورم و اثرات منفی آن در اقتصاد کلان است.
    ترازنامه نظام بانکی کشور طی سال‌های متمادی انباشت تدریجی دارایی‌های موهوم و منجمد در سمت دارایی‌ها، با ناترازی رو‌به گسترشی مواجه بوده است. احمد بدری از دانشکده مدیریت دانشگاه شهید بهشتی و حمید زمان‌زاده، عضو هیات علمی پژوهشکده پولی و بانکی در این مطالعه با طراحی مدلی که اقتصاد خرد بانک‌ها را به اقتصاد کلان پیوند می‌زند، به تحلیل عوامل بروز ناترازی ترازنامه نظام بانکی و پیامدهای آن بر متغیرهای پولی و اقتصاد کلان پرداخته‌اند. نتایج مطالعه آنها نشان می‌دهد انباشت دارایی‌های موهوم و بروز ناترازی در ترازنامه نظام بانکی، جریان ناسالمی از خلق نقدینگی را شکل داده است که نه‌تنها برای نظام بانکی مخاطره‌آمیز است، بلکه عامل کلیدی چسبندگی نرخ سود بانکی به‌رغم کاهش نرخ تورم و اثرات منفی آن در اقتصاد کلان است.
  • جریان ناسالم خلق نقدینگی

    عنوان مقاله: شکل‌گیری پدیده ناترازی در بانک‌های ایران و ارائه راهکارهای مقابله با آن نویسنده: وحید شهابی با همکاری: سیدرضا تهامی‌پور علی شهابی محمد امیری ناشر: مرکز پژوهش‌های مجلس
    پدیده ناترازی نظام بانکی و جریان ناسالم خلق نقدینگی، نه‌تنها برای نظام بانکی نامطلوب است، بلکه پیامدهای آن برای اقتصاد کلان کشور نیز مخاطره‌آمیز است. تداوم این روند امکان ورشکستگی بانک‌ها و به‌تبع آن بروز پیامدهای سنگین برای اقتصاد کلان را به بار خواهد آورد، بنابراین کنترل ناترازی بانک‌ها بسیار دارای اهمیت است. پژوهش‌های مختلفی در مورد دلایل ناترازی بانک‌ها انجام شده است که رویکرد غالب آنها بررسی مسئله به صورت ایستا بوده است. این در حالی است که اثرات ناترازی بانک‌ها در طول زمان شکل گرفته و اثرگذاری این پدیده بر سایر متغیرهای کلان به صورت پویاست، از این‌رو در پژوهش حاضر با به‌کارگیری رویکرد پویایی سیستم، راهکارهایی برای حل مشکل ناترازی بانک‌ها ارائه شد.
  • اثرگذار بر نرخ ارز

    عنوان مقاله: بررسی تاثیر کنترل ناترازی بانک‌ها بر تورم در ایران (رهیافت رگرسیون کوانتایل) نویسندگان: کیومرث سهیلی شهرام فتاحی ندا پورجمشیدی ناشر: پژوهشنامه اقتصاد کلان پیام اصلی: این مقاله تاثیر کنترل ناترازی بانک‌ها بر تورم در ایران را طی سال‌های 1400 - 1370 بررسی می‌کند.
    تورم، یکی از معضلات اقتصادی است که امروزه بسیاری از کشورها از جمله ایران را درگیر کرده است. تورم، مشکلات اجتماعی و اقتصادی زیادی به بار می‌آورد و اغلب اقتصاددانان و سیاستمداران به دنبال راه‌حلی برای مهار تورم هستند. یکی از متغیرهایی که در ایران بر تورم اثرگذار است نقدینگی و پایه پولی است. ترازنامه بانکی کشور طی سال‌های متمادی با اضافه‌برداشت بانک‌ها از بانک مرکزی و کسری بودجه دولت با ناترازی رو به گسترشی مواجه بوده است. در همین راستا گروهی از استادان اقتصاد دانشگاه رازی کرمانشاه به بررسی تاثیر کنترل ناترازی بانک‌ها بر تورم در ایران می‌پردازند.
  • تامین مالی پروژه‌های سودآور

    بانک‌های کشور مثل دیگر اجزای اقتصاد ایران اکنون با چالش‌هایی مواجه هستند که برای رسیدن به رشد اقتصادی و در نهایت توسعه اقتصادی نیازمند حل‌وفصل عاجل است. حجم ناترازی نظام بانکی به گونه‌ای است که این موضوع را از «انتخاب» به یک «ضرورت عاجل اجتناب‌ناپذیر» تبدیل کرده است. مادامی‌که این موضوع با استفاده از ظرفیت همه قوا و به فوریت در دستور کار برای اجرا قرار نگیرد، نمی‌توان توقع داشت که نظام بانکی در رشد اقتصاد کشور نقش پررنگی ایفا کند. عباس مرادپور، معاون امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت اقتصاد به پرسش‌هایی در این زمینه پاسخ داده است.
  • رابطه بانک و بنگاه

    عنوان مقاله: Bank Failures and Economic Activity: Evidence from the Progressive Era نویسندگان: Gary Richardson Marco Del Angel Michael Gou ناشر: NBER
    بانک برای اولین‌بار در قرن چهاردهم میلادی ظهور کرد. مردم، بانک را محلی امن برای حفظ کسب‌وکار خود و همچنین برای قرار دادن پول نقد مشتریان و منبعی برای وام‌دهی برای خریدهای شخصی و کسب‌وکارهای پر‌ریسک می‌دانستند. از همان ابتدا، بانک‌ها نقش بسیار حیاتی در اقتصاد هر کشور ایفا می‌کردند. بانک‌ها به عنوان موسسه‌های مالی، برای تامین منابع مالی برای افراد، شرکت‌ها و دولت‌ها ضروری هستند. آنها وام‌ها و خدمات مالی ارائه می‌دهند که برای سرمایه‌گذاری و توسعه اقتصادی ضروری است. علاوه بر این، بانک‌ها از طریق ارائه خدمات مالی متنوع، تراکنش‌های مالی را ساده و قابل اعتماد می‌کنند تا افراد و شرکت‌ها بتوانند به راحتی و به صورت امن تراکنش‌های مالی خود را انجام دهند. از طرف دیگر، بانک‌ها با ارائه خدمات مالی و اعتماد به مدیریت صحیح ریسک، به حفظ پایداری اقتصاد کمک می‌کنند.
  • هیچ راهی نداریم

    مریم رحیمی: نظام بانکی کم‌و‌بیش یکی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصادی در هر کشور است؛ به همین دلیل مسئله ناترازی در نظام بانکی، به قدری بغرنج است که بر همه نحله‌ها و ورطه‌های اقتصادی اثر سوء می‌گذارد. یکی از پدیده‌های بسیار مهم اقتصادی در سال‌های اخیر کشور، ناترازی بانک‌هاست. در طول ۱۰ سال گذشته، بانک‌ها با مشکل نقدینگی مواجه بوده‌اند، کفایت سرمایه‌شان منفی شده و کار برخی از بانک‌ها به جایی رسیده که حتی نمی‌توانند به تعهدات قبلی خودشان پایبند باشند. اینجاست که همه مشکلات آغاز می‌شود؛ چراکه بانک‌های ناتراز برای حل مشکلات خودشان در حوزه کمبود منابع، به بانک مرکزی رجوع می‌کنند و اقدام به استقراض از بانک مرکزی می‌کنند. به همین ترتیب، اثر بی‌کفایتی این بانک‌ها درنتیجه این امر، رشد نقدینگی در کشور بوده است. هرچند مقابله با این پدیده در اقتصاد کشور ضروری است و به ‌نوعی، حل معضل ناترازی بانک‌ها می‌تواند به ثبات مالی و اقتصادی کمک کند، اما هرگونه اشتباهی در این مورد می‌تواند تبعات سنگینی بر اقتصاد کشور داشته باشد. به همین دلیل در گفت‌وگو با دکتر کامران ندری تلاش کرده‌ایم به این پدیده اقتصادی بپردازیم و تبعات آن را برشماریم. ندری بر این باور است که سیاست‌گذار مسئله ناترازی را به شکلی غیرمستقیم و با تزریق پول پرقدرت به بانک‌ها لاپوشانی کرده است و به اصطلاح آن را زیر فرش پنهان می‌کند. در حال حاضر، اغلب این بانک‌ها، همان‌طور که گفتم هیچ راه‌حلی به جز انحلال یا حداقل اعلام ورشکستگی ندارند. تورم ۳۰‌درصدی اکنون در کشور به تورم تعادلی تبدیل شده است. این یعنی ۳۰ درصد تورم در کشور ما شوک محسوب نمی‌شود. چون آن چیزی که در واقع غیرقابل پیش‌بینی باشد و به یکباره همه را غافلگیر می‌کند، شوک است. به همین دلیل مسئله تورم، شوک نیست.
  • نقشه همتی

    حسن توکلی / تحلیلگر اقتصاد 
    از اواخر دهه ۷۰ هر وزیری که سکان وزارت امور اقتصادی و دارایی را در دست گرفته، به‌ناچار درباره بنگاه‌داری بانک‌ها اظهارنظر کرده است. اظهارنظر برخی ملایم بوده و برخی بانک‌ها را تهدید به برخورد کرده‌اند. اما سوال این است که این زخم عمیق چگونه به وجود آمده و چگونه ترمیم می‌شود؟
  • زمین سوخته

    فرهاد نیلی / اقتصاددان 
    زمین بازی بانک مرکزی یک چهارضلعی است که اگر قواعد بازی تغییر نکند، در درون آن توان برآورده کردن انتظارات بسیار کم است. اولین و البته مهم‌ترین راس این چهارضلعی «تورم» است.
  • بنگاه‌داری ناممکن

    حمید قنبری / کارشناس حوزه بانکی 
    داستان بنگاه‌داری بانک‌ها در ایران یکی از پرچالش‌ترین و پیچیده‌ترین مقاطع تاریخ اقتصادی کشور است؛ داستانی با فراز‌و‌نشیب‌های بسیار که برای روایت آن باید به دهه‌های پیش از انقلاب بازگردیم. در آن دوران، شاهد تولد بانک‌های متعدد ایرانی بودیم که هر یک با اهداف و ماموریت‌های خاص خود شکل می‌گرفتند. محمدرضا‌شاه پهلوی، که رویای نوسازی و صنعتی‌سازی ایران به سبک کشورهای توسعه‌یافته اروپایی را در سر داشت، انتظارات بزرگی از بانک‌ها داشت.
  • نقد و راهکار

    بهاالدین حسینی‌هاشمی / مدیرعامل اسبق بانک صادرات ایران 
    کارشناسان حوزه بانکداری می‌دانند که بانک‌های ناتراز و بانک‌های ناسالم معانی خاص دارند و باید به‌ صورت جدا بررسی شوند. بانک‌های ناسالم بانک‌هایی هستند که تخلفاتی انجام داده‌اند که منافع سپرده‌گذاران و دولت را به خطر انداخته‌اند. شناخت این نوع بانک‌ها کار کارشناسی می‌طلبد. اگر بخواهیم بانک‌های ناتراز را تعریف کنیم، باید بگوییم بانک‌های ناتراز بانک‌هایی هستند که توان پرداخت تسهیلات به سپرده‌گذاران و ذی‌نفعان را ندارند. در این گزارش با استفاده از مطالب پیشین مطرح‌شده به بررسی این دو موضوع پرداخته و علاوه بر نقد وضعیت موجود تلاش می‌شود راهکارهایی نیز ارائه شود.
  • ابزار کنترل

    فرشاد محمدپور / معاون نظارت و تنظیم‌گری بانک مرکزی 
    چندی است به درستی به موضوع ناترازی بانک‌ها توجه شده است. بانک مرکزی قدم‌های مثبتی در این زمینه برداشته و قوانین نیز ابزارهای کارایی را در اختیار قرار داده تا بتوان با تشدیدکنندگان این وضع برخورد کرد. خوب است قبل از پرداختن به ابزارهای ذکرشده، اول به عوامل اصلی ناترازی شبکه بانکی کشور توجه کنیم. همان‌طور که پیشتر هم اعلام کردم از نظر من می‌توان پنج عامل اصلی را برای ناترازی شبکه بانکی برشمرد. اول، انتقال سایر ناترازی‌های اقتصادی به شبکه بانکی است. متاسفانه انواع ناترازی‌های موجود در بودجه و نیز بخش‌های مختلف اقتصاد به‌ جای رفع شدن، در عمل پولی می‌شوند و در قالب چاپ پول خود را به شبکه بانکی تحمیل می‌کنند.
  • سیاست‌زدایی از پول

    نوید رئیسی / اقتصاددان 
    تورم بالا و مزمن مهم‌ترین نمود بیرونی حکمرانی ناترازی‌محور ایران است. در هر فضای اقتصادی، برنده و بازنده وجود دارد و تورم نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ با این حال، هرچه تورم بالا طولانی‌تر باشد، برندگان آن محدودتر می‌شود. اقتصاددانان ایرانی هم‌نظر هستند که تورم بلندمدت در ایران از «سلطه مالی» تغذیه می‌کند. تسلط سیاست مالی بر سیاست پولی همواره یک نگرانی اصلی در کشورهای در حال توسعه بوده چرا که اولی با توزیع پول و دومی با عرضه پول مرتبط است.
  • رابطه ناصحیح

    سجاد برخورداری / دانشیار اقتصاد دانشگاه تهران 
    یکی از پدیده‌های اقتصادی سال‌های اخیر در کشور، ناترازی بانک‌ها بوده است. در چند وقت اخیر خوشبختانه به ابعاد مختلف این مشکل پرداخته شده و امیدواریم در راستای بهبود شرایط اقتصادی برای برطرف شدن این مشکل مهم اقدامات تاثیرگذاری صورت بگیرد.
  • دارایی موهومی

    کاظم یاوری / عضو هیات علمی دانشگاه یزد 
    یکی از مهم‌ترین دلایل ایجاد ناترازی در نظام بانکداری دارایی موهومی است؛ این امر به شکافی منجر می‌شود که سیستم بانکداری را با بحران روبه‌رو می‌کند. تامین مالی نه‌تنها شرط لازم برای حیات فعالیت‌های اقتصادی است، بلکه ارتباط نزدیک و دوطرفه‌ای با رشد اقتصادی نیز دارد. بدون وجود یک نظام مالی مناسب و کارا با طیف گسترده‌ای از خدمات مالی، امکان رشد اقتصادی بالا وجود ندارد؛ از طرف دیگر، جریان عادی فعالیت‌های اقتصادی نیز نیازمند تامین مالی است.
  • بانک‌های ناتراز یا زامبی‌ها

    ناترازی بانک‌ها این روزها به عنوان یکی از مشکلات و ابرچالش‌های اقتصاد ایران معرفی می‌شود اما درک مفهوم ناترازی بانکی با توجه به تفاوت‌های جدی و تخصصی بودن حوزه بانکداری سخت‌تر از سایر بازارهایی است که ناترازی شکاف عرضه و تقاضا را نشان می‌دهد. مهرداد سپه‌وند، اقتصاددان و متخصص حوزه بانکی، با تشریح برداشت‌های مختلف از ناترازی، مشکل اصلی نظام بانکی را بانک‌های زامبی می‌شمارد و معتقد است نظام بانکی برای رفع ناترازی‌های خود به معنای زیان انباشته بانک‌ها، باید ابتدا بانک‌های زامبی را معلوم کند و به سراغ اصلاح آنها برود، در غیر این صورت خصیصه زیان‌دهی آنها تکثیر و تمام دیگر موسسه‌های مالی و بانک‌ها ناسالم یا به عبارتی زامبی خواهند شد.
  • بانکداری دستوری

    ابرچالش نظام بانکی، مانند دیگر ابرچالش‌های اقتصادی کشور طی سال‌های اخیر شکل وخیم‌تری به خود گرفته است. شاخص‌هایی چون کفایت سرمایه، اضافه برداشت یا بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی همه رو به بدتر شدن گذاشته‌اند و در این شرایط رئیس‌کل بانک مرکزی به بانک‌های ناتراز اخطار داده است که در نیمه دوم سال با آنها برخورد خواهد کرد؛ این در شرایطی است که به نظر نمی‌رسد با توجه به تعیین نرخ بهره به صورت دستوری، ارائه تسهیلات به صورت دستوری، نرخ سود سپرده و تسهیلات به صورت دستوری، عزل و نصب‌های دستوری و البته فقدان نهاد ناظر به معنای دقیق کلمه، بانک‌ها توان اصلاح ناترازی خود را داشته باشند. داود سوری، اقتصاددان، با تاکید بر اینکه باید شرایط بانک‌ها را در فضای کلان اقتصاد کشور و بانکداری دستوری حاکم دید، اشاره می‌کند که اصلاح ناترازی بانک‌ها اقدامی بسیار زمان‌بر و طولانی‌مدت است. او معتقد است بخش عمده فشار بر بانک‌ها از جانب دولت است و بخشی از این ناترازی نیز از طرف بدهی‌های دولت به بانک‌ها ایجاد شده است.
  • تمرکز بر خدمات مالی

    محمود شایان / مدیرعامل بانک صنعت و معدن 
    در دنیای پیچیده و متغیر اقتصادی امروز، نظام بانکی به عنوان یکی از ارکان اساسی توسعه اقتصادی، در حال تجربه تغییرات بنیادین است. یکی از این تغییرات مهم، «خروج از بنگاه‌داری» و حرکت به سوی «بنگاه‌سازی» است. این دو مفهوم، نه‌تنها بر عملکرد بانک‌ها تاثیر می‌گذارد بلکه می‌تواند به شکل‌گیری یک اقتصاد پایدار و کارآمد نیز کمک کند.
  • تامین مالی تولید

    محسن سیفی/ مدیرعامل بانک صادرات ایران 
    بانک‌ها با اعطای تسهیلات، اعتبارات و خدمات به کسب‌وکارها و افراد، منابع مالی مورد نیاز برای سرمایه‌گذاری را فراهم می‌کنند. بانک‌ها واسطه وجوه و سپرده‌های مردم و بنگاه‌ها هستند و با استفاده از این کارکرد خود، منابع مالی یا سپرده‌هایی را که در اختیار دارند برای تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی به کار می‌گیرند و این مهم همان مفهومی است که از آن به بنگاه‌سازی تعبیر می‌شود. اما برخی بانک‌ها با توجه به شرایط اقتصادی، تا حدودی از نهادهای مالی تبدیل به بنگاه‌های اقتصادی شده‌اند و این امر سبب شده تا بنگاه‌های خصوصی در رقابت با این بانک‌ها و بنگاه‌های متعلق به آنان که با سهولت بیشتری از منابع مالی و تسهیلاتی برخوردارند، قرار گرفته و دچار مشکل شوند که این موضوع در تضاد با اهداف اصلی اقتصاد در ایجاد محیطی امن و رقابتی برای فعالیت بخش خصوصی است.
  • ریشه‌های یک چالش

    عنوان مقاله: تحلیل و ارزیابی ناترازی نظام بانکی ایران و اثر آن بر رشد اقتصادی با استفاده از الگوی DSGE نویسنده: حسن چنارانی کاظم یاوری حسن حیدری محمدجواد شریف‌زاده ناشر: مجله سیاست‌گذاری اقتصادی
    یکی از چالش‌های جدی و ساختاری در نظام مالی کشور، ناترازی بانکی است که به دلیل ساختار بانک‌محور اقتصاد، ضعف در سیستم‌های نظارتی و شرایط اقتصادی نامطلوب، اثرات عمیقی بر اقتصاد ایران گذاشته است. از دلایل اصلی ناترازی بانکی در ایران می‌توان به وام‌های تکلیفی و اعتبارات دستوری، نداشتن نظارت کافی و ضعف در تنظیم مقررات بانکی، تورم بالا، عدم تطابق زمانی دارایی‌ها و بدهی‌ها و نرخ بالای نکول وام‌ها اشاره کرد. در ایران، بانک‌ها موظف به اعطای وام‌های تکلیفی و دستوری به بخش‌های خاص اقتصادی هستند که معمولاً با اهداف سیاسی و اجتماعی به بانک‌ها تحمیل می‌شوند. این وام‌ها گاه بدون بررسی کامل اهلیت وام‌گیرنده داده می‌شود و نرخ نکول آنها بالاست، در نتیجه بانک‌ها با دارایی‌های نامولد و وام‌های معوق مواجه می‌شوند.
  • ریشه‌های پیدایش ناترازی

    عنوان مقاله: بررسی مفهوم ناترازی بانک‌ها و علل پیدایش آن نویسنده: داور ماهیکار زهرا جعفری ناشر: همایش بین‌المللی اقتصاد، مدیریت و حسابداری ایران پیام اصلی: این مقاله مفهوم ناترازی بانک‌ها علل پیدایش این ناترازی‌ها و همچنین راهکارهای برطرف کردن آن را مورد بررسی قرار داده است.
    بحران بانکی یکی از مهم‌ترین معضلات و شاید هم مهم‌ترین معضل اقتصاد کلان کشور است. از نظر بسیاری از اقتصاددانان آن چیزی که موتور توسعه یک کشور را به حرکت درمی‌آورد داشتن نظام مالی مناسب است و بنابراین، زمانی که سیستم مالی کشورزی در بحران باشد، احتمال رشد و توسعه اقتصادی در آن کشور ضعیف است. علت حسابداری بروز ناترازی ترازنامه‌ای در صورت‌های مالی بانک‌ها، رشد بیشتر بدهی بانک‌ها نسبت به دارایی است. به‌طور کلی چنانچه منابع تقاضا برای نقدینگی با عرضه نقدینگی در یک بانک تطابق نداشته باشد بانک‌ها دچار معضل ناترازی خواهند شد. انباشت دارایی‌های موهوم و بروز ناترازی در ترازنامه نظام بانکی، جریان ناسالمی از خلق نقدینگی را شکل می‌دهد که نه‌تنها برای نظام بانکی مخاطره‌آمیز است، بلکه عامل کلیدی چسبندگی نرخ سود بانکی به‌رغم کاهش نرخ تورم و اثرات منفی آن در اقتصاد کلان است.
  • حضور پزشکیان در نمایشگاه بین‌المللی تهران/ بازدید از نمایشگاه صنایع دستی + فیلم

    ايسنا: رئیس‌جمهور امروز، جمعه با حضور در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران، از سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی بازدید کرد.
  • شنیده شدن صدای انفجار در دمشق/ حمله اسرائیل به این مناطق در سوریه

    مهر: خبرگزاری رسمی سوریه از شنیده شدن صدای چند انفجار در حومه دمشق پایتخت این کشور و حمله هوایی رژیم صهیونیستی به منطقه «المزه» خبر داد.
  • مواضع رژیم صهیونیستی هدف حملات موشکی حزب الله لبنان قرار گرفت

    ايسنا: مقاومت اسلامی لبنان امروز (جمعه) از هدف قرار دادن مواضع رژیم صهیونیستی در شمال اراضی اشغالی خبر داد.
  • نجات ۴ نفر از غرق شدگی در این شهر + جزئیات

    ايسنا: مدیر عامل جمعیت هلال‌احمر استان بوشهر گفت: ظهر امروز ۴ نفر در ساحل نخل تقی از توابع شهرستان عسلویه دچار حادثه شدند.
  • رئیس سازمان بورس: عرضه‌های اولیه مهمی در راه است

    ايسنا: رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در گفت‌گویی با بیان اینکه حمایت جدی رئیس‌جمهور و معاون اول از بازار سرمایه امیدوارکننده است، گفت: فصل جدیدی از همکاری بین بازار پول و سرمایه در حال رقم خوردن است.
  • بازدید رافائل گروسی از دو سایت هسته‌ای+ عکس

    ايسنا: مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در جریان سفر به تهران، امروز جمعه از سایت‌های هسته‌ای شهید علیمحمدی ‌(فردو) و شهید احمدی روشن‌(نطنز) بازدید کرد.
  • رفع ۸۲ درصدی تعهدات ارزی

    مهر: رئیس اتاق ایران گفت: به ادعای وزارت اقتصاد ۸۲ درصد تعهدات ارزی رفع شده است و این حجم از رفع تعهدات هم در شرایطی انجام شده است که انواع موانع داخلی و خارجی را شاهد هستیم.
  • سفیر جدید ایران استوارنامه خود را تسلیم پادشاه سوئد کرد

    مهر: سفیر جدید ایران در استکهلم استوارنامه خود را تسلیم پادشاه سوئد کرد.
  • کاهش سرعت رشد اقتصادی انگلیس/ روابط لندن با اتحادیه اروپا ترمیم می‌شود؟

    ایرنا: رئیس بانک مرکزی انگلیس در سایه کاهش سرعت رشد اقتصادی در این کشور و احتمال وضع تعرفه‌های جدید بر واردات کالاهای انگلیسی به آمریکا در دولت «دونالد ترامپ»، بر لزوم ترمیم روابط با اتحادیه اروپا تاکید کرد.
  • پیام ایران به حزب‌الله لبنان از زبان لاریجانی

    ايسنا: فرستاده ویژه رهبر انقلاب به لبنان در پاسخ به پرسشی درباره اینکه «پیام ایران به حزب‌الله لبنان در سایه جنگی فعلی چیست»، گفت:ما در همه شرایط از مقاومت حمایت می‌کنیم اما خودشان می‌دانند چه کاری باید انجام دهند.
  • گفت‌وگوی وزیران دفاع عربستان و انگلیس با محوریت شرایط منطقه

    ايسنا: وزیران دفاع عربستان و انگلیس در جریان دیدار با یکدیگر همکاری نظامی و چالش‌های پیش روی منطقه را مورد بررسی قرار دادند.
  • شهادت یکی از رهبران حماس+ عکس

    مهر: دو اسیر فلسطینی که یکی از آنها از فرماندهان حماس است، در زندان‌های اسرائیل به شهادت رسیدند.
  • واکنش نمایندگی ایران به دیدار ادعایی با ایلان ماسک چه بود؟

    ايسنا: نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد درباره ادعای رسانه آمریکایی مبنی بر دیدار نماینده ایران با «ایلان ماسک» درباره کاهش تنش‌های تهران و واشنگتن، اظهار نظر نکرد.
  • تصادف شدید ۲ خودرو جاده قدیم زنجان/ چند نفر مصدوم شدند؟

    ايسنا: براثر تصادف سواری پژو با پراید در جاده قدیم زنجان میانه بعد از پل سرچم ۶ نفر مصدوم شدند.
  • دیدار و گفت‌وگوی مسعود پزشکیان با محمدعلی موحد

    ایرنا: رئیس جمهور با محمدعلی موحد، شاعر، نویسنده، عرفان پژوه و از اعضای فرهنگستان زبان و ادب فارسی دیدار و گفت وگو کرد.
  • علم‌الهدی: دشمن به دنبال بازگشت جامعه به پیش از انقلاب است

    مهر: امام جمعه مشهد مسئله رواج بی حجابی را عامل اصلی گسترش فساد در جامعه دانست و بیان کرد: خواسته جریان آمریکا و استکبار جهانی، بازگشت ما به آن جامعه و زندگی است که بر مردم ایران مسلط بود.
  • دستگیری ۸ نفر از کارمندان این شهرداری به اتهام ارتشا

    مهر: هشت نفر از کارمندان شهرداری ورامین به اتهام مشارکت در ارتشا و اعمال نفوذ دستگیر شدند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر