شماره روزنامه ۶۲۱۴
|
    چهارشنبه، ۱۰ بهمن ۱۴۰۳
  • خطر حیاتی برای ترکیه/ رویکرد تهدیدآمیز اسرائیل در سوریه

    خطر حیاتی دیگر برای ترکیه، تجاوز اسرائیل به خاک سوریه فراتر از بلندی‌های جولان اشغالی است که ترکیه آن را نه تنها برای حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه بلکه برای امنیت ملی خود نیز تهدید می‌داند. رویکرد اسرائیل می‌تواند زمینه ساز رویارویی شود، زیرا آنکارا معتقد است که اسرائیل توسعه در سوریه را متوقف نخواهد کرد و در نهایت ممکن است مستقیماً ترکیه را تهدید کند.
  • اولویت‌های ترکیه در شام/ از رقابت با تهران تا رویارویی با کردها و اسرائیل

    الجزیره در یادداشتی مدعی شد: ترکیه، یکی از بزرگترین اقتصاد‌های منطقه با بخش ساخت و ساز قوی، از ظرفیت خود در بازسازی سوریه که طی یک دهه از نظر اقتصادی، زیرساختی و خدمات ویران شده، آگاه است، از همین رو وزارت‌های حمل‌ونقل، انرژی و منابع طبیعی ترکیه برنامه‌هایی را برای اصلاح جاده‌ها، فرودگاه‌ها، زیرساخت‌های انرژی و برق در سوریه اعلام کرده‌اند.
  • خیز ترکیه برای رویارویی در سه جبهه

    خبرگزاری الجزیره با انتشار یادداشتی مدعی شد، از آنجایی که وضعیت در سوریه پیچیده و شکننده است، نقش ترکیه در شکل دادن به آینده این کشور توجه های بسیاری را به خود جلب کرده است.
  • نسبت شاخص کل به هموزن به سطح ۳.۱۸واحدی رسید

    بازار سهام از لنز دماسنج‏‌های آماری

    معاملات بورس تهران در روز دوشنبه با افت نماگرهای سهامی پیگیری شد. در معاملات روز دوشنبه، شاخص کل با افت ۰.۴۸درصدی همراه شد و به سطح ۲میلیون و ۸۰۷هزار واحدی رسید. شاخص هموزن نیز ۰.۶۳ از ارتفاع خود را از دست داد و به سطح ۸۸۱هزار واحدی عقب‌نشینی کرد. همچنین در پایان معاملات روز دوشنبه، ارزش معاملات ۹هزار و ۲۲۲میلیارد تومانی به ثبت رسید و ۸۷میلیارد تومان پول حقیقی نیز از بازار خارج شد.
  • یک حقوقدان به پرسش «دنیای اقتصاد» پاسخ داد؛

    قانون روزآمد تجارت؛ چگونه؟

    از قانون تجارت به‌عنوان قانون مادر یاد می‌شود چرا که بستر کل کسب‌وکارها به شمار می‌رود. در فروردین‌ماه ۱۴۰۳، خبری مبنی بر تصویب تمامی ابواب لایحه تجارت توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی، منتشر شد. اخبار غیررسمی هم از ارسال این لایحه به شورای نگهبان و همچنین مجمع تشخیص مصلحت نظام حکایت دارد. همین موضوع نیز حساسیت‌های فعالان نظام حقوقی و همچنین تجار را نسبت به ایرادات این لایحه، بیشتر کرده است.
  • کدام برندها در نمایشگاه خودروی تهران حضور پیدا کرده‌اند؟

    رالی بین‌المللی در «شهر آفتاب»

    رویداد خودرویی شهر آفتاب در حالی به روزهای میانی خود نزدیک می‌شود که میزبان طیف وسیعی از برندهای مطرح چینی، ژاپنی، کره‌‌‌ای و اروپایی است. واردکنندگان ایرانی در کنار خودروسازان داخلی در حالی به این رویداد پا گذاشته‌‌‌اند که به لطف بازگشایی واردات و مشارکت مناسب برندها، فضای پررونقی را در شهرآفتاب ایجاد کرده‌‌‌اند.
  • با وجود بیش از ٨٠ سامانه برای پایش کیفیت در کشور؛

    رصد کیفیت اینترنت در ایران بی‌اثر بوده است 

    در پی کندی سرعت اینترنت، رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت، روز سه‌شنبه از قطعی فیبر نوری در خارج از کشور خبر داد و علت این کندی را نیز همین امر دانست. البته این قطعی‌ها و کندی سرعت اینترنت برای کاربران ایرانی ناآشنا نیست و گاه و بی‌گاه راه خود را به زیست مجازی آنها باز می‌کند. در حالی که کیفیت اینترنت در ایران طی سال‌های گذشته شرایطی نامطلوبی را پشت سر می‌گذارد، سازمان تنظیم مقررات به «دنیای اقتصاد» اعلام کرده است که تعداد سامانه‌های رصد و پایش کیفیت اینترنت در سطح کشور به بیش از ۸۰ عدد می‌رسد؛ سامانه‌هایی که بر اساس گفته کارشناسان برخی از آنها آمارهای صحیحی ارائه نمی‌دهند و فیلترینگ نیز به این عدم شفافیت دامن زده است.
  • گردشگران ۲۰۲۴ سرشماری شدند؛ بررسی چشم‏‏‌انداز ۲۰۲۵

    توفان توریستی در راه است

    گردشگری بین‌المللی نه‌تنها سرانجام توانست به‌‌‌طور کامل به سطح پیش از همه‌گیری برسد، بلکه گام بلندی در جهت قرار گرفتن در مسیر توسعه و رشد مجدد این صنعت برداشته تا با وجود چالش‌‌‌های گسترده در سطح جهان، از درگیری‌‌‌های ژئوپلیتیک گرفته تا بحران‌های اقتصادی، اهداف بلندمدت خود تا سال ۲۰۳۰ را همچنان دنبال کند.