شماره روزنامه ۶۱۹۷
|
    سه‌شنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۳
  • امید تازه برای زنان باردار مبتلا به سرطان خون

    پژوهشی تازه راهکارهای جدیدی برای مدیریت و درمان سرطان‌ خون در زنان باردار ارائه کرده است. این دستورالعمل‌ها با هدف بهبود روند درمان و کاهش نگرانی‌های بیماران و خانواده‌های آنان طراحی شده‌ است.
  • رابطه بین چای کیسه‌ای و نانوپلاستیک‌ها + فیلم

    طبق مطالعات محققان دانشگاه بارسلونا، «هر چای کیسه‌ای می‌تواند میلیاردها ذره میکرو و نانو پلاستیک را در هر میلی‌لیتر آب آزاد کند» این ذرات می‌توانند وارد جریان خون شده و با پخش شدن در بدن، در نهایت توسط سلول‌های روده جذب شوند.
  • درباره بیماری تنفسی شایع‌شده در چین چه می‌دانیم؟

    گزارش برخی رسانه‌ها حکایت از این دارد که نوعی ویروس به نام "متاپنوموویروس انسانی" (HMPV) در این زمستان و به‌ویژه در میان کودکان، در استان‌های شمالی چین شیوع یافته است.
  • چرا پرخوری عصبی می‌کنیم؟

    یک روان شناس گفت: استرس و اضطراب از مهم‌ترین عوامل روان‌شناختی پرخوری عصبی هستند.
  • سرقت یک دستگاه تریلی حمل ۸ دستگاه خودرو

    فرمانده انتظامی نیشابور از سرقت تریلی حامل ۸ دستگاه خودرو در این شهرستان خبر داد.
  • «دنیای‌اقتصاد» بررسی کرد؛

    خیلی دور، خیلی نزدیک انتقال پایتخت

    انتقال پایتخت سیاسی از تهران موضوع امروز و دیروز نیست و از زمان دولت هاشمی‌رفسنجانی در سال۱۳۶۸ تاکنون مطرح است. اگرچه در تمام دولت‌های بعد از سازندگی نیز انتقال پایتخت مطرح بود؛ اما هیچ‌وقت به صورت جدی این موضوع دنبال نشده و بر این اساس کار کارشناسی هم برای انتقال پایتخت انجام نشده است.
  • وقتی هدف ساماندهی بازارها باشد؛

    «ورتیگو» وارداتی‌ها

    دور جدید عرضه خودروهای وارداتی در حالی از دیروز با اعمال تغییراتی در زمان مهلت ثبت‏‌نام و همچنین مدل‏‌های قابل عرضه آغاز شد که به نظر می‌رسد ریشه این تغییرات گیج کننده، مدیریت بازارها با کارت خودرو است.هرچند در مراحل قبلی ثبت‌نام خودروهای وارداتی نیز تغییراتی در مختصات عرضه، اعمال شد که مشتریان را به اصطلاح دچار سرگیجه می‌کرد، اما این ورتیگو (سرگیجه) در دور جدید بیشتر شده است.سرگیجه در دور پنجم عرضه وارداتی‌ها از آن جهت است که شرایط و مختصات آن پی در پی تغییر کرده و هیچ بعید نیست این تغییرات همچنان ادامه داشته باشد.
  • مسیر صنعتی شدن اندونزی از SME‌ها، صنایع سبز و صنایع استراتژیک می‏‏‌گذرد؛

    فرمول صنعتی شدن در‌ هزار جزیره

    راهبرد کشور اندونزی برای توسعه صنعتی، ارتقای قابلیت‏‏‌های تولید در صنایع کوچک و متوسط، صنعت سبز و صنایع استراتژیک است. بررسی‏‏‌ها حاکی از این است که اقتصاد اندونزی در زمان تدوین سند توسعه صنعتی دارای وجوه تشابه زیادی از نظر نقاط قوت، نقاط ضعف، تهدیدها و فرصت‏‏‌ها با اقتصاد ایران بوده است. با توجه به نقاط قوت (دسترسی به مواد معدنی فراوان و متنوع، جمعیت بالا و بازار بزرگ و تاسیسات ایجادشده در زمینه خودروسازی)، ضعف (سهم پایین انرژی‏‏‌های تجدیدپذیر در بازار انرژی کشور و توجه پایین به تولیدات کم‏‏‌کربن)، فرصت‏‏‌ها (زمینه‏‏‌های تجارت و سرمایه‌گذاری در منطقه) و تهدیدهای (فناوری‏‏‌های رقیب در بخش انرژی) پیش‏‏‌روی اندونزی در زمان تدوین سند سیاست‏‏‌های صنعتی، می‏‏‌توان از تجارب این کشور برای ایران استفاده کرد.