شماره روزنامه ۶۱۸۸
|
    شنبه، ۰۸ دی ۱۴۰۳
  • رهبر تازه سوریه کلید مخازن سلاح‌های محرمانه را به غرب می‌دهد؟

    پایان اسد و تحولات سوریه آرام‌تر و کم هزینه‌تر از آنچه تصور می‌شد در بازه زمانی کوتاه رخ داد. در این میان عقب نشینی ارتش سوریه بدون انفجار یک سلاح شیمیایی و سمی ساده بیش از همه قابل تامل است.
  • اتهام‌زنی واشنگتن به مسکو / روسیه هواپیمای آذربایجانی را سرنگون کرده است

    سازمان اطلاعات آمریکا معتقد است که روسیه هواپیمای مسافربری آذربایجان را به اشتباه شناسایی کرده و سرنگون کرده است.
  • فوری / انفجار مقابل یک مسجد بزرگ در حلب سوریه

    یک بمب کارگذاشته شده در یک خودرو در مقابل مسجد بزرگ شهر منبج در شرق حلب منفجر شده است.
  • آیا در سقوط هواپیمای مسافربری آذربایجانی، پای روس‌ها در میان است؟

    رمزگشایی از یک سقوط

    علت سقوط هواپیمای آذربایجانی در روز چهارشنبه تبدیل به یک معما شده بود؛ اما حالا به نظر می‌رسد که ابرهای تیره در حال کنار رفتن هستند و ابعاد جدیدتری از این سقوط مشخص شده است. یکی از قوی‌ترین احتمالات در حال حاضر مورد هدف قرار گرفتن آن است. در این ارتباط یک مقام آمریکایی به سی‌ان‌ان گفت که نشانه‌های اولیه حاکی از آن است که یک سیستم ضدهوایی روسیه ممکن است جت مسافربری را که در روز کریسمس در قزاقستان سقوط کرد، ساقط کرده باشد. آگاهان می‌گویند که مقامات محلی جعبه سیاه دوم را پیدا کرده‌اند که امیدوارند علت فاجعه‌ای را که منجر به کشته شدن ده‌ها نفر شد، روشن کند. این مقام آمریکایی روز پنج‌شنبه گفت که علائم نشان می‌دهد که یک سیستم روسی به پرواز J۲-۸۲۴۳ خطوط هوایی آذربایجان قبل از سقوط در نزدیکی شهر آکتائو حمله کرده است.
  • یک کارشناس انرژی: به شرایط سال ۱۳۹۹ باز نمی‌گردیم

    عبور ایران از محدودیت‌های نفتی

    در لایحه بودجه‌۱۴۰۴ از محل صادرات نقدی نفت‌خام، میعانات گازی و خالص صادرات گاز طبیعی مجموعا ۳۵‌میلیارد دلار درآمد دیده شده‌است. این رقم با برآورد هدف تولید ۳میلیون و ۷۵۰هزار بشکه نفت‌‌‌‌‌‌خام و میعانات‌‌‌‌‌‌گازی و تحقق مجموعا یک‌میلیون و ۸۵۰هزار بشکه در روز درنظر گرفته ‌شده‌است. محمدصادق مهرجو، کارشناس انرژی در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» عنوان می‌کند؛ با توجه به عوامل بنیادین و شرایط ژئوپلیتیک حاضر، یکی از سخت‌ترین کارها در بودجه‌ریزی سالانه کشور، پیش‌بینی قیمت نفت‌خام است. وی به امکان کاهش اجباری صادرات نفت در صورت اعمال فشار ترامپ اشاره می‌کند، اما معتقد است؛ در بدبینانه‌ترین حالت هم فروش نفت‌خام کشور به وضعیتی که در سال‌۱۳۹۹ داشتیم برنخواهدگشت.
  • تجربه تارانگ امین، مدیرعامل شرکت «اِلف بیوتی»

    حفظ فرهنگ استارت‌آپی در یک شرکت بزرگ

    در سال ۲۰۲۴ «اِلف بیوتی» (e.l.f. Beauty) به یکی از پرفروش‌‌‌ترین برندهای لوازم آرایشی در ایالات متحده تبدیل شد و از تمام رقبای قدیمی خود پیشی گرفت. این یک نقطه عطف بزرگ بود و در یکی از یادداشت‌‌‌های هفتگی‌‌‌ام خطاب به ۵۰۰ عضو تیممان، به همه برای رسیدن به چنین جایگاهی تبریک گفتم. اما این خوشحالی ما را متوقف نکرد. در عوض، بلافاصله از خودمان پرسیدیم، با چه سرعتی می‌توانیم از نظر فروش دلاری، از شماره دو بازار به شماره یک برسیم؟ از زمان تاسیس اِلف، یعنی دو دهه پیش، این جاه‌‌‌طلبی، تمرکز و سرعت بخشی از فرهنگ آن بوده است. حتی در حالی که به یک بازیگر مهم در صنعت زیبایی تبدیل شده‌‌‌ایم، همچنان به فعالیت خود مانند یک استارت‌آپ ادامه داده‌‌‌ایم.
  • ریشه‌های اقتصادی چالش‌های اجتماعی خاورمیانه چگونه نمایان می‌شود؟

    سنجش دوقطبی فقر و ثروت در جهان عرب

    نابرابری در جهان عرب فقط مساله‌ای درباره فقر شدید یا ثروت شدید نیست، مشکل جدی وجود ثروت شدید در کنار فقر شدید است. این مقاله از منظر تحلیل فقر و پلوتونومی (تمرکز ثروت در دستان گروهی اندک) قطب‌بندی شدید بین فقرا که از طردشدگی و محرومیت رنج می‌برند و افراد بسیار ثروتمند را که قدرت و نفوذ زیادی در نظام‌های اقتصادی و سیاسی دارند، نشان می‌دهد.
  • «دنیای اقتصاد» مسیر توسعه انرژی‏‏‌های تجدیدپذیر در ایران را بررسی کرد

    گردنه گذار شرکت‌ها به انرژی پاک

    احداث ۳۰‌هزار مگاوات ظرفیت جدید برق تجدیدپذیر شامل ۲۵‌هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی و ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه بادی تا پایان دولت چهاردهم وعده‌‌‌ای است که توسط معاون وزیر نیرو و رئیس ساتبا مطرح شده است. وعده‌‌‌ای که تحقق آن نیازمند صرف هزینه ۱۵میلیارد دلاری است و با توجه به شرایط مالی دولت و تنگنای تحریمی کشور با واقعیت هماهنگ نیست. این در حالی است که حتی اگر بخش خصوصی به اندازه کافی انگیزه داشته باشد، امکان تامین این سرمایه در یک بازه زمانی ۴ساله وجود ندارد. کارشناسان حوزه انرژی با اشاره به ظرفیت‌‌‌سازی ۱۴۰۰ مگاواتی انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر ظرف یک بازه زمانی ۲۰ ساله در کشور، برنامه یاد‌شده را شعاری محقق‌‌‌نشدنی می‌‌‌دانند. توسعه انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر در موقعیت کنونی کشور و با توجه به ناترازی‌‌‌های گسترده در حوزه انرژی، ضروری است. اما تحقق این ضرورت، نیازمند بازنگری جدی در ساختار سیاستگذاری کشور و ایجاد یک باند پرواز مناسب جهت ورود همه سرمایه‌‌‌گذاران به این بخش است.