شماره روزنامه ۶۱۷۷
|

رصد شاخص‏‏‌های منتهی به ۶ماه اول ۱۴۰۳ در بخش صنعت نشان داد

گرچه بخش صنعت در ایران در سال‌های اخیر با رکودهای خفیف مواجه بوده، اما در یک‌سال گذشته بحران‏‌های سمت عرضه و تقاضا منجر به تعمیق رکود در این بخش شده است. داده‌ها حاکی از آن است که رکود از آغاز ۱۴۰۳ تشدید شده است.

تراز تجاری بخش صنعت بیش از ۲۰ میلیارد دلار منفی است؛

تراز تجاری بخش صنعت، به میزان بیش از ۲۰میلیارد دلار از لحاظ ارزشی منفی است. آمار هفت‌ماهه تجارت خارجی در سال ۱۴۰۳، بیانگر این است که بنگاه‌‌‌های صنعتی ایران همچنان در ابتدای راه صادرات هستند. در هفت‌ماهه امسال در حالی کشور ۴.۸میلیارد دلار صادرات صنعتی داشته که در همین بازه زمانی بیش از ۲۵میلیارد…

    یکشنبه، ۲۵ آذر ۱۴۰۳
  • رصد شاخص‏‏‌های منتهی به ۶ماه اول ۱۴۰۳ در بخش صنعت نشان داد

    یک‌سالگی بحران صنعتی

    گرچه بخش صنعت در ایران در سال‌های اخیر با رکودهای خفیف مواجه بوده، اما در یک‌سال گذشته بحران‏‌های سمت عرضه و تقاضا منجر به تعمیق رکود در این بخش شده است. داده‌ها حاکی از آن است که رکود از آغاز ۱۴۰۳ تشدید شده است.
  • دعوت وزیر صمت از مردم برای پیوستن به پویش «دو درجه کمتر»

    دنیای‌اقتصاد: در راستای موضوعات اخیر پیرامون بحث ناترازی‌‌‌ انرژی، وزیر صنعت، معدن و تجارت، در ویدئویی که از خود منتشر کرده، از مردم خواست تا با پیوستن به پویش «دو درجه کمتر»، کمک کرده و از توقف چرخ تولید جلوگیری کنند؛ چراکه ایستادن چرخ تولید، اثرات زیان‌‌‌باری برای اقتصاد کشور به همراه خواهد داشت و زندگی مردم را تحت‌تاثیر قرار خواهد داد.
  • ۱۱ طرح بزرگ معدنی و صنعتی افتتاح می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) ضمن اشاره به اینکه ۱۱طرح بزرگ معدنی آماده افتتاح است، از اشتغال مستقیم بیش از ۳۱۰۰نفر در پی افتتاح طرح‏‏‌های معدنی و صنایع معدنی آماده تحت راهبری این سازمان خبر داد.
    شنبه، ۲۴ آذر ۱۴۰۳
  • کمبود سوخت نیروگاه‌ها، برق صنایع شمال کشور را قطع کرد؛

    تعطیلی دو هفته‌ای صنایع مازندران

    دنیای اقتصاد: در شرایطی معاون اول رییس‌جمهور می‌گوید که در ساعات اداری برق و گاز صنعت قطع شود که شرکت توزیع برق مازندران، از تعطیلی دو هفته‌ای تمامی واحدهای صنعتی این استان از یکشنبه ۲۵ آذرماه خبر داده است؛ موضوعی که مشخص نیست تا چه اندازه صنایع این استان را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
  • درس‌هایی که ایران باید از تجربیات سیاست صنعتی بگیرد؛

    نسخه چینی سیاست صنعتی

    در سال ۲۰۰۲ نخست‌‌‌وزیر سابق چین، ژو رونگ‌‌‌ جی، به شرکت کشتی‌‌‌سازی دولتی چین(CSSC) سر می‌‌‌زند و در آنجا نطقی را بیان می‌کند که سرنوشت صنعت کشتی‌‌‌ چین را تحول می‌‌‌بخشد. او می‌‌‌گوید که «چین امیدوار است تا سال ۲۰۱۵ به بزرگ‌ترین کشتی‌‌‌ساز جهان تبدیل شود.» چهار سال بعد، سهم چین در بازار جهانی کشتی از ژاپن و کره‌جنوبی پیشی می‌گیرد.
  • رئیس‌جمهور اعلام کرد

    نباید اجازه دهیم صنایع به خاطر ناترازی حوزه انرژی تعطیل شوند

    دنیای‌اقتصاد: رئیس‌جمهور در جلسه هیات دولت اعلام کرد که تا تابستان سال آینده ادارات دولتی به پنل‌‌‌های خورشیدی تولید برق مجهز می‌‌‌شوند.
    پنجشنبه، ۲۲ آذر ۱۴۰۳
  • تنها ۴ درصد از مساحت‌ کشور در دسترس فعالیت‌های معدنی است؛

    معدن‌کاری در حصار زمین‌های ممنوعه

    ایران با داشتن ۸۰ نوع ماده معدنی شناخته‌شده، ۸۹ تیپ ماده معدنی و ۳۵ محیط کانه‌زایی، یکی از کشورهای غنی از نظر ذخایر معدنی است. این تنوع زمین‌شناسی، کشور ما را به کشوری با پتانسیل بالا برای سرمایه‌گذاری در بخش معدن تبدیل کرده است. در سطح جهانی، ۱۱۲ نوع ماده معدنی و ۱۱۴ تیپ ماده معدنی شناسایی شده است که نشان می‌دهد ایران سهم قابل‌توجهی از این ذخایر را در اختیار دارد. اما این ظرفیت عظیم به دلیل محدودیت‌های گسترده در دسترسی به زمین بلااستفاده مانده است.
  • حذف امضاهای طلایی برای مقابله با بی‌‌‌‌‌‌انضباطی

    دنیای‌اقتصاد: با طراحی سامانه هوشمند، امضاهای طلایی حذف‌شده و بی‌‌‌‌‌‌انضباطی‌‌‌‌‌‌هایی مانند چای دبش اتفاق نخواهد افتاد. به گزارش «ایسنا» غلامرضا نوری‌قزلجه؛ وزیر جهادکشاورزی درباره اینکه چه بخشی از مشکلات و گرفتاری‌‌‌‌‌‌های بخش کشاورزی و برنامه‌‌‌‌‌‌ریزی‌‌‌‌‌‌ها گرفتار رانت‌‌‌‌‌‌هایی است که در این حوزه است، اظهار کرد: در سال‌های اخیر وظایف دیگری به جهادکشاورزی در بخش بازرگانی و تنظیم‌بازار محصولات کشاورزی به این حوزه محول شد و بخش قابل‌توجهی از ارز ترجیحی و یارانه در اختیار وزارت جهادکشاورزی قرارگرفت تا برای آن برنامه‌‌‌‌‌‌ریزی کند، نهاده‌‌‌‌‌‌های کالاهای اساسی را وارد کند و این نهاده‌‌‌‌‌‌ها را به‌دست مصرف‌کنندگان برساند.
  • رئیس‌جمهور: دولت آماده صدور مجوزهای لازم برای فعالیت بخش خصوصی در تولید انرژی پاک است

    دنیای اقتصاد: مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، در نشست هیات دولت با تاکید بر جلوگیری از قطع خوراک، گاز و برق صنایع، گفت: دولت آمادگی دارد مجوزهای لازم برای فعالیت در تولید انرژی پاک را به بخش خصوصی صادر کند.
  • معاون وزیر نیرو بیان کرد

    کاهش ۸‌هزار مگاواتی ناترازی انرژی

    دنیای‌اقتصاد: معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان ساتبا گفت: در صورت مشارکت فعالان اقتصادی کشور در بازار بهینه‌سازی مصرف انرژی تا حدود ۸هزار مگاوات صرفه‌جویی در مصرف انرژی، تنها در بخش کولرهای گازی و آبی محقق خواهد شد و از این طریق ناترازی انرژی کاهش خواهد یافت.
  • فوت یک کارگر در معدن منگنز قم

    دنیای اقتصاد: مشاور معاونت معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص حادثه معدن منگنز قم که موجب فوت یک کارگر شد، گفت: هرچند در بازرسی بازرسان نظام مهندسی معدن وضعیت این معدن مطلوب اعلام شده بود، اما به دلیل عدم دقت در لق‌‌گیری سقف معدن، شاهد وقوع این حادثه دلخراش بودیم.
    چهارشنبه، ۲۱ آذر ۱۴۰۳
  • شامخ آبان‌ماه با بهبود ملایم، ۵۱.۴ اعلام شد

    ترمز ارزی صادرات بنگاه‏‏‌ها

    اگرچه شامخ صنعت و اقتصاد در آبان‌ماه روند رو به بهبودی را نشان می‌دهد، اما نگرانی بنگاه‏‏‌ها نسبت به نرخ ارز، قوانین مخل صادرات، تقاضای ضعیف، محدودیت انرژی، گرانی‏‏‌ نهاده‏‏‌های تولید و... پابرجاست. از همین‌رو بسیاری از شرکت‌ها به دلیل پیش‌بینی قطعی برق و افزایش نرخ ارز و هزینه‏‏‌های بالای تامین نهاده‏‏‌های تولید، کاهش تولید در آذرماه را پیش‌بینی کرده‏‏‌اند. براساس این شاخص همچنین پیش‌بینی می‌شود طی ماه‏‏‌های آتی بسیاری از محصولات و خدمات با افزایش بیشتری در قیمت‌های فروش روبه‌رو باشند. نکته قابل‌توجه در شامخ آبان‌ماه، شاخص «میزان صادرات کالاها یا خدمات» است که کمترین مقدار سه‏‏‌ماهه خود را به ثبت رسانده است. به عقیده فعالان اقتصادی، تداوم سیاست‏‏‌های مرتبط با رفع تعهد ارزی به دنبال فشارهای قیمتی موجود، باعث کاهش صادرات شده است.
    سه‌شنبه، ۲۰ آذر ۱۴۰۳
  • بهبود ملایم شامخ اقتصاد؛

    پیش‌بینی کاهش تولید در آذرماه؛ بنگاه‌ها در تکاپوی مواد اولیه

    دنیای اقتصاد: شامخ اقتصاد و صنعت در آبان ماه اگرچه بهبود ملایمی را ثبت کرده است اما کمبود مواد اولیه و نقدینگی، گرانی و کمبود ارز در کنار محدودیت‌هایی ناشی از ناترازی انرژی در کنار افت تفاضا؛ در صدر مشکلات بنگاه‌ها قرار دارد. از همین رو افزایش قیمت وکاهش در تولید برای آذرماه پیش‌بینی شده است.
  • تراز تجاری بخش صنعت بیش از ۲۰ میلیارد دلار منفی است؛

    صنعت پشت دروازه‏‏‌های صادرات

    تراز تجاری بخش صنعت، به میزان بیش از ۲۰میلیارد دلار از لحاظ ارزشی منفی است. آمار هفت‌ماهه تجارت خارجی در سال ۱۴۰۳، بیانگر این است که بنگاه‌‌‌های صنعتی ایران همچنان در ابتدای راه صادرات هستند. در هفت‌ماهه امسال در حالی کشور ۴.۸میلیارد دلار صادرات صنعتی داشته که در همین بازه زمانی بیش از ۲۵میلیارد دلار واردات صنعتی به ثبت رسیده است.
  • حال ناخوش منابع آبی تهران

    دنیای‌اقتصاد: کاهش ۱۷درصدی بارش‌‌‌ها و پرشدگی ۲۰درصدی سدهای تهران، زنگ خطر کمبود آب در پایتخت را به صدا درآورده است و به نظر می‌رسد مدیریت مصرف و تغییر الگوهای بهره‌‌‌برداری تنها راه برون‌‌‌رفت از این بحران است.
  • تعداد واحدهای صنعتی دانش‌بنیان اعلام شد

    دنیای‌اقتصاد: معاون وزیر صمت گفت: تاکنون ۲۳۴۶واحد صنعتی مستعد دانش‌بنیان شدن در داخل و خارج شهرک‌‌‌ها و نواحی صنعتی شناسایی شده است.
  • قطعی برق شهرک‌های صنعتی به فاجعه منجر می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت که قطعی برق کارخانه‌‌‌ها در ساعات طولانی منجر به فاجعه خواهد شد.
  • امکان صرفه‌‌‌جویی ۳۰ درصدی برق در صنایع انرژی‌‌‌بر

    دنیای‌اقتصاد: ناظر عالی شورای مدیریت مصرف برق وزارت نیرو با بیان اینکه امکان صرفه‌‌‌جویی مصرف برق در بخش صنایع انرژی‌بر کشور تا ۳۰‌درصد وجود دارد، گفت: در سال ۱۴۰۲ صنایع با ۳/۳۶درصد، بیشترین مصرف برق کشور را به خود اختصاص دادند.
  • تا دو سال آینده ۱۹۰۰ واحد تبدیلی در صنایع غذایی احداث می‌‌‌شود

    دنیای‌اقتصاد: رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی گفت: در راستای تحقق برنامه هفتم توسعه ۱۹۰۰واحد تبدیلی و غذایی در استان‌‌‌های قطب تولید محصولات باغی در دست احداث است. به گزارش خبرگزاری مهر، کریم ذوالفقاری، رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی گفت: تاکنون ۳۷۹۰واحد فعال صنایع فرآوری و تبدیلی باغی با ظرفیت جذب ۱۳.۵میلیون تن ماده خام در سال ایجاد شده است.
  • دنیای اقتصاد از قطعی دو روزه برق صنعتی گزارش می دهد؛

    قطع برق بزرگترین شهرک صنعتی کشور؛ اختلال در تولید دارو

    دنیای اقتصاد: مسلم ولی پور مدیرعامل شرکت خدماتی شهرک صنعتی شمس آباد، در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» بیان کرد: از روز ۱۹ آذر ماه، شهرک صنعتی شمس آباد دوشنبه‌ها و پنجشنبه‌ها از ساعت ۸ صبح الی ۱۰ شب برق نخواهد داشت.
    دوشنبه، ۱۹ آذر ۱۴۰۳
  • تخفیف مالیاتی شامل معادن نمی‌شود

    معدن‌کاری زیر سایه تبعیض

    عدم‌شمول تخفیف مالیاتی به معادن در سال ۱۴۰۳، خبری است که بسیاری از فعالان معدن و صنایع معدنی را شوکه کرده است. این خبر که چندی پیش توسط مدیرکل دفتر بهره‌برداری معادن وزارت صمت اعلام شد، نشان از فشار مضاعف به معدن‌کاران کشور دارد. اقتصاددانان معتقدند که نگاه کوتاه‏‏‌مدت به بخش معدن می‏‏‌تواند هزینه‏‏‌های بلندمدت بسیار بیشتری را بر اقتصاد تحمیل کند. تجربه کشورهای موفق نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری در زیرساخت‏‏‌ها، ایجاد نظام مالیاتی تشویقی و حمایت از معادن کوچک و متوسط می‏‏‌تواند موجب رشد پایدار اقتصادی شود. همچنین کارشناسان بر این باورند که معدن و صنایع معدنی حلقه‏‏ نخست زنجیره‏‏‌های تولید هستند و مواد اولیه بسیاری از صنایع را تولید می‌کنند و با فشار مضاعف بر آن، حلقه‏‏‌های بعدی زنجیره تولید صنایع آسیب خواهد دید و اقتصاد ملی متضرر خواهد شد.
    یکشنبه، ۱۸ آذر ۱۴۰۳
  • پایش بخش حقیقی اقتصاد در آبان‌ماه ۱۴۰۳ نشان داد؛

    سایه رکود بر تولید و فروش صنعتی

    شاخص تولید و فروش شرکت‌های صنعتی بورسی که اولین ماه پاییزی امسال را با افزایش آغاز کرده بودند، در آبان‌ماه روندی کاهشی را ثبت کرد. به نظر می‌رسد مشکلات مربوط به تامین مواد اولیه، ناترازی انرژی و تامین ارز همچنان مانع اصلی رشد تولید صنعتی هستند. در حلقه‌‌‌های ابتدایی زنجیره نسبت به انتهای زنجیره تولید و فروش محصولات وضعیت بهتری دارند، در حالی که برای توسعه صنعتی باید محصولات نهایی از نظر وضعیت تولید و فروش در مرتبه بهتری باشند. طی‌‌‌ سه‌‌‌ماه‌‌‌ منتهی‌‌‌ به‌‌‌ آبان‌ماه سال ١٤٠٣، رشد میانگین‌‌‌ متحرک سه‌‌‌ماهه‌‌‌ شاخص‌‌‌ تولید افزایش‌‌‌ ۰.۷درصدی‌‌‌ و شاخص‌‌‌ فروش آن افزایش‌‌‌ ۵.۵درصدی‌‌‌ را نشان می‌دهد. با این حال شاخص تولید و فروش شرکت‎های صنعتی بورسی نسبت به ماه قبل روندی کاهشی را در پیش گرفته است.
  • کسری ۲۱۹ میلیون مترمکعبی ذخایر سدهای تهران

    دنیای‌اقتصاد: در شرایط نرمال آبی (متوسط درازمدت) در پایان آذر، ذخایر سدهای تهران باید حداقل ۵۹۷میلیون مترمکعب باشد که نسبت به این رقم، ۲۱۹میلیون مترمکعب کسری مخزن در سدهای تهران داریم. به گزارش خبرگزاری تسنیم، پاییز امسال که به ‌‌‌هفته‌‌‌های پایانی خود رسیده، از نظر میزان بارش تقریبا مشابه مدت مشابه سال قبل و با کسری ۵درصدی نسبت به آمار متوسط درازمدت بوده است. بارش‌های پاییزه در ۲۱استان نسبت به سال‌های نرمال با کاهش مواجه بوده است. یکی از استان‌‌‌هایی که بارش‌‌‌ها در آن نسبت به سال‌های نرمال و آمار متوسط درازمدت کاهش داشته، استان تهران است.
  • رشد ۶ درصدی تقاضای مصرف برق نسبت به سال قبل

    دنیای‌اقتصاد: گروه تحلیل عملکرد و گزارش راهبری شبکه برق کشور اعلام ‌‌‌کرد: اوج تقاضای مصرف برق در هفته سی‌وهشتم سال‌جاری به ۴۷‌هزار و ۵۴۶مگاوات رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۶.۳۴‌درصد رشد داشت. به‌گزارش وزارت نیرو، بیشینه تقاضای مصرف برق کشور در هفته سی‌وهشتم سال‌جاری در روز سه‌شنبه (۱۳ آذرماه) به ۴۷‌هزار و ۵۴۶مگاوات رسید. این میزان مصرف برق در مدت مشابه سال قبل، ۴۴‌هزار و ۷۱۳مگاوات بوده که در سال‌جاری ۶.۳۴درصد رشد داشته است. میزان مصرف انرژی برق در روز اشاره‌شده، ۹۸۵هزار و ۱۶۷مگاوات‌‌‌ساعت بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵.۸۴‌درصد رشد نشان می‌دهد. همچنین رشد تقاضای انرژی برق از ابتدای سال‌جاری تاکنون، ۴.۸۶‌درصد گزارش شده است. میانگین دمای وزنی کشور در روز مذکور، ۶.۳درجه سانتی‌گراد بوده است که نسبت به ‌روز مشابه سال قبل، ۵.۸۶درجه کاهش نشان می‌دهد. به گزارش «ایرنا»، چهارشنبه هفته گذشته رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با هدف صرفه‌جویی در مصرف انرژی، بخشنامه‌‌‌ای را به دستگاه‌‌‌های اجرایی و مراکز آموزش عالی ابلاغ کرد که براساس آن تجهیزات ساختمان‌‌‌های دولتی از عصر چهارشنبه تا ۶صبح روز شنبه خاموش می‌شود.
  • دولت نباید تنظیم‌‌‌گر بازار انرژی باشد

    دنیای‌اقتصاد: رئیس انجمن بهینه‌‌‌سازی مصرف انرژی معتقد است دولت باید تنظیم‌‌‌گری انرژی را به نهادی مستقل بسپارد. این اقدام کمک می‌کند تا بازار انرژی جذاب شود و شاهد سرمایه‌گذاری بخش خصوصی باشیم. پایین بودن راندمان نیروگاه‌‌‌ها در ایران یکی از عوامل بروز ناترازی انرژی در کشور است که برای حل آن باید افزایش سطح راندمان اتفاق بیفتد، بنابراین به سرمایه‌گذاری جدید نیاز داریم؛ تا زمانی که بازار انرژی در ایران انحصاری باشد، این سرمایه‌گذاری انجام نخواهد شد.
    شنبه، ۱۷ آذر ۱۴۰۳
  • در گفت وگو با « دنیای اقتصاد» مطرح شد؛

    تغییری برای عرضه ارز صادرات فولاد در کار نیست؛ فولادی‌ها همچنان ارز را توافقی واگذار کنند

    دنیای اقتصاد: عضو کمیته بازگشت ارز صادراتی گفت: فولادی‌ها کماکان می‌توانند در زنجیره تخصصی خود، ارز حاصل از صادرات را بر اساس توافق به وارد کنندگان زنجیره فولاد واگذار کنند.
  • ایران باید به سمت استفاده از سیاست‌های صنعتی مشروط گام بردارد؛

    تله حمایت‌گرایی افراطی

    در کشورهای در حال توسعه سیاست‏های صنعتی گرایش بسیار زیادی به قرارگیری در «دام حمایت‌گرایی» دارند که به واسطه آن سیاست‏های حمایتی ماندگار شده و باعث ایجاد بخش‌های تولیدی غیررقابتی و ناکارآ می‏شوند. ایران با درس‌گیری از تجارب دیگران باید از این تله اجتناب کند.
  • فعالان اقتصادی درباره ناترازی انرژی چه گفتند؟

    در هفته‌‌‌ای که گذشت، پایگاه خبری اتاق ایران به مساله ناترازی انرژی و قطع آن برای صنایع، پرداخت؛ موضوعی که به دلیل اهمیتی که در روند تولید کشور دارد در همین هفته و در دومین گفت‌‌‌وگوی تلویزیونی رئیس‌‌‌جمهور با مردم درباره کارنامه صدروزه دولت چهاردهم نیز مورد توجه قرار گرفت. اتاق ایران آنلاین در بررسی پرونده ناترازی انرژی سعی کرد خسارت‌‌‌هایی را که قطعی گاز و برق به میزان تولید، تجهیزات تولید، رغبت به سرمایه‌گذاری جدید یا توسعه ظرفیت تولید و اعتماد عمومی داشته ارزیابی و از طرف دیگر رویکرد تصمیم‌‌‌سازان به وضعیت موجود، راهکارهای اجرایی و ظرفیت‌‌‌های قانونی را تشریح کند.
    چهارشنبه، ۱۴ آذر ۱۴۰۳
  • آیا «وام ارزان برای تولید» به تولیدکنندگان می‌رسد؟

    اشباح صنعتی در صف رانت

    سالانه حجم قابل توجهی از تسهیلات بانکی و ارز دولتی که با هدف حمایت از تولید تخصیص می‌یابد، در عمل به شرکت‌های صوری یا «اشباح صنعتی» می‌رسد. واحدهای تولیدی که در آنها نه تولیدی صورت می‏گیرد و نه شاغلی در آنها وجود دارد، اما همیشه در صف اول دریافت مواد اولیه، ارز و تسهیلات ریالی هستند. بخش قابل توجهی از این معضل به خاطر ساختار کژکارکردی است که رانت را تعریف کرده و فکر می‌کند که با سامانه و نظارت می‏تواند مطمئن باشد که از سوءاستفاده جلوگیری می‏کند. کارشناسان اعتقاد دارند این «اشباح صنعتی» مهم‌ترین عامل انحراف منابع از تخصیص بهینه و همین‌طور عامل اصلی تضعیف صرفه مقیاس اقتصاد هستند. در شرایطی که واحدهای تولیدی موجود با مشکلات متعددی در حوزه برق، گاز و کمبود منابع در گردش مواجهند، ارائه غیر‏شفاف و بی‏رویه مجوز به واحدهای جدید باید مورد بازبینی قرار گیرد. با تخصیص بازارمحور ارز و منابع بانکی، بنگاه‌های تولیدی برای استفاده از انتفاع تولید به‌وجود می‏آیند نه استفاده از رانت و این‌گونه دیگر خبری از اشباح صنعتی نخواهد بود.
  • ۲‌درصد بدمصرف‌‌‌ها ۱۰‌درصد برق کشور را مصرف می‌کنند

    دنیای‌اقتصاد: براساس آمارها در حالی ۷۵‌درصد مشترکان بخش خانگی ۵۲‌درصد از برق این بخش را مصرف می‌کنند که ۴۸‌درصد دیگر نصیب ۲۵‌درصد مشترک پرمصرف و بدمصرف می‌شود. این در حالی است که ۲‌درصد مشترکان بسیار پرمصرف به‌تنهایی ۱۰‌درصد برق بخش خانگی را به خود اختصاص می‌دهند. شاید این مساله دلایل افزایش قبوض برق برای مشترکان پرمصرفی را که یارانه دولتی بیشتری را در بخش انرژی به خود اختصاص می‌دهند به‌خوبی توضیح دهد.