شماره روزنامه ۶۱۴۱
|

  • شرط کلیدی موفقیت در توسعه صنعتی

    دنیای اقتصاد: سیاست توسعه صنعتی در ایران چند بار نگاشته شده، اما به اجرا گذاشته نشده است. در همه این سیاست‏‏‌ها به تقویت بخش خصوصی، تقویت حقوق مالکیت، توجه به اقتصاد کلان، توجه به فناوری‏‏‌های زیرساختی، انتخاب صنعت رقابت‏‏‌پذیر و تغییر سیاست خارجی و تعامل با دنیا توجه شده، ولی در اجرا به آنها بی‏‏‌توجهی شده است. کارشناسان معتقدند برای موفقیت در تجربه سیاست‏‏‌های توسعه صنعتی، باید دولت توسعه‏‏‌گرا در ایران وجود داشته باشد. باید با جهان آشتی کنیم تا سیاست صنعتی بنویسیم؛ وگرنه این مسیر موفق نخواهد بود. در اولین نشست استراتژی توسعه صنعتی، بهروز هادی‌زنوز، استاد اقتصاد دانشگاه علامه‌طباطبایی با تشریح سیاست‏‏‌های صنعتی در ایران و الزامات آن، گفت: دولت توسعه‏‏‌گرا می‏‏‌تواند سیاست‏‏‌های توسعه صنعتی را در ایران پیگیری کند.
  • قیمت برق مشترکان پرمصرف پلکانی افزایش می‌‌‌یابد

    دنیای‌اقتصاد: سخنگوی صنعت برق با اشاره به اینکه مصرف برق ۷۵‌درصد مشترکان خانگی در سطح الگوهای تعیین‌شده است، تاکید کرد: افزایش قیمت برق پلکانی صرفا شامل کسانی است که مصارف برق بیشتر از الگو داشته باشند و قبض برق سایر مشترکان تغییر چندانی نخواهد داشت.
  • فراهم شدن مقدمات سرمایه‌گذاری چینی‌‌‌ها در توسعه انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر ایران

    دنیای‌اقتصاد: معاون فنی و مهندسی ساتبا گفت: امضای تفاهم‌نامه با وزیر انرژی چین و توافقات صورت گرفته با چند شرکت بزرگ چینی برای همکاری با ایران در زمینه تامین منابع مالی و ساخت نیروگاه‌‌‌های تجدیدپذیر ایران از دستاوردهای سفر وزیر نیرو و هیات همراه به چین برای حضور در سومین اجلاس وزرای انرژی مجمع یک کمربند- یک راه بوده است.
  • صادرات ۶.۳ میلیارد دلاری بخش معدن و صنایع معدنی در نیمه نخست سال

    دنیای‌اقتصاد: سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اعلام‌‌‌کرد: بخش معدن و صنایع معدنی طی ۶ ماه نخست ۱۴۰۳، بیش از ۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار محصول صادر کرد.
  • بهبود شاخص محیط کسب‌وکار در تابستان درجا زد

    دنیای‌اقتصاد: آخرین گزارش پایش ملی محیط کسب‌وکار ایران نشان می‌دهد نمره شاخص محیط کسب‌وکار کشور که در بهار امسال به ۶.۰۴ رسیده بود، در فصل تابستان به ۶.۰۲ رسیده و فقط ۰.۰۲واحد بهبود پیدا کرده است.
  • فرصت‌سازی از کم‌آبی

    دنیای اقتصاد: خشک شدن دریاچه ارومیه و زاینده‌رود فقط قسمتی از بحرانی را که در معرض دید است، نشان می‌دهد. ذخایر آب‌های زیرزمینی به‌شدت در حال کاهش هستند و افزایش مصرف آب و کاهش بارندگی در دو جهت مخالف به سرعت پیش می‌روند تا آینده‌ای نگران‌کننده را برای کشور بسازند. کارشناسان اعتقاد دارند که هزینه ساخت زنجیره تامین در نوار ساحلی و مناطق پرآب کمتر از انتقال آب به مناطق بیابانی داخلی است و سیاست‌های صنعتی باید توسعه نوار ساحلی را هدف قرار دهند.
  • تقویت همکاری‏‏‌های اتاق بازرگانی و سازمان صنایع کوچک و شهرک‏‏‌های صنعتی ایران

    دنیای‌اقتصاد: معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌‌‌های صنعتی ایران و رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با هم دیدار و بر تقویت همکاری‌ها تاکید کردند.
  • هیچ ناترازی در تامین کالاهای اساسی وجود ندارد

    دنیای‌اقتصاد: به گفته قائم‌مقام وزیر صمت در امور بازرگانی هیچ ناترازی در تامین کالاهای اساسی نیست و در هر شرایطی دولت نیاز مردم را به این کالاها تامین می‌کند.
  • واحدهای صنعتی کمبود نیروی انسانی ماهر دارند

    دنیای‌اقتصاد: دستیار ویژه وزیر صمت از کمبود نیروی انسانی ماهر در واحدهای صنعتی خبر داد. سیدعلی لطفی‌زاده، در گفت‌‌‌وگو با «ایلنا» از کمبود نیروی انسانی ماهر در واحدهای صنعتی خبر داد و گفت: امروز در همه واحدهای بزرگ صنعتی با مشکل کمبود نیروی انسانی روبه‌‌‌رو هستیم و این کمبود در نیروی متخصص و ماهر با وضوح بیشتری مشاهده می‌شود.
  • رشد ۴۰ درصدی بارش‌‌‌ها در کشور

    دنیای‌اقتصاد: میزان بارش‌‌‌های کشور از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهرماه ۱۴۰۳) تا پنجم آبان با رشد ۴۰درصدی نسبت به دوره بلندمدت و سال گذشته همراه شد.
  • توجه به ظرفیت‌‌‌های آبی منطقه پیش از احداث شهرهای جدید

    دنیای‌اقتصاد: یک مقام مسوول بر اهمیت تامین پایدار آب شرب و جمع‌‌‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب تاکید کرد و گفت: در برنامه‌‌‌های احداث شهرهای جدید باید به ظرفیت‌‌‌های آبی مناطق مورد نظر توجه شود.
  • تهدید قراردادی رشد اقتصادی

    دنیای اقتصاد: سرمایه‌گذاری‌ و تداوم آن امری‌ ضروری‌ برای‌ حفظ‌ روند بلندمدت رشد اقتصادی‌ است‌. شواهد نشان می‌دهد به‌ویژه در دهه‌١٣٩٠ شمسی‌ سرمایه‌گذاری‌ صنعتی‌ در ایران کاهش‌ معناداری‌ یافته که یکی از دلایل مهم آن تهدید و عدم تضمین اجرای قراردادهای بلندمدت است.
  • جزئیات افزایش قیمت برق

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه مطابق ماده ۶ قانون مانع‌‌‌زدایی از توسعه صنعت برق مصوب سال ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی، مصارف مازاد بر الگو در تعرفه مشترکان خانگی براساس روش پلکانی-افزایشی تعیین می‌شود، تاکید کرد: قیمت برق مشترکان پرمصرف‌‌‌ پلکانی افزایش می‌‌‌یابد. مصطفی رجبی مشهدی در گفت‌‌‌وگو با «ایسنا»، با بیان اینکه ساختار تعرفه‌‌‌گذاری قیمت برق به گونه‌‌‌ای طراحی شده که بیشترین یارانه را مشمول مشترکانی می‌کند که در محدوده الگوی مصرف قرار گرفته‌‌‌اند و قبض‌‌‌های برق ارزان‌‌‌تری دریافت می‌کنند، اظهار کرد: براساس همین قانون مشترکان خانگی به دو دسته مشترکانی که در محدوده الگوی مصرف و کمتر از آن برق مصرف می‌کنند و مشترکان پرمصرف که بالاتر از الگو برق مصرف می‌کنند، تقسیم می‌‌‌شوند.
  • زمان انتظار برای تخصیص ارز واحدهای تولیدی

    دنیای‌اقتصاد: سامانه جامع تجارت در اطلاعیه‌ای جزئیات متوسط زمان انتظار (هموارسازی‌‌‌شده) نوبت‌‌‌دهی به فیش‌‌‌های دارای ثبت‌‌‌سفارش معتبر از زمان درخواست تخصیص واحدهای تولیدی را اعلام کرد.
  • صنعت برق نباید وابسته به بودجه دولتی باشد

    دنیای‌اقتصاد: وزیر نیرو گفت: براساس قانون مانع‌زدایی از صنعت برق تکلیف شده است که قیمت برق افزایش پیدا کند. عباس علی‌آبادی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر درباره قیمت برق افزود: مطابق با قانون وزارت نیرو نباید وابسته به بودجه دولتی باشد. وی ادامه داد: براساس قانون مانع‌زدایی از صنعت برق دولت موظف است دیگر نقشی در تامین ریالی برق نداشته باشد و مردم باید برق موردنیاز خود را خریداری کنند؛ به‌خصوص پرمصرف‌‌‌ها که باید برق خود را از بازار آزاد و محل تجدیدپذیرها تهیه کنند. وزیر نیرو خاطرنشان کرد: براساس قانون تنها به مصارف برق تا سطح الگو یارانه پرداخت می‌شود و آن دسته از مشترکانی که مصارف بالایی دارند، یا باید با اقدامات مدیریتی مصرف برق خود را به سطح الگو نزدیک کنند یا برق مازاد خود را از طریق روش‌های جایگزین مانند ذخیره ساز، مولدهای خورشیدی و بورس انرژی تامین کنند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر