«دنیای اقتصاد» بررسی میکند
آینده صنایع جهان در ۲۰۱۶
انجمن جهانی فولاد پیشبینی کرد که تقاضای جهانی فولاد در سال ۲۰۱۶ با ۷/ ۰درصد افزایش به میزان هزار و ۵۲۳ میلیون تن خواهد رسید در حالی که در سال گذشته با ۷/ ۱ درصد کاهش نسبت به سال ۲۰۱۴ تا هزار و ۵۱۳ میلیون تن پایین آمده بود. مدیر گروه اقتصاد این موسسه تصریح میکند که بازار فولاد دوران رشد و شکوفایی خود را که با انفجار رشد اقتصادی در چین همراه بوده پشت سر گذاشته و با کند شدن رشد اقتصادی چین سرمایهگذاری در این صنعت نیز کاهش خواهد یافت همچنان که بازارهای مالی متشنج میشود و معضلات سیاسی جغرافیایی را در پی خواهد داشت.
بر اساس گزارشی از اتحادیه تولیدکنندگان صنعتی، رشد تولیدات صنعتی در جهان در سال ۲۰۱۶ احتمالا از رشد اقتصادی پیشی خواهد گرفت. پیشبینی رشد محصولات صنعتی برای سال ۲۰۱۵ رقم ۵/ ۳ درصد و برای سال جاری ۹/ ۳ درصد بوده است. این در حالی است که در تابستان سال پیش رشد صنعت برای سال ۲۰۱۶ رقم ۶/ ۳ درصد تخمین زده شده بود. بر اساس این گزارش طی ۵ سال آینده بخش محصولات صنعتی در دنیا بهطور متوسط ۲۶/ ۳ درصد رشد خواهد داشت. برای تولیدات صنعتی در بخشهای غیر از تکنولوژیهای پیشرفته در سال ۲۰۱۵ رشد ۸/ ۳ درصدی و در سال ۲۰۱۶ رشد ۷/ ۳ درصدی پیشبینی شده است. بخش تکنولوژیهای پیشرفته که در مجموع ۵ درصد از کل تولید را شامل میشود در سال گذشته ۲/ ۸ درصد داشته است و در سال ۲۰۱۶ رشد ۱۰ درصدی خواهد داشت. بر اساس این گزارش که ۲۳ صنعت از مجموع ۲۷ صنعت را مورد بررسی قرار میدهد، ۱۴ صنعت در سال ۲۰۱۶ رشد مثبت در درآمد و تولید خواهد داشت، ۵ صنعت دچار افول و رشد منفی خواهد شد و ۴ صنعت دیگر رشدی تقریبا صفر درصد را تجربه خواهد کرد. در سال ۲۰۱۷ رشد مثبت در ۲۱ صنعت پیشبینی میشود و صنایع معدنی و نفت و گاز تا ۱۴ درصد رشد خواهند داشت. هرچند انتظار میرود هیچ صنعتی رشد منفی نداشته باشد، صنایع فولاد و آهن احتمالا روند ثابتی خواهند داشت.
در ادامه این گزارش به ۶ صنعت اشاره شده است که در مرحله رشد شتابان قرار دارند و ۱۰ صنعت در مرحله بلوغ و اشباع و رشد میانه هستند و ۸صنعت به دلیل بحران اخیر یا رکود در صنعت رشدِ نزولیِ پایینی را تجربه میکنند. ۳ دسته از صنایع نیز دچار رشد منفی هستند که رو به کاهش و تخفیف میرود. پیشبینی سرمایهگذاری در بخش تولیدات و تجهیزات صنعتی (تعدیل شده با تورم) برای سال ۲۰۱۵ رشد ۹/ ۶ درصدی و برای سال ۲۰۱۶ رشد ۳/ ۷ درصدی را نشان میدهد. مخارج تجهیزات صنعتی برای سال ۲۰۱۵ به میزان ۶/ ۷ درصد و برای سال ۲۰۱۶ تا ۶/ ۳ درصد رشد خواهد داشت. در گزارشی دیگر رشد درآمدهای بخشهای مختلف صنعت در سراسر دنیا بنابر تحلیل teamcoat ارائه شده است: رشد درآمد در بخش حفاری نفت و استخراج نفت و گاز ۳/ ۲۲ درصد، صنایع مخابراتی ۱/ ۱۶ درصد، تولیدات پتروشیمی ۶۸/ ۱۴ درصد، تولیدات و محصولات شیمیایی و نفتی ۳۴/ ۱۴ درصد خواهد بود. بر اساس این گزارش رشد تاسیس شرکتهای جدید در محصولات تقطیری ۶۷/ ۲۱ درصد، تولیدات مواد پایدار و بادوام ۶۸/ ۱۵ درصد، تجارت الکترونیک ۲۰/ ۱۵ درصد، نرمافزارهای کامپیوتری و بازیهای رایانهای ۰۶/ ۱۴ درصد و پنلهای خورشیدی ۱۱/ ۱۳ درصد بوده است.
سایت GO چند صنعت با بالاترین نرخهای رشد را در سال ۲۰۱۶ برای اقتصاد آمریکا معرفی میکند: از جمله صنعت ساختو ساز خانههای سبز که از ۲/ ۲ میلیون ساختوساز در سال ۲۰۱۵ به حدود ۳ میلیون در سال ۲۰۱۶ افزایش خواهد یافت. تولیدات انرژی بادی که در سه فصل ابتدایی سال ۲۰۱۵ حدود دو برابر نسبت به مدت مشابه سال پیش افزایش داشته انتظار میرود رشد مشابهی را در سال ۲۰۱۶ ادامه بدهد. بنابر پیشبینی اکونومیست صنعت بیمه در سال ۲۰۱۶ بیشترین رشد را در آسیا و استرالیا خواهد داشت و با رشد اندکی کمتر از ۵ درصد در آمریکای شمالی و سپس خاورمیانه و آفریقا و در درجه بعدی در آمریکای لاتین بیشترین رشد را خواهد داشت. در اروپای شرقی رشد این صنعت منفی خواهد بود در حالی که در اروپای غربی پیشبینی شده تا ۵ درصد کاهش در رشد را تجربه خواهد کرد. درآمدهای رسانهای در بخش تبلیغات به شیوه سنتی تا ۴۰۰ درصد رشد خواهد داشت در حالی که در بخش تبلیغات الکترونیکی و دیجیتال کمتر از ۲۰۰ درصد رشد برای آن پیشبینی شده است.
ارسال نظر