لزوم شناسایی دقیق گلوگاه‌های هدررفت آب
گروه بنگاه‌ها: کشور ما هم به کشاورزی نیازمند است و هم به صنعت؛ باید با رویکرد توسعه پایدار، گلوگاه‌ها را شناسایی و برای حل آنها چاره‌اندیشی کنیم.

مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان در همایش ملی مصرف بهینه آب در صنعت گفت: مسلما صنعت یکی از مصرف‌کنندگان منابع آبی است ولی باید توجه داشت که چه سهمی از این میزان مصرف در صنعت اتفاق می‌افتد. این بدیهی است که در همه موارد مصارف خانگی، کشاورزی و صنعتی باید به صورت بهینه مصرف کنیم اما چنانچه اطلاعات درستی درباره میزان مصرف در هر حوزه در اختیارمان باشد و اطلاع‌رسانی درستی انجام پذیرد، می‌توانیم برای کاهش و مصرف بهینه آن نیز برنامه درستی داشته باشیم. بهرام سبحانی تصریح کرد: سهم آب در دنیا در سه بخش کشاورزی، خانگی و صنعت تقسیم می‌شود که سهم کشاورزی 70 درصد، آب شرب 12 درصد و صنعت 18 درصد است. این در حالی است که بسیاری از کشورهای دنیا در منطقه پربارش قرار دارند و کشاورزی و فضای سبز آنها نیاز چندانی به آبیاری ندارد، ولی در برخی دیگر کشورها وضعیت به گونه‌ای متفاوت است. همچنان که سهم مصرف آب در ایران بنا بر آمار اعلام شده از سوی وزارت نیرو نشان می‌دهد که بیش از 92درصد مصرف آب ما در بخش کشاورزی، 6 درصد در بخش مصارف خانگی و حدود 2 درصد سهم صنعت است. اینجا است که با توجه به مثال مذکور اگر ما بتوانیم فقط 10 درصد در بخش کشاورزی صرفه‌جویی کنیم به اندازه کل مصرف خانگی و صنعتی توانسته‌ایم صرفه‌جویی و ذخیره آب را شاهد باشیم.


سبحانی خاطرنشان کرد: طبق مدارک موجود قبل از راه‌اندازی فولاد مبارکه در سال ۶۶ که مشخصات طرح ساخت کارخانه نهایی و میزان مصارف مشخص شد بنا بر قرارداد منعقده با وزارت نیرو مقرر شد که به ازای تولید ۴/ ۲ میلیون تن فولاد ۴۰ میلیون متر مکعب آب از زاینده رود برداشت کند که خوشبختانه نه تنها این میزان آب هیچ‌گاه برداشت نشد بلکه با اجرای طرح‌های توسعه و افزایش تولید، اکنون با تولید ۲/ ۵ میلیون تن فولاد، مصرف آب بر اساس کنتور نصب شده فقط ۲۹ میلیون متر مکعب آب از زاینده‌رود است، به عبارت دیگر، طبق قرارداد باید به ازای تولید هرتن فولاد ۷/ ۱۶ متر مکعب آب مصرف می‌شد که اکنون به‌رغم توسعه‌های انجام شده در خطوط تولید و فضای سبز ، با ۶۶ درصد کاهش مصرف، این میزان مصرف را به ۶/ ۵ متر مکعب بر تن تولید بهینه‌سازی کرده‌ایم.