خبرگزاری مهر: معاون وزیر نیرو با اعلام افزایش ۲۴۰ تومانی قیمت تمام شده هر مترمکعب آب در سال‌جاری گفت: ۴.۱ میلیاردمترمکعب آب شیرین به دریای خزر و خلیج‌فارس می‌ریزد. علیرضا دائمی با اشاره به اینکه ۲۲ میلیون مشترک آب در کشور وجود دارد گفت: قیمت‌های دفتری و تکلیفی آب تفاوت زیادی با هم دارد و متوسط تعرفه آب در شهرها هم‌اکنون ۳۵۰ تومان به‌ازای هر مترمکعب به میزان یک چهارم قیمت تمام شده است.

معاون وزیر نیرو با اعلام اینکه میانگین قیمت تمام شده هر مترمکعب آب در سال جاری ۱۲۰۰ تومان است که این رقم پارسال ۹۶۰ تومان بود، افزود: تعرفه قیمت آب در روستاها نیز به‌طور میانگین به ازای هر متر مکعب ۱۲۰ تومان یعنی ۳۰ درصد قیمت آب در شهرها دریافت می‌شود. وی با اشاره به اینکه بر اساس استاندارد کشوری الگوی مصرف ۱۸ مترمکعب است و ۷۰ درصد مصرف‌کنندگان تا ۲۰ متر مکعب مصرف می‌کنند، بیان کرد: بنابراین این خانوارها ماهانه کمتر از ۱۰ هزار تومان آب‌بها پرداخت می‌کنند.


دائمی به ۱۶ سال خشکسالی اشاره کرد و گفت:‌ در نیم قرن اخیر براساس آمارهای ثبت شده، آ‌ب‌های قابل استحصال سالانه ۱۳۰ میلیارد مترمکعب بوده که در ۵ سال اخیر به ۱۰۴ میلیارد مترمکعب رسیده است. این مقام مسوول در وزارت نیرو درباره میزان اتلاف آب در تهران تاکید کرد: ۲۴ درصد آب به حساب نیامده داریم که اغلب در اختیار پادگان‌ها، مدارس، مساجد و سایر مراکز عمومی قرار می‌گیرد که با نصب سامانه‌های هوشمند می‌توانیم این میزان اتلاف را به ۱۸ درصد کاهش دهیم. وی افزود: در جایی که منابع آب شیرین به دریا می‌ریزد، منطق ایجاب می‌کند با سدسازی این آب‌ها مهار شود. سالانه ۴ میلیارد مترمکعب آب شیرین در شمال کشور به دریای خزر می‌ریزد که باید مهار شود و در سواحل جنوبی کشور نیز این رقم سالانه حدود ۱۰۰ میلیون متر مکعب است که به دریا می‌ریزد و برای مهار کردن این آب‌ها باید سد ساخته شود.