وزیر نیرو خواستار شد
شکستن پوسته یارانهها
حمید چیتچیان با بیان اینکه صنعت آب و برق دارای یک پیشینه پرافتخار است که باید دامنه نیازهای خود را از خارج از کشور کوتاه کند و با اتکا به صنعت داخلی حضور موفقی در بازارهای جهانی داشته باشد، گفت: ۳۰ سال پیش برای احداث یک سد بزرگ، نیروگاه و احداث خطوط انتقال نیازمند حضور کارشناسان خارجی بودیم، ولی اکنون به همت کارشناسان داخلی و مهندسان و استفاده از تجربیات جهانی در ۴۰ کشور جهان فعالیتهای اقتصادی و سرمایهگذاری در بخش آب و برق داریم.
حمید چیتچیان با بیان اینکه صنعت آب و برق دارای یک پیشینه پرافتخار است که باید دامنه نیازهای خود را از خارج از کشور کوتاه کند و با اتکا به صنعت داخلی حضور موفقی در بازارهای جهانی داشته باشد، گفت: 30 سال پیش برای احداث یک سد بزرگ، نیروگاه و احداث خطوط انتقال نیازمند حضور کارشناسان خارجی بودیم، ولی اکنون به همت کارشناسان داخلی و مهندسان و استفاده از تجربیات جهانی در 40 کشور جهان فعالیتهای اقتصادی و سرمایهگذاری در بخش آب و برق داریم. چیتچیان رسیدن به این جایگاه را مدیون سه مرحله دانست و ادامه داد: در مرحله اول، قراردادهای اولیه حضور کارشناسان داخلی در کنار کارشناسان خارجی در پروژهها را الزامی کردیم و در مرحله دوم قراردادها شرط کردیم، طراحی پروژهها توسط متخصصان داخلی انجام و کارشناسان خارجی به رفع نواقص بپردازند و در مرحله سوم شرط کردیم تمامی مراحل پروژه از صفر تا صد بهوسیله متخصصان داخلی انجام شود و کارشناسان خارجی در آخرین مرحله کنترل نهایی را انجام دهند.
وی با بیان اینکه هماکنون بیش از ۶۰۰ سد در کشور وجود دارد و ۱۶۰ پروژه بزرگ آب و برق در کشور در حال اجراست، افزود: هماکنون شرکتهای ایرانی در تاجیکستان، سریلانکا، کنیا و بسیاری از کشورهای دیگر مشغول احداث سد، نیروگاههای برقآبی، نیروگاه حرارتی و خطوط انتقال هستند و بهعنوان شرکتهای معتبر و موفق شناخته شدهاند. از سوی دیگر، هم اکنون نیروگاههای بسیاری در کشورهای سوریه، عراق، عمان و اندونزی توسط متخصصان داخلی احداث شده و در حال بهرهبرداری است که در تامین برق آن کشورها نقش مهمی را ایفا میکنند. وی با بیان اینکه برای آینده صنعت آب و برق ۲۶ فناوری مدرن برنامهریزی کردهایم، بیان کرد: در زمینه تولید پیل سوختی، سامانههای فتوولتائیک، موتورهای پیشرفته الکتریکی با راندمان بالا گامهای موثری برداشته شده است. چیتچیان گفت: در آینده به سوی توربینهایی با راندمان بالا گام برمیداریم و تلاش داریم راندمان نیروگاهها را از ۳۷ درصد به ۶۰ درصد برسانیم.
ارسال نظر