شاتا: مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی از برگزاری هجدهمین همایش 100 شرکت برتر IMI 100 و نیز 500 شرکت برتر و موثر در اقتصاد کشور طی بهمن ماه جاری خبر داد.

مجتبی رجب بیگی در نشست خبری افزود: از هم‌اکنون امکان ثبت‌نام برای ورود شرکت‌ها به این رتبه‌بندی وجود دارد و تا شهریور ماه ادامه خواهد داشت.

رجب بیگی تولید اطلاعات در زمینه بنگاه‌های کشور را از جمله اهداف برگزاری این همایش عنوان کرد و افزود: شفاف‌سازی فضای کسب‌وکار، ‌رتبه‌بندی از لحاظ اثرگذاری در اقتصاد ملی و گسترش رقابت بین بنگاه‌های اقتصادی از دیگر اهداف است.


وی رتبه‌بندی شرکت‌ها را بر اساس ۲۷ شاخص برشمرد و افزود: میزان فروش، شاخص‌های سودآوری و عملکرد، شاخص‌های صادرات، نقدینگی و شاخص‌های بدهی و بازار از دیگر شاخص‌هایی است که بر اساس آن شرکت‌ها رتبه‌بندی می‌شوند.


رجب بیگی ارزش فروش اولین شرکت را در سال قبل معادل 40 هزار میلیارد تومان و پانصدمین شرکت را 50 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: 100 شرکت اول 9/ 85 درصد 100 شرکت دوم 5/ 8 درصد، 100شرکت سوم 3 درصد، 100 شرکت چهارم 1/ 1 درصد و 100 شرکت پنجم یک درصد سهم فروش را در بین 500 شرکت برتر به خود اختصاص دادند.


وی در ادامه کف فروش را برای شرکت در این رتبه‌بندی ۲۰ میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: شرکت‌ها علاوه بر این در ۲۹ گروه مختلف صنعتی هم مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرند.

به گفته رجب بیگی رتبه‌بندی فورچون ۵۰۰ شرکت‌های بزرگ دنیا و DS ۱۰۰ صد شرکت بزرگ کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی دیگر رتبه‌بندی‌های مطرح در جهان هستند.


در ادامه مدیر برگزاری همایش یکصد شرکت برتر سال گفت: سال قبل 615 شرکت در سه دسته دولتی، ‌خصوصی و نهادها و موسسات عمومی شرکت کردند و آنچه برای این رتبه‌بندی مهم است مالکیت است نه مدیریت.


به گفته مجید درویش در سال گذشته در ۱۰۰ شرکت اول ۷ درصد دولتی بودند، حدود ۶۵ درصد دولتی با مالکیت خصوصی، ۲۸ درصد با مالکیت عمومی بودند و در بین ۵۰۰ شرکت اول ۲/ ۱۰ دولتی، حدود ۶۳ درصد خصوصی و ۸/ ۲۶ درصد با مالکیت عمومی بودند.


درویش با بیان اینکه ما در این رتبه‌بندی 500 شرکت بزرگ خودمان را با کشورهای دیگر از جمله آمریکا و ترکیه مقایسه کرده‌ایم، اضافه کرد: فروش اولین شرکت ترکیه 2/ 1 برابر فروش اولین شرکت ما بوده و فروش آمریکا نیز 30 برابر بوده است.


وی افزود: در کشور ما گروه اول فرآورده‌های نفتی با ۲۳ درصد، دوم بانک‌ها و موسسات اعتباری با ۱۹ درصد سوم شرکت‌ها یا چند رشته صنعتی با ۱۰ درصد هستند اما در ترکیه فرآورده‌های نفتی با ۹/ ۱۸ درصد اول، انرژی با ۷/ ۹ درصد دوم و خرده فروشی با ۶/ ۵ درصد سوم هستند. همچنین در آمریکا فرآورده‌های نفتی با ۴/ ۹ درصد اول، فروشگاه‌ها با ۴/ ۵ درصد دوم و بانک‌ها و موسسات اعتباری با ۲/ ۵ سوم هستند.