گروه صنعت و معدن: معاون اول رئیس‌جمهوری با تشریح وجود محدودیت‌های آبی در برخی مناطق کشور گفت: دولت سال مالی سختی دارد و امیدواریم بتوانیم از این شرایط عبور کنیم. اسحاق جهانگیری در مراسم بهره‌برداری از تمامی واحدهای نیروگاه سیاه‌بیشه به عنوان نخستین نیروگاه تلمبه ذخیره‌ای کشور با بیان اینکه صنعت آب و برق کشور شرایط ویژه‌ای دارد، گفت: در بخش آب با چالش‌های جدی روبه‌رو هستیم و باید در این حوزه مدیریت صحیح و دقیقی صورت پذیرد.


معاون اول رئیس‌جمهوری با اشاره به جلسه دو شب گذشته شورای‌عالی آب و گزارش محیط زیست از تغییر اقلیم، افزود: اتفاقاتی در بخش آب می‌افتد و کشور دچار چالش خواهد شد و در بخشی از مناطق در سال آینده کمبود آب خواهیم داشت که باید برنامه‌ریزی شود. وی ادامه داد: در بخش آب، وزارت نیرو طرح‌های خوبی تهیه کرده و باید مردم کمک کنند در جاهایی که با محدودیت مواجه هستیم، دچار بحران نشویم. هم‌اکنون بیش از ۹۰ درصد آب کشور در کشاورزی مصرف می‌شود که باید در الگوی کشت تغییر ایجاد شود. جهانگیری تصریح کرد: وقتی استان مازندران با محدودیت منابع آب مواجه باشد، دیگر در استان‌های کویری اوضاع چگونه است؟ بنابراین در بخش کشاورزی باید به کشت گلخانه‌ای و تولید بیشتر با مصرف آب کمتر رو بیاوریم و در مصارف آب شرب و صنعت حتما صرفه‌جویی شود. معاون اول رئیس‌جمهوری به لزوم انجام آمایش سرزمین با توجه به محدودیت منابع آب اشاره و بیان کرد: باید صنایع به کنار دریا برود و هم‌اکنون در ساحل دریای عمان و خلیج‌فارس فرصت‌های مناسبی برای سرمایه‌گذاری وجود دارد اما در این بخش‌ها، مناطق محروم داریم، بنابراین دولت مصمم است که در سواحل دریای عمان و خلیج‌فارس سرمایه‌گذاری‌های مناسبی صورت گیرد. وی درباره بخش برق نیز اظهار کرد: ماهانه ۲۲۰ میلیارد تومان از وزارت نیرو برای پرداخت یارانه نقدی اختصاص می‌یابد که اگر می‌توانستیم این مبالغ را در توسعه آب و برق سرمایه‌گذاری کنیم، قطعا اتفاقات بهتری می‌افتاد و علاوه بر این، وزارت نیرو نیز می‌توانست بدهی پیمانکاران را بدهد. جهانگیری با بیان اینکه خوشبختانه تابستان امسال بدون خاموشی پشت سر گذاشته شد، به تحریم‌های ظالمانه غرب اشاره کرد و گفت: با تدابیر مقام معظم رهبری و مدیریت شجاعانه رئیس‌جمهوری و همچنین تلاش تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای به توافق خوبی رسیدیم و منتظریم در آینده‌ای نزدیک این توافقات اجرایی شود.


ایران قطب جدید تولید برق جهان

وزیر نیرو نیز در این مراسم با بیان اینکه هم‌اکنون ایران چهاردهمین شبکه بزرگ برق جهان را در اختیار دارد، گفت: با بهره‌برداری از اولین نیروگاه تلمبه و ذخیره‌ای می‌توان در کمتر از ۳۰ ثانیه برق تولید یا توقف تولید داد. حمید چیت‌چیان با بیان اینکه ظرفیت اسمی نصب شده برق در کشور ۷۳۵۵۰ مگاوات است، گفت: ایران دارای چهاردهمین شبکه بزرگ برق دنیا است. وزیر نیرو اظهار کرد: نیروگاه‌های بخار، سیکل ترکیبی، گازی، اتمی، آبی، بادی و ژنراتورها و واحدهای مختلف تولید برق در کشور داریم؛ با این وجود امکان ذخیره‌سازی برق به میزان بالا وجود ندارد.