خبرگزاری مهر: یک مقام مسوول در وزارت نیرو از ابلاغیه جدید این وزارتخانه درباره ساخت بلندترین سد ایران در پی تغییرات اقلیمی گفت: مطالعات ساخت برخی سدها از اولویت خارج شد.


سیدمحمدرضا رضازاده با بیان اینکه به دلیل تغییرات اقلیمی بازنگری روی طرح‌های سدسازی در کشور آغاز شده است گفت: تعدادی از طرح‌ها از جمله طرح سد و نیروگاه سازبن، سد و نیروگاه گرشا و سد و نیروگاه کرخه ۲ که در مرحله مطالعات بودند، از اولویت خارج شدند.


وی افزود: همچنین اهداف برخی طرح‌ها تغییر یافت از جمله طرح سد و نیروگاه بختیاری که ارتفاع آن از ۳۲۵ متر به ۲۷۵ متر و حجم مخزن آن از ۵ میلیارد مترمکعب به ۷/ ۲ میلیارد مترمکعب و ظرفیت نیروگاه آن از ۱۵۰۰ مگاوات به ۷۵۰ مگاوات کاهش یافت، اما ساختگاه قبلی آن مورد تایید دوباره قرار گرفت و این تغییرات از سوی وزارت نیرو به ما ابلاغ شده است.


رضازاده از مذاکرات شرکت آب و نیرو با شرکت‌های خارجی برای تامین مالی طرح بختیاری خبر داد و گفت: تاکنون با یکی از شرکت‌های خارجی قراردادی به امضا رسیده که این طرح را به صورت فاینانس تامین مالی کند؛ اما همچنان مذاکرات با شرکت‌های خارجی که تمایل به سرمایه‌گذاری در طرح بختیاری دارند، ادامه دارد.


این مقام مسوول در وزارت نیرو در خصوص طرح انتقال آب از دریای خزر به فلات مرکزی نیز گفت: این مساله که از چندسال پیش مطرح شده بود، در طول سال گذشته مطالعات آن به پیش رفت اما برای سال جاری اعتبارات کافی برای مطالعات آن تخصیص پیدا نکرد.


وی ادامه داد: تاکنون با محیط زیست استان مازندران همکاری‌هایی برای بررسی روش‌های مختلف شیرین‌سازی آب انجام شده و پیش‌بینی می‌شود مطالعات آن تا سال ۹۶ ادامه یابد. مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران با بیان اینکه این شرکت در بحث انتقال آب خزر به دریاچه ارومیه فقط کار مطالعات مرحله شناخت را انجام می‌دهد، گفت: اگر در مرحله شناخت به نتیجه برسیم که امکان اجرای این طرح وجود دارد، مطالعات ادامه خواهد یافت؛ در غیر این‌صورت ادامه مطالعات این طرح ممکن است متوقف شود.


رضازاده ادامه داد: در ارتباط با دریاچه ارومیه هم‌اکنون انتقال آب از سد کانی سیب با احداث تونلی ۳۶ کیلومتری به این دریاچه در حال انجام است که قطعات TBM حفاری این تونل در حال ورود به کارگاه است و امیدواریم در اوایل پاییز کار حفاری این تونل آغاز شود. دستگاه TBM دومی نیز برای حفاری قطعه دوم این تونل در بهمن ماه سال جاری وارد بندرعباس می‌شود و با احداث این تونل، ۶۵۰ میلیون مترمکعب در سال آب از کانی سیب به دریاچه ارومیه منتقل خواهد شد.