پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو: مدیرکل دفتر نظام‌های بهره‌برداری و حفاظت آب و آبفای وزارت نیرو جزئیات برنامه‌های این وزارتخانه برای اجرای طرح احیا و تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی را تشریح کرد.

جواد میبدی با بیان اینکه مراحل عملیاتی اجرای طرح احیا و تعادل‌بخشی از ابتدای امسال با هماهنگی ستاد وزارت نیرو و شرکت مدیریت منابع آب ایران آغاز شده است، اظهار کرد: نخستین گام، تهیه دستورالعمل‌های اجرایی است که از ۱۵ پروژه تعریف شده و در این طرح ۱۳ پروژه برعهده وزارت نیرو و دو پروژه برعهده وزارت جهادکشاورزی است و اجرای هر کدام از پروژه‌ها نیازمند یک دستورالعمل جداگانه است.

وی ادامه داد: برای تدوین و اجرایی‌شدن هر دستورالعمل، با حضور تمامی ذی‌نفعان همچون سازمان محیط‌زیست، وزارت جهادکشاورزی، انجمن‌های صنفی کشاورزی و سازمان‌های مردم‌نهاد نشست‌هایی برگزار شد و با دریافت نظر تمام اعضا، دستورالعمل‌های اجرایی برای هر پروژه تهیه شد.

میبدی افزود: در نهایت چک‌لیستی برای هر کدام از پروژه‌ها برای نظارت بر عملکرد شرکت‌های آب منطقه‌ای تهیه می‌شود و پس از نهایی شدن، قرار است به‌زودی این دستورالعمل‌ها به تمامی استان‌ها ابلاغ شود.

وی گام بعدی را برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای تبیین دستورالعمل‌ها عنوان کرد و افزود: این دستورالعمل‌ها با دقت باید به مرحله اجرا درآید. در همین راستا برای حذف عملکرد سلیقه‌ای در استان‌ها، قراردادهای تیپ برای یکسان‌سازی تمامی قراردادهای انجام این طرح، طراحی شده است که این قراردادها نیز به‌زودی ابلاغ خواهد شد.

مدیرکل دفتر نظام‌های بهره‌برداری و حفاظت آب و آبفای وزارت نیرو یادآور شد: با توجه به اینکه مبادله موافقت‌نامه‌های طرح احیا و تعادل‌بخشی به استان‌ها واگذار شده است، شرکت مدیریت منابع آب برای نظارت دقیق بر عملکرد شرکت‌ها از تمامی استان‌ها خواسته است تا اعتبارهای موردنیاز هر پروژه را ارائه دهند و پس از مشخص شدن اولویت‌های هر استان و تایید وزارت نیرو و شرکت مدیریت منابع آب، قراردادهای اجرایی با مشاوران و پیمانکاران منعقد خواهد شد.

میبدی درباره برنامه‌های نظارت بر اجرای طرح گفت: برای فراهم کردن امکان نظارت بیشتر در زمان اجرای طرح احیا و تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی، تصمیم بر این شده است که افزون‌بر وزارت نیرو، شرکت مدیریت منابع آب و شرکت‌های آب منطقه‌ای، عامل چهارمی نیز در شرکت مدیریت منابع آب مستقر شود که نماینده‌ای در هر استان دارد و این تیم بر عملکرد پیمانکاران اجرایی نظارت داشته باشند و در هر ماه از عملکرد این طرح در ۳۱ استان کشور گزارش ارائه کند.

وی تصریح کرد: بسترسازی اجرای طرح احیا و تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی بسیار مهم است و در این راستا، افزون‌بر نشست‌های توجیهی با استانداران و مسوولان استانی و کشوری همچون مجلس، قوه‌قضائیه، وزارت صنعت، جهادکشاورزی و سازمان محیط‌زیست اطلاع‌رسانی عمومی گسترده‌ای نیز برای تشریح ابعاد طرح به مردم و ذی‌نفعان طرح انجام گرفته است.