فعالان صنعتی راه آشتی مصرف کنندگان با کالاهای داخلی را بررسی کردند
عنصر کیفیت در خط تولید
اما سوالی که در راستای اجرای این طرح مطرح میشود این است که در کنار طرحهای دولتی، تولیدکنندگان باید چه اقداماتی را صورت دهند تا بتوانند مصرفکنندگان را به مصرفکالاهای تولید داخل ترغیب کنند.
اما سوالی که در راستای اجرای این طرح مطرح میشود این است که در کنار طرحهای دولتی، تولیدکنندگان باید چه اقداماتی را صورت دهند تا بتوانند مصرفکنندگان را به مصرفکالاهای تولید داخل ترغیب کنند. افزایش کیفیت و رقابتی کردن بازار از جمله مواردی است که تولیدکنندگان متفقالقول روی آن تاکید دارند و آنچه مسلم است تحقق این دو هدف گام بلندی برای جلب رضایت مشتریان داخلی محسوب میشود. محمدرضا دیانی، رئیس هیات مدیره کانون انجمنهای صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان لوازم خانگی با اشاره به اینکه تبلیغات گستردهای روی کالاهای خارجی صورت گرفته است، میگوید: باید تبلیغات خارجی کنترل و بودجه و امکاناتی برای محصولات داخلی در نظر گرفته شود تا شرایط رقابتی برای محصولات داخلی فراهم شود. فرهنگسازی یکی دیگر از مواردی است که رئیس هیات مدیره کانون انجمنهای صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان لوازم خانگی به آن اشاره کرده و در این خصوص میگوید: دولت میتواند برای محصولاتی که از گرید بالایی برخوردارند، تسهیلات در نظر بگیرد که این امر گرایش متقاضیان به کالاهای داخلی را افزایش میدهد. از سوی دیگر به جای یارانه کالا میتوان طرح خرید اقساطی را برای محصولات داخلی اجرایی کرد که این امر به خروج تولید از رکود کمک بسزایی میکند.
به گفته دیانی، تزریق نقدینگی به بخش تولید به هر روشی میتواند تورم ایجاد کند، اما با اجرای طرحهای عرضه کالا به صورت اقساطی میتوان شاهد رشد تقاضا باشیم.
علاوه بر فرهنگسازی تبلیغ مناسب یکی دیگر از راهکارهایی است که رئیس هیات مدیره کانون انجمنهای صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان لوازم خانگی به آن اشاره کرده و در این خصوص میگوید: فضایی در میان مردم به وجود آمده مبنی بر اینکه کالای داخلی از کیفیت بالایی برخوردار نیست و باید از طریق تبلیغات درست از سوی دولت و دستگاههای متولی این نگاه نسبت به کالای داخلی بهبود یابد. نوسازی و بهسازی لوازم خانگی یکی دیگر از راهکارهایی است که دیانی به آن اشاره کرده و در این خصوص میگوید: اجرای این طرح میتواند چند وجه داشته باشد؛ از یکسو رونق تولید از سوی دیگر کاهش سرانه مصرف انرژی و در صورتی که دولت این چند وجه را تلفیق کند به طور حتم نتیجه بخش خواهد بود. به گفته رئیس هیات مدیره کانون انجمنهای صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان لوازم خانگی کشور در این طرح میتوان از الگوی جهانی استفاده کرد، به این شکل که لوازم خانگی قدیمی را اسقاط و لوازم خانگی جدید را جایگزین کنیم و آنچه مسلم است اجرای چنین طرحی به افزایش تقاضا در بازار منجر خواهد شد و میتواند به خروج این بخش از رکود کمک کند.
ایجاد فضای رقابتی
صنعت نساجی از جمله صنایعی است که در سالهای اخیر و به دلیل حجم بالای واردات رسمی و قاچاق با مشکلات بسیاری مواجه شد و حال کنترل حجم واردات محصولاتی از این قبیل در دستور کار قرار گرفته تا به این طریق شاهد بازگشت رونق به کارگاههای تولیدی فعال در این بخش باشیم.
محمد مروج حسینی، رئیس هیات مدیره انجمن صنایع نساجی نیز در این خصوص با اشاره به اینکه در برخی مواقع قیمت کالای داخلی نسبت به مشابه خارجی گران تر است، میگوید: در برخی موارد محصولات داخلی نسبت به کالایی مشابه خارجی با قیمت بالاتری عرضه میشود که این امر موجب گرایش خریداران به کالای مشابه خارجی میشود و گره این کار در تولید انبوه است؛ چرا که تولید انبوه هزینههای تولید را کاهش داده و موجب رقابتی شدن در بازار میشود. مروج با اشاره به اینکه در صورت نهایی شدن مذاکرات ایران با ۱+۵ شرایط برای تولید انبوه در کشور فراهم خواهد شد، میگوید: با نهایی شدن مذاکرات دسترسی به مواد اولیه تسریع خواهد شد و از سوی دیگر شرایط برای صادرات نیز فراهم خواهد شد که این امر تولید انبوه و رقابتی شدن بازار را به همراه خواهد داشت.
برقراری روابط با کشورهای منطقه ای یکی دیگر از مواردی است که رئیس هیات مدیره انجمن صنایع نساجی به آن اشاره کرده و در این خصوص میگوید: در صورتی که بتوانیم در کشورهای منطقه حضور پیدا کنیم، ناچار به افزایش کیفیت و رقابتی کردن محصولات تولیدی خواهیم شد به همین دلیل باید در این خصوص گام اساسی برداریم.
به گفته مروج، تولیدکنندگان برای محصولات صادراتی علاوه بر فاکتور کیفیت به قیمت نیز توجه ویژهای دارند که باید برای بازار داخلی نیز این دو فاکتور را مد نظر قرار دهند.
فرهنگسازی صورت گیرد
صنعت تایر کشور یکی از حوزههای دیگر است که این روزها زیر سایه تولیدکنندگان چینی قرار گرفته که عزمی جدی از سوی دولت را برای کنترل واردات تایرهای بیکیفیت طلب میکند. واردات تایرهای بیکیفیت ارزانقیمت این روزها موجب از بین رفتن بازار تایرسازان کشور شده و برای جبران این مشکل باید قدم اساسی برداشت. مصطفی تنها، عضو کمیته اجرایی و سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر نیز با اشاره به اینکه برای ترغیب متقاضیان به کالای ایرانی باید چند اقدام همزمان صورت داد، میگوید: باید این موضوع برای مردم فرهنگسازی شود که استفاده از کالای داخلی به معنی ایجاد اشتغال است. از سوی دیگر، باید کیفیت محصولات داخلی را افزایش دهیم و فضای رقابتی به وجود آوریم تا خریداران داخلی در فضای رقابتی به خرید کالای داخلی روی آورند. فراهم کردن فضای کسبوکار یکی دیگر از اقداماتی است که عضو کمیته اجرایی و سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر ایران معتقد است باید دولت در راستای آن گام بردارد و رسیدن به این برنامه به زمانی ۴ تا ۵ ساله نیاز دارد و پایش، لازمه تحقق آن خواهد بود.
وضعیت صنعت کفش
رسول شجری، رئیس اتحادیه کشوری کیف و کفش نیز در این خصوص با اشاره به اینکه پیش از این بخش اعظمی از بازار کفش در اختیار تولیدکنندگان چینی قرار داشته، میگوید: در گذشته کفش چینی به میزان قابل توجهی وارد کشور میشد، اما با افزایش اطلاع عمومی مردم از کیفیت محصولات چینی واردات کفش از این کشور کاهش یافت. از سوی دیگر افزایش نرخ ارز نیز موجب شد تا واردات برای واردکنندگان مقرون به صرفه نشود. رئیس اتحادیه کشوری کیف و کفش در خصوص اینکه چند درصد بازار در اختیار برندهای معتبر است نیز اظهار کرد: ۳ تا ۵ درصد بازار کفش کشور در اختیار برندهای معتبر است که در ایران نیز نمایندگی دارند و بخش اعظمی از بازار در اختیار تولیدکنندگان داخلی است. شجری با بیان اینکه در صورتی که شرایط برای ارتباط با سایر کشورها فراهم شود، میتوانیم شاهد رشد چشمگیر صادرات کفش در کشور باشیم، میگوید: در حال حاضر صادرات کفش در حدود ۱۳۰ تا ۱۹۰ میلیون دلار میشود که در صورت بهبود شرایط میتوانیم صادرات کفش را به یک میلیون دلار نیز برسانیم. عباس سماواتی، رئیس اتحادیه فروشندگان لاستیک نیز در این خصوص با اشاره به اینکه نمیتوان مردم را ملزم به خرید کالای داخلی کرد، میگوید: کیفیت محصولات داخلی باید افزایش یابد تا شرایط برای رقابتی شدن در کشور فراهم شود. به گفته سماواتی، در صورتی که کالاهای داخلی از کیفیت و ضمانت لازم برخوردار باشند، به طور حتم مردم به سمت این محصولات کشیده خواهند شد.
ارسال نظر