۸۵ درصد کشور خشک است
گروه صنعت و معدن: قائم مقام وزیر نیرو با بیان اینکه میزان منابع آب تجدیدشونده از ۱۳۵ میلیون مترمکعب به ۱۱۰ میلیون مترمکعب کاهش یافته است، گفت: رفتار مصرفی آب کشور باید تغییر کند. ستار محمودی با بیان اینکه اگر نگاهی به اقلیم ایران بیندازیم میبینیم که حدود ۸۵ درصد مساحت کشور دارای اقلیم خشک است، به خبرگزاری «مهر»گفت: با رشد جمعیت و صنعت، میزان مصرف آب از کنترل خارج شده است. قائم مقام وزیر نیرو خاطرنشان کرد: از حدود ۴ دهه پیش، میانگین بارشها در کشور از ۲۵۰ میلیمتر به ۲۴۰ میلیمتر، میانگین سالانه روانآبها در کشور از ۸۶ میلیون مترمکعب به ۴۶ میلیون مترمکعب و میزان منابع آب تجدیدشونده از ۱۳۵ میلیون مترمکعب به ۱۱۰ میلیون مترمکعب کاهش پیدا کرده است.
گروه صنعت و معدن: قائم مقام وزیر نیرو با بیان اینکه میزان منابع آب تجدیدشونده از ۱۳۵ میلیون مترمکعب به ۱۱۰ میلیون مترمکعب کاهش یافته است، گفت: رفتار مصرفی آب کشور باید تغییر کند. ستار محمودی با بیان اینکه اگر نگاهی به اقلیم ایران بیندازیم میبینیم که حدود ۸۵ درصد مساحت کشور دارای اقلیم خشک است، به خبرگزاری «مهر»گفت: با رشد جمعیت و صنعت، میزان مصرف آب از کنترل خارج شده است. قائم مقام وزیر نیرو خاطرنشان کرد: از حدود ۴ دهه پیش، میانگین بارشها در کشور از ۲۵۰ میلیمتر به ۲۴۰ میلیمتر، میانگین سالانه روانآبها در کشور از ۸۶ میلیون مترمکعب به ۴۶ میلیون مترمکعب و میزان منابع آب تجدیدشونده از ۱۳۵ میلیون مترمکعب به ۱۱۰ میلیون مترمکعب کاهش پیدا کرده است. محمودی ادامه داد: هیچ نظامی نمیتواند مردم را با فشار مجبور به مصرف بهینه آب کند و تنها راه این است که مردم خود دغدغه آب داشته باشند و لازمه این جوش و خروش همان فرهنگسازی است. وی با بیان اینکه رفتار مصرفی آب ما باید تغییر و با شرایط تطبیق پیدا کند، اظهار کرد: یکی از کارهایی که باید در این زمینه انجام داد، فرهنگسازی و توجه به مسائل فرهنگی است. در چند دهه گذشته، درآمدهای ناشی از نفت موجب شده تا روند مصرف آب اینگونه بیرویه شود.
کاهش ۱۳درصدی بارش نسبت به سال قبل
از سوی دیگرحجم بارندگیهای کشور در هفته منتهی به ۹ اردیبهشتماه جاری به میزان یک میلیمتر گزارش شده که حاکی از کاهش ۱۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته است. با ثبت این میزان بارندگی در هفته مورد بررسی، حجم بارشهای کشور از ابتدای سال آبی جاری (مهرماه ۹۳) به ۱۷۴ میلیمتر رسیده است. بر این اساس، حجم بارشهای کشور از ابتدای سال آبی جاری (مهرماه ۹۳) تا پایان روز ۹ اردیبهشت، در مقایسه با میزان بارشهای مدت مشابه سال آبی گذشته ۱۳ درصد کاهش و در مقایسه با متوسط درازمدت ۱۸ درصد کاهش یافته است. براساس این گزارش، در دوره مشابه سال آبی گذشته ۲۰۱ میلیمتر و دوره درازمدت در همین زمان ۲۱۲ میلیمتر ثبت شده است. بیشترین افزایش بارندگی در دوره مورد بررسی در مقایسه با دوره درازمدت در ایستگاه رحمتآباد ریگان شهرستان بم در استان کرمان با ۱۳۰ درصد افزایش بارش بوده و ایستگاه طاشکوئیه در استان هرمزگان با ۸۱ درصد کاهش، کمترین میزان بارندگی درمقایسه با دوره درازمدت را داشته است.
ارسال نظر