براساس آمار ۱۰ ماهه اعلام شد
قطبهای موفق در جذب سرمایه
دنیای اقتصاد: آمار اعلام شده از قطبهای موفق در جذب سرمایهگذاری برای جوازهای تاسیس صادره در ۱۰ ماه منتهی به دیماه سال جاری بیانگر آن است که از مجموع ۹۱۹ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری پیشبینی شده، استان چهارمحال و بختیاری عنوان استان پیشتاز را از آن خود کرده است. سرمایهگذاری پیشبینی شده برای این استان در مدت زمان مورد بررسی در حدود ۶۸ هزار میلیارد ریال بوده است. براساس دادههای اعلام شده استانهای یزد، کرمان، خراسان رضوی و اردبیل نیز در رتبههای بعدی استانهای موفق در جذب سرمایهگذاری قرار گرفتهاند.
دنیای اقتصاد: آمار اعلام شده از قطبهای موفق در جذب سرمایهگذاری برای جوازهای تاسیس صادره در ۱۰ ماه منتهی به دیماه سال جاری بیانگر آن است که از مجموع ۹۱۹ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری پیشبینی شده، استان چهارمحال و بختیاری عنوان استان پیشتاز را از آن خود کرده است. سرمایهگذاری پیشبینی شده برای این استان در مدت زمان مورد بررسی در حدود ۶۸ هزار میلیارد ریال بوده است. براساس دادههای اعلام شده استانهای یزد، کرمان، خراسان رضوی و اردبیل نیز در رتبههای بعدی استانهای موفق در جذب سرمایهگذاری قرار گرفتهاند. گروه صنعت و معدن: براساس آمار اعلام شده در ۱۰ ماه منتهی به دی ماه امسال در مجموع ۹۱۹ هزار میلیارد ریال سرمایه برای ۳۸ منطقه در کشور پیشبینی شده که در این میان منطقه آزاد انزلی، چهارمحال و بختیاری، اردبیل، منطقه آزاد ارس و کرمانشاه توانستهاند نسبت به مدت مشابه سال قبل بیشترین رشد را در جذب سرمایه تجربه کنند. آمار اعلام شده بیانگر آن است که در مدت زمان مورد بررسی منطقه آزاد انزلی رشدی ۲ هزار و ۵۰۰ درصدی را تجربه کرده و عمده دلیل آن نیز به سرمایهگذاری اندک در مدت زمان مشابه سال قبل بازمیگردد در این مدت در مجموع رقمی در حدود ۸۴۴ میلیارد ریال سرمایهگذاری برای این منطقه پیشبینی شده این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل سرمایه پیشبینی شده برای این منطقه تنها برابر با ۳۲ میلیارد ریال بوده است.
چهارمحال و بختیاری نیز در این مدت رشدی در حدود ۱۶۰۰ درصد را تجربه کرده و رشد استان اردبیل نیز در جذب سرمایهگذاری در این مدت به حدود ۷۳۸ درصد رسیده است. اما منطقه آزاد ارس نیز موفق به رشدی ۳۳۰ درصدی در جذب سرمایهگذاری در ۱۰ ماه منتهی به دی ماه شد و استان کرمانشاه نیز توانست در این مدت در جذب سرمایهگذاری رشدی ۳۰۴ درصدی را در کارنامه خود ثبت کند. بازگشت مناطق آزاد به لیست قطبهای موفق در جذب سرمایه در ۱۰ ماه منتهی به دیماه در حالی صورت گرفته که این مناطق در آمار ۹ ماهه عملکرد چندان موفقی نداشتهاند. براساس آمار ۹ ماه منتهی به آذر ۹۳ تنها منطقه آزاد ارس در جذب سرمایه کارنامه موفقی داشته و آمار سایر مناطق در جدول اعلامی از سوی وزارت صنعت اعلام نشده بود. اما در مقابل استانهایی که در ۱۰ ماه منتهی به دیماه توانستهاند در جذب سرمایه موفق عمل کنند؛ منطقه آزاد قشم، ایلام، بوشهر، گیلان و خراسانشمالی نسبت به مدت مشابه سال قبل بیشترین افت را در جذب سرمایه داشتهاند. براساس آمار اعلام شده منطقه آزاد قشم در مدت زمان مورد بررسی افتی نزدیک به ۱۰۰ درصد داشته است و استان ایلام نیز در این مدت نتوانسته موفقیتی به دست آورد و نسبت به مدت مشابه سال قبل افتی بیش از ۸۹ درصد را تجربه کرده است. افت استان بوشهر نیز در این مدت حدود ۸۷ درصد بوده و در این مدت استان گیلان نیز در جذب سرمایه افتی در حدود ۷۸ درصدی را تجربه کرده است. اما خراسان شمالی نیز در جذب سرمایهگذاری افتی در حدود ۷۲ درصد داشته است.
استانهای پیشتاز
اما براساس آمار اعلام شده بیشترین سرمایه در ۱۰ ماه منتهی به دی ماه به استانهای چهارمحال و بختیاری، یزد، کرمان، خراسان رضوی و اردبیل اختصاص یافته است. به طوری که در این مدت در مجموع رقمی در حدود ۶۸ هزار میلیارد ریال سرمایه به استان چهارمحال و بختیاری، سرمایهای بالغ بر ۶۵ هزار میلیارد ریال به استان یزد، سرمایهای بالغ بر ۶۰هزار میلیارد ریال به استان کرمان، رقمی در حدود ۵۹ هزار میلیارد ریال به استان خراسان رضوی و سرمایهای در حدود ۵۹ هزار میلیارد ریال به استان اردبیل تزریق شده است. قرار گرفتن استان خراسان رضوی در میان استانهای پیشتاز در جذب سرمایهگذاری در حالی است که این استان نسبت به مدت مشابه سال قبل با افت سرمایهگذاری مواجه بوده است به طوری که این استان افتی در حدود ۱۰ درصدی در جذب سرمایهگذاری داشته و آذربایجان شرقی نیز با وجود قرار گرفتن در میان مناطق موفق در جذب سرمایهگذاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته افتی ۲۷ درصدی را تجربه کرده است.
ارسال نظر