حضور دولتیها محل اختلاف صاحبان کسب و کار
گروه بازرگانی: در آستانه انتخابات اتاق بازرگانی یکی از کاندیداهای دوره هشتم از حضور دولتیها یا افرادی که پیشینه حضور در دولت را دارند، ابراز نارضایتی کرد. هرویک یاریجانیان، عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و ارمنستان طی یک نشست خبری ضمن بیان اینکه اتاق بازرگانی مکانی است که براساس اقتصاد آزاد شکل میگیرد، گفت: ایدههایی از این قبیل موجب شد به گروه «پیشگامان وفاق» بپیوندم، چرا که در این گروه هیچ فردی پیشینه دولتی و بانکی ندارد و پارلمان بخشخصوصی باید با حضور خصوصیها برای بخشخصوصی ارزش قائل شود.
گروه بازرگانی: در آستانه انتخابات اتاق بازرگانی یکی از کاندیداهای دوره هشتم از حضور دولتیها یا افرادی که پیشینه حضور در دولت را دارند، ابراز نارضایتی کرد. هرویک یاریجانیان، عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و ارمنستان طی یک نشست خبری ضمن بیان اینکه اتاق بازرگانی مکانی است که براساس اقتصاد آزاد شکل میگیرد، گفت: ایدههایی از این قبیل موجب شد به گروه «پیشگامان وفاق» بپیوندم، چرا که در این گروه هیچ فردی پیشینه دولتی و بانکی ندارد و پارلمان بخشخصوصی باید با حضور خصوصیها برای بخشخصوصی ارزش قائل شود. حضور دولتیها در اتاق بازرگانی به زیان بخشخصوصی است. در حال حاضر حضور دولتیها در گروههای مختلف به منزله رقابت منفی محسوب میشود؛ چراکه طیفهای مختلف در افزودن دولتیها از یکدیگر پیشی میگیرند. وی تصریح کرد: در اقتصاد تمام کشورهای پیشرفته بار اصلی تولید درآمدهای ناخالص ملی و رصد اقتصادی بر دوش بنگاههای کوچک و متوسط است و اتاق بازرگانی هم پیش از آنکه به هلدینگهای چند هزارنفری خصوصی بانکها و شرکتهای بزرگ پتروشیمی متعلق باشد، به بنگاههای کوچک و متوسط تولیدی تعلق دارد که به نظر میرسد حضور بانکها، پتروشیمیها و هلدینگهای خصوصی در انتخابات اتاق، رساندن صدای بخشخصوصی واقعی و بنگاههای کوچک و متوسط اقتصادی را کاهش میدهد.
وی در ادامه از ساخت مرکز توسعه تجاری ایران در ارمنستان خبر داد و گفت: این مرکز محلی برای صادرات کالاهای ایرانی به بلوک شرق و از جمله گرجستان و روسیه خواهد بود. ارمنستان کریدور جنوب به شمال برای صادرات کالاهای ایرانی است و ایران به زودی مرکز توسعه تجاری خود را در این کشور خواهد ساخت تا بتواند از طریق آن، کالاهای ایرانی را روانه گرجستان و روسیه کند. به گفته یاریجانیان هم اکنون حجم مبادلات تجاری ایران با ارمنستان ۳۴۰ میلیون دلار است و البته تراز تجاری به نفع ایران مثبت است؛ ضمن اینکه ارمنستان متقاضی مواد غذایی ایرانی از جمله گوشت، مرغ، میگو و سایر کالاها است. یاریجانیان در ادامه به تاسیس شرکت مشترک ایران و مجارستان از سوی بخشخصوصی دو کشور خبر داد و گفت: تصمیم داریم تا شورای مشترک بازرگانی ایران و مجارستان و پس از آن اتاق بازرگانی مشترک دو کشور را ایجاد کنیم. وی در ادامه افزود: هم اکنون حجم مبادلات تجاری ایران و مجارستان ۴۰ میلیون دلار است که پیشبینی میشود تا سپتامبر ۲۰۱۵ به ۱۰۰ میلیون دلار برسد. در این تبادل تجاری نیز تراز به سمت ایران مثبت است. یک هیات مجارستانی که به تازگی به تهران سفر کرده، قرار است در منطقه آزاد ارس سرمایهگذاری داشته باشد؛ ضمن اینکه در صنایع غذایی نیز مذاکراتی برای سرمایهگذاریهای مشترک صورت گرفته است، بنابراین پیشبینی میشود حجم مبادلات اقتصادی ایران و مجارستان تا سقف ۱۰۰ میلیون دلار توسعه یابد.
ارسال نظر