در تازهترین آمارهای رسمی منعکس شد
چهار تابلو از اقتصاد ایران
دنیای اقتصاد: با انتشار جدیدترین آمارها از ۴ حوزه پولی، مالی، مسکن و صنعت، سطح شاخصها در تابلو اقتصاد ایران به روز شد. طبق اطلاعات بانکمرکزی در ۹ ماه اول امسال ترکیب نقدینگی کماکان از سمت پول به شبهپول در تغییر بوده و شاخص اجارهبهای مسکن در شهرها ۱۶درصد رشد کرده است. همچنین طی سه فصل اول امسال ۵۱ هزار میلیارد تومان از محل فروش منابع نفتی، درآمد عاید کشور شده که با احتساب کاهش شدید قیمت نفت، این رقم فقط ۵/۱۲ درصد کمتر از برآوردها بوده است. تولیدات صنعتی نیز بهبود یافته است.
بر اساس آمار تولید ۳۱ رشته صنعتی مشخص شد
جبران افت تولید در آذر ماه
گروه صنعت و معدن: آمار ۹ ماه منتهی به آذر ماه تولیدات صنعتی بیانگر آن است که از مجموع ۳۱ قلم محصول صنعتی ارزیابی شده، ۲۰ قلم محصول رشد تولید و ۱۱ قلم محصول نیز افت تولید را تجربه کردند.
دنیای اقتصاد: با انتشار جدیدترین آمارها از ۴ حوزه پولی، مالی، مسکن و صنعت، سطح شاخصها در تابلو اقتصاد ایران به روز شد. طبق اطلاعات بانکمرکزی در ۹ ماه اول امسال ترکیب نقدینگی کماکان از سمت پول به شبهپول در تغییر بوده و شاخص اجارهبهای مسکن در شهرها ۱۶درصد رشد کرده است. همچنین طی سه فصل اول امسال ۵۱ هزار میلیارد تومان از محل فروش منابع نفتی، درآمد عاید کشور شده که با احتساب کاهش شدید قیمت نفت، این رقم فقط ۵/۱۲ درصد کمتر از برآوردها بوده است. تولیدات صنعتی نیز بهبود یافته است.
بر اساس آمار تولید 31 رشته صنعتی مشخص شد
جبران افت تولید در آذر ماه
گروه صنعت و معدن: آمار ۹ ماه منتهی به آذر ماه تولیدات صنعتی بیانگر آن است که از مجموع ۳۱ قلم محصول صنعتی ارزیابی شده، ۲۰ قلم محصول رشد تولید و ۱۱ قلم محصول نیز افت تولید را تجربه کردند. دادههای اعلام شده همچنین بیانگر آن است که خودروسازان همانند ماههای گذشته در مدت زمان موردبررسی بیشترین رشد تولید را داشتهاند.
براساس آمار اعلام شده در مدت زمان مورد بررسی کمباین، کامیون کشنده، انواع سواری، وانت و الیاف اکریلیک بیشترین رشد تولید را تجربه کردند و دیامتی «DMT»، الیاف پلیاستر،دوده، نخ فلامنت پلیاستر و انواع پاپوش(کفش) نیز با بیشترین افت تولید مواجه بودهاند. افت تولید این پنج محصول در ۹ ماه منتهی به آذر ماه در حالی است که بهجز دیامتی«DMT» سایر محصولات در آذر ماه نسبت به آبان ماه توانستند افت تولید را جبران کنند. در آذر ماه نسبت به آبان ماه در مجموع هفت محصول لاستیک خودرو، کاغذ،کارتن،تخته فیبر و MDF، دیامتی«DMT»، الیاف اکریلیک، یخچال و فریزر افت تولید داشتهاند.
رفع برخی از موانع تولید از جمله تامین بهموقع مواد اولیه مورد نیاز عمده دلیلی است که فعالان صنعتی معتقدند منجر به رشد تولید شده است.به گفته فعالان این عرصه رفع برخی تحریمها موجب شد تا دسترسی به مواد اولیه طی ماههای اخیر بهخصوص در بخش خودرو تسهیل شود که این امر رشد تولید در این بخش را به همراه داشته است. فعالان این بخش همچنین معتقدند رفع سایر موانع از جمله تسهیل دسترسی به منابع بانکی و بهبود فضای کسب و کار تداوم شرایط کنونی را به همراه خواهد داشت و در این خصوص دولت باید گامی اساسی بردارد.
محصولات منتخب با رشد مثبت
به گزارش «دنیای اقتصاد» براساس دادههای اعلام شده، در ۹ ماه منتهی به آذر امسال تولید کمباین معادل ۳۵۳ دستگاه بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته (۱۴۲ دستگاه) رشدی ۶/۱۴۸ درصدی را تجربه کرده است.تولید کمباین در آذر ماه نیز برابر با ۴۵ دستگاه بوده که در مقایسه با ماه قبل آن رشد ۵/۱۲ درصدی داشته است.
کامیون کشنده نیز دومین محصولی است که میزان تولید آن در ۹ ماه منتهی به آذر ۹۳ معادل ۱۲ هزار و ۷۳۰ دستگاه بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل (۵ هزار و ۲۰۰ دستگاه) رشد ۹/۱۴۴درصدی داشته است. تولید این محصول آذر ماه سال جاری معادل یکهزار و ۶۰۰ دستگاه بوده که نسبت به ماه قبل آن (آبان ماه) رشد ۶/۲۳ درصدی را ثبت کرده است.
اما انواع سواری سومین محصولی است که در ۹ ماه منتهی به آذر توانست رشد تولید را تجربه کند. انواع سواری با تولید ۷۰۰ هزار و ۸۳۰ دستگاه در مدت زمان مورد بررسی توانست رشد ۳/۶۴ درصدی را تجربه کند، تولید سواری در مدت زمان مشابه سال قبل برابر با ۴۲۶ هزار و ۶۸۰ دستگاه بوده، در آذر ماه سال جاری نیز خودروسازان موفق به تولید
۸۹ هزار و ۵۰۰ دستگاه انواع سواری شدند و رشد ۵/۸درصدی را تجربه کردند، این در حالی است که در آبان ماه تولید خودرو برابر با ۸۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه بوده است.
وانت نیز در مدت زمان مورد بررسی توانست با رشد ۶/۵۸ درصدی عنوان چهارمین محصولی که رشد تولید داشته است را از آن خود کند. در ۹ ماه منتهی به آذر ماه امسال تولید این محصول برابر با ۱۱۱ هزار و ۳۶۰ دستگاه بوده، این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته ۷۰ هزار و ۲۱۰ دستگاه وانت در کشور تولید شده بود. البته تولید وانت در آذر ماه امسال نیز برابر با ۱۳ هزار و ۶۰۰ دستگاه بوده که نسبت به تولید آبان ماه (۱۲ هزار و ۸۰۰ دستگاه) رشد تولید ۹/۵ درصدی داشته است.
اما براساس آمار اعلام شده الیاف اکریلیک با رشد ۵/۴۱ درصدی توانست عنوان پنجمین محصول منتخب با بیشترین رشد تولید را از آن خود کند. مجموع تولید الیاف اکریلیک در ۹ ماه منتهی به آذر ماه برابر با ۱۹هزار و ۹۲۰ تن است این در حالی که در مدت زمان مشابه سال قبل در مجموع ۱۴ هزار و ۸۰ تن از این محصول در کشور تولید شده بود. رشد تولید الیاف اکریلیک در ۹ ماه منتهی به آذر ۹۳ در حالی است که تولید این محصول در آذر ماه نسبت به ماه قبل آن افت ۶/۱۹ درصدی داشته است. آمار اعلام شده بیانگر آن است که تولید این محصول در آذر ماه برابر با ۲هزار تن بوده در حالی که الیاف اکریلیک تولید شده در آبان ماه برابر با ۲هزار و ۵۰۰ تن بوده است.
محصولات منتخب با رشد منفی
اما در کنار محصولاتی که در ۹ ماه منتهی به آذر ماه امسال رشد تولید را تجربه کردند، پنجمحصول شامل دیامتی «DMT»، الیاف پلیاستر،دوده، نخ فلامنت پلیاستر و انواع پاپوش(کفش) با بیشترین افت تولید مواجه بوده اند.
دیامتی «DMT» اولین محصولی است که ۹ ماه منتهی به آذر ماه امسال افت تولید ۳/۳۸درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته تجربه کرده است. تولید این محصول در مدت زمان مورد بررسی معادل ۲۰هزار و ۹۶۰ تن است، در حالی که در سال گذشته تولید این محصول برابر با ۳۳ هزار و ۹۶۰ تن بوده است.
تولید الیاف پلیاستر نیز در ۹ماه منتهی به آذر ماه سال جاری، افت ۹/۱۹ درصدی داشته است و در میان محصولات صنعتی منتخب که افت تولید را تجربه کردند در رده دوم قرار گرفت.تولید الیاف پلیاستر در مدت زمان مورد بررسی برابر با ۱۰۱ هزار و ۲۰۰ تن است. تولید این محصول در مدت زمان مشابه سال قبل برابر با ۱۲۶ هزار و ۴۲۰ بوده است. افت تولید الیاف پلیاستر در ۹ ماه سال ۹۳ در حالی است که در آذر ماه این محصول با تولید ۹ هزار و ۱۰۰ تن نسبت به ۹ هزار تن ماه قبل رشد ۱/۱ درصدی را تجربه کرد.
دوده سومین محصولی است که در ۹ ماهه منتهی به آذر ماه ۹۳ با افت تولید روبهرو بوده؛ به طوری که تولید این محصول در این مدت ۵۲ هزار و ۹۹۰ تن ثبت شده است. این در حالی است که تولید دوده در مدت مشابه سال گذشته معادل ۶۴ هزار و ۴۴۰ تن بوده است. افت تولید دوده نیز در حالی است که محصول صنعتی در آذر ماه نسبت به ماه قبل رشد ۱/۱۸درصدی داشته است. دوده تولید شده در آذر ماه برابر با ۷ هزار و ۱۰۰ تن است در حالی که حجم تولید آن در آبان ماه برابر با ۶ هزارتن بوده است. تولید نخ فلامنت پلی استر نیز در مدت زمان مورد بررسی برابر با ۱۶۱ هزار و۲۰۰ تن بوده که در مقایسه با ۱۸۱هزار و ۹۸۰ تن تولید شده در مدت زمان مشابه سال قبل افتی معادل ۴/۱۱ درصد را تجربه کرده است. براساس آمار اعلام شده نخ فلامنت پلی استر که در ۹ ماه منتهی به آذر ۹۳ عنوان چهارمین محصول با بیشترین افت تولید را از آن خود کرد در آذر ماه با تولید ۱۶ هزار تن در مقایسه با تولید ۱۵ هزار و ۳۰۰ تن در آبان ماه توانست رشد ۶/۴ درصدی را تجربه کند.
اما انواع پاپوش «کفش» نیز پنجمین محصول صنعتی است که تولید آن نسبت به مدت مشابه سال گذشته افت ۸/۸ درصدی داشته است. در ۹ ماهه منتهی به آذر ماه سال ۹۳ در مجموع ۶ میلیون و ۲۷۰ هزارزوج انواع پاپوش «کفش» در کشور تولید شده است. افت تولید انواع پاپوش «کفش» در حالی است که تولیدکنندگان این محصول در آذر ماه توانستند افت ۹ ماه را با رشد ۱/۸درصدی جبران کنند. در آذر ماه فعالان این بخش در مجموع موفق به تولید ۸۰۰ هزار زوج انواع پاپوش «کفش» در کشور شدند در حالی که در ماه قبل آن تولید انواع پاپوش «کفش» برابر با ۷۴۰ هزار زوج بوده است.
صفحه 6 ، 7 و 12 را بخوانید
ارسال نظر