برنامه افزایش ۵/۱ برابری بازده نیروگاهها
گروه صنعت و معدن: وزیر نیرو تبدیل نیروگاههای گازی موجود به سیکل ترکیبی را از اقدامهای بزرگ در صنعت برق کشور دانست و گفت: این اقدام جزو سیاستهای اصلی وزارت نیرو در دولت کنونی است و اجرا و بهرهبرداری بخش بخار نیروگاه پرهسر نیز نمونهای از این اصل راهبردی محسوب میشود. حمید چیتچیان در آیین آغاز بهرهبرداری از بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی پرهسر شهرستان رضوانشهر استان گیلان، علت در پیش گرفتن رویکرد تبدیل نیروگاههای گازی به سیکل ترکیبی را افزایش یافتن نزدیک به ۵/۱ برابری بازده نیروگاههای کشور دانست.
گروه صنعت و معدن: وزیر نیرو تبدیل نیروگاههای گازی موجود به سیکل ترکیبی را از اقدامهای بزرگ در صنعت برق کشور دانست و گفت: این اقدام جزو سیاستهای اصلی وزارت نیرو در دولت کنونی است و اجرا و بهرهبرداری بخش بخار نیروگاه پرهسر نیز نمونهای از این اصل راهبردی محسوب میشود. حمید چیتچیان در آیین آغاز بهرهبرداری از بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی پرهسر شهرستان رضوانشهر استان گیلان، علت در پیش گرفتن رویکرد تبدیل نیروگاههای گازی به سیکل ترکیبی را افزایش یافتن نزدیک به ۵/۱ برابری بازده نیروگاههای کشور دانست. چیتچیان متوسط بازده نیروگاههای گازی کشور را ۵/۳۲ درصد عنوان کرد. وزیر نیرو تصریح کرد: خوشبختانه مجلس در قانون بودجه سال ۹۲ و بودجه سال ۹۳، این مبحث را پیشبینی کرد و این امکان فراهم شد که با سازندگان و سرمایهگذارانی که به احداث بخش بخار نیروگاههای کشور تمایل دارند، قرارداد منعقد شود و در قبال آن، معادل اصل یا قیمت سوخت حاصل از صرفهجویی بهمدت دو سال به اینگونه سرمایهگذاران پرداخت خواهد شد. وزیر نیرو اظهار کرد: با پیگیری برنامههای دولت درباره احداث بخش بخار نیروگاههای سیکل ترکیبی از شهریورماه تا پایان سال ۱۳۹۲، قراردادهای مربوط به احداث ۳۸۰۰ مگاوات بخش بخار با بخش خصوصی منعقد شده که اجرای آنها نیازمند همکاری بانکهای عامل است و صندوق توسعه ملی نیز در این زمینه همکاری کرده و بخشی از منابع صندوق را به آن اختصاص داده است. از سوی دیگر، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی نیز با بیان اینکه قبل از ورود به تابستان سال آینده حدود ۱۵۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور اضافه میکنیم، گفت: باید از طریق مدیریت مصرف و تشویق مردم به کاهش مصرف، ۲ هزار مگاوات کسری برق را جبران کنیم.
هوشنگ فلاحتیان در گفتوگو با خبرگزاری فارس، گفت: قابلیت تولید برق ایران در تابستان امسال ۴۸ هزار و ۵۰۰ مگاوات بود، بنابراین تلاش کردیم که قبل از ورود به تابستان سال آینده حدود ۱۵۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور اضافه کنیم. وی ادامه داد: بهرغم تمام مضایق مالی، امیدواریم این ۱۵۰۰ مگاوات را تولید کنیم. پیشتر وزیر نیرو گفته بود که به دلیل کاهش سرمایهگذاری در ساخت نیروگاه از سال ۸۹ مشکلاتی در تامین برق به وجود میآید که باید با مدیریت مصرف و تشویق مردم به صرفه جویی کسری برق را جبران کنیم. فلاحتیان همچنین در پاسخ به این سوال که اگر این ۲ هزار مگاوات صرفهجویی صورت نگیرد، آیا به این معنی است که تابستان سال آینده خاموشی داریم، گفت: به هر حال ما در تلاش هستیم که با روشهای مختلف علمی و تجربیات سالهای گذشته، به گونهای شبکه برق کشور در تابستان سال آینده را مدیریت کنیم. معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی اضافه کرد: تلاش میکنیم تا حد امکان در تامین برق مردم وقفهای ایجاد نشود و در شرایطی که مردم الگوی مصرف برق را رعایت نکنند، طبیعتا ممکن است که با مشکل مواجه شویم.
ارسال نظر