بررسی توجیه زیرزمینی کردن کابل‌های برق

ایسنا: اتوماسیون شبکه های توزیع و انتقال برق، نسل جدید نیروگاه ها با شاخص های خوب محیط‌زیستی، حذف شبکه های فرسوده، استفاده از شبکه های زمینی و حذف شبکه های هوایی و استفاده از فناوری های پیشرفته راهکارهای موثری است تا پیشرفت صنعت برق با سرعت بیشتری ادامه یابد. این را مدیرعامل شرکت توانیر می‌گوید. همایون حائری با بیان اینکه صنعت برق کشور با ۷۲هزار مگاوات ظرفیت تولید برق قدرت اول منطقه است، گفت:در ایران با وجود ۳۲ میلیون مشترک، ۹/۹۹ درصد جمعیت از برق برخوردار هستند؛ یعنی روستاهای بالای ۱۰ خانوار ما نیز از نعمت برق بهر‌ه‌مند هستند؛ این امر در حالی است که بیش از یک میلیارد از جمعیت دنیا را افرادی تشکیل می‌دهند که از نعمت برق محروم هستند. حائری درخصوص ویژگی استفاده از کابل‌های زیرزمینی در تولید برق، گفت: استفاده از کابل‌های زیرزمینی یکی از اولویت‌های ما نیز هست؛ اما باید توجیه اقتصادی آن نیز فراهم باشد؛ زیرا هزینه‌های سرمایه‌گذاری آن بالا است، ولی از طرفی مزایایی همچون بحث مبلمان شهری، کاهش قطعی برق و کیفیت‌افزایی آن را نمی‌توان نادیده گرفت؛ بنابراین باید با بررسی شرایط به تعادلی دست یافت تا متناسب با افزایش توانایی‌های صنعت برق استفاده از کابل‌های زیرزمینی را نیز در اولویت قرار دهیم.

وی با بیان اینکه تغییر سند انرژی در داخل کشور از سوخت‌های فسیلی به سمت استفاده از انرژی‌های نو یکی از تاکیدات وزیر نیرو است، یادآور شد: درخصوص استفاده از انرژی‌های نو همچون انرژی بادی و خورشیدی در تولید برق اقدامات اساسی و زیربنایی در داخل کشور انجام شده که برای دستیابی به نتایج مطلوب به زمان بیشتری نیاز داریم.

حائری در پایان اظهار کرد: تلاش بر این است که در پایان امسال نسبت به پایان سال گذشته، سهم انرژی‌های نو را در نیروگاه‌های بادی و خورشیدی، به ۲ برابر برسانیم.