امیدواری به عبور سدها از وضعیت قرمز
خبرگزاری مهر: مشاور وزیر نیرو با اعلام اینکه ایران در هفتمین سال خشکسالی مستمر قرار دارد، گفت: با این حال، احتمال میرود با بهبود بارشها وضعیت ذخیره آب سدها بهبود یابد. محمد حاجرسولیها گفت: اگرچه میزان بارش کشور تا پایان آبان ماه ۳۹ میلیمتر بوده که نسبت به سال آبی گذشته ۴۴ درصد افزایش داشته، اما با توجه به اینکه بارشهای پاییزی تنها یک چهارم بارش سالانه است، نمیتوان درباره منابع آبی کشور قضاوت زودهنگام کرد. مشاور وزیر نیرو در مورد وضعیت حوضه دریاچه ارومیه نیز گفت: در سالهای گذشته بیشترین مشکل را در حوضه آبریز دریاچه ارومیه داشتیم که شرایط بهتر شده و امیدواریم با ادامه روند موجود، وضعیت مخزن سدهای کشور بهبود یابد؛ چرا که در ترسالیها وقتی موجودی مخزن سدها بهبود مییابد، برای دو سال آینده حجم آب ذخیره شده جوابگوی تامین آب شرب خواهد بود.
خبرگزاری مهر: مشاور وزیر نیرو با اعلام اینکه ایران در هفتمین سال خشکسالی مستمر قرار دارد، گفت: با این حال، احتمال میرود با بهبود بارشها وضعیت ذخیره آب سدها بهبود یابد. محمد حاجرسولیها گفت: اگرچه میزان بارش کشور تا پایان آبان ماه ۳۹ میلیمتر بوده که نسبت به سال آبی گذشته ۴۴ درصد افزایش داشته، اما با توجه به اینکه بارشهای پاییزی تنها یک چهارم بارش سالانه است، نمیتوان درباره منابع آبی کشور قضاوت زودهنگام کرد. مشاور وزیر نیرو در مورد وضعیت حوضه دریاچه ارومیه نیز گفت: در سالهای گذشته بیشترین مشکل را در حوضه آبریز دریاچه ارومیه داشتیم که شرایط بهتر شده و امیدواریم با ادامه روند موجود، وضعیت مخزن سدهای کشور بهبود یابد؛ چرا که در ترسالیها وقتی موجودی مخزن سدها بهبود مییابد، برای دو سال آینده حجم آب ذخیره شده جوابگوی تامین آب شرب خواهد بود. این مقام مسوول در وزارت نیرو با اشاره به چالشهای بخش آب کشور گفت: بزرگترین چالش ما اقتصاد آب است و تاکنون نتوانستهایم هیچ قدمی در این مسیر برداریم، در این زمینه حتی از کشورهای همسایه خود هم عقب هستیم. حاج رسولیها مشکل دوم بخش آب را مدیریت به هم پیوسته حوضههای آبریز دانست و تاکید کرد: در این بخش علاوه بر اینکه تا ۳ سال گذشته اقدام قابل توجهی انجام نشده بود، یکپارچگی حوضههای آبریز را هم از بین بردهایم.
وی ادامه داد: در طول برنامه پنجم اقدامهایی در این زمینه آغاز شده و امیدواریم با ادامه این طرح، ساماندهی مناسبی در این زمینه به نتیجه برسد. مشاور وزیر نیرو درباره طرح مدیریت به هم پیوسته حوضههای آبریز نیز گفت: در طول اجرای برنامه پنجم، وزارت نیرو مکلف بود تقسیم حوضهای را بر مدیریت آب پیادهسازی کند که طبق این برنامه این مدیریت باید در ۳ سطح ملی، حوضهای و استانی برنامهریزی و اجرا میشد و آغاز این طرح با مجوز مجلس از سال ۹۰ بوده است. این مقام مسوول در وزارت نیرو اظهار کرد: نبود مدیریت به هم پیوسته حوضههای آبریز سبب شده بود که بخشینگری و تقسیمات سیاسی در حکمرانی بخش آب بهوجود بیاید و بدون این طرح نمیتوانستیم برای هر حوضه آبریز برنامه جامعی اجرا کنیم، چرا که هر استان طبق منافع خود در این زمینه اقدام میکرد. در هر حال بخشی که بیشترین ضربه را تحمل کرده محیط زیست کشور بود.
ارسال نظر