آمار بانک جهانی برآوردی است
گروه صنعت و معدن: به دنبال بازنشر آمار بانک جهانی در خصوص رشد صنعتی ایران از سوی یکی از خبرگزاریها، معاون برنامهریزی وزارت صنعت، معدن و تجارت اخبار منتشر شده مبنی بر رشد منفی ۴/۱۶ درصدی تولیدات صنعتی ایران را تنها برآورد کارشناسان بانک جهانی از وضعیت روندهای اقتصادی کشورمان دانست و اعلام کرد این آمار قطعیت ندارد. به گزارش «شاتا» حسین ابویی مهریزی با بیان این مطلب افزود : همانگونه که در عنوان گزارش (Development Prospects) بانک جهانی هم آمده است این گزارش برآورد کارشناسان بانک جهانی از وضعیت روندهای اقتصادی کشورها را ارائه میدهد که با هدف مدیریت ریسک آن بانک تهیه میشود.
گروه صنعت و معدن: به دنبال بازنشر آمار بانک جهانی در خصوص رشد صنعتی ایران از سوی یکی از خبرگزاریها، معاون برنامهریزی وزارت صنعت، معدن و تجارت اخبار منتشر شده مبنی بر رشد منفی ۴/۱۶ درصدی تولیدات صنعتی ایران را تنها برآورد کارشناسان بانک جهانی از وضعیت روندهای اقتصادی کشورمان دانست و اعلام کرد این آمار قطعیت ندارد. به گزارش «شاتا» حسین ابویی مهریزی با بیان این مطلب افزود : همانگونه که در عنوان گزارش (Development Prospects) بانک جهانی هم آمده است این گزارش برآورد کارشناسان بانک جهانی از وضعیت روندهای اقتصادی کشورها را ارائه میدهد که با هدف مدیریت ریسک آن بانک تهیه میشود. ابویی مهریزی اضافه کرد: شاهد دیگر این مدعا، بازنگری در تمام آمارهای مربوط به رشد تولیدات صنعتی ایران از سه ماه دوم ۲۰۱۳ تا سه ماه اول ۲۰۱۴ در گزارش اکتبر نسبت به گزارش جولای ۲۰۱۴ همان مرجع است که با توجه به دسترسی بانک جهانی به اطلاعات به روزتر مورد بازنگری قرار گرفتهاند.
وی گفت: بنابراین برآورد ارائه شده درخصوص سه ماه دوم ۲۰۱۴ نیز به احتمال قریب به یقین در دوره بعدی که برآوردهای سه ماهه سوم ۲۰۱۴ به آن اضافه میشود، مورد بازنگری قرار خواهد گرفت. وی تاکید کرد: در پاورقی گزارش مذکور که آمار مربوط به رشد منفی ۴/۱۶ درصدی تولیدات صنعتی ایران در سه ماه اول ۲۰۱۴ در آن منعکس شده تاکید شده است که این برآوردها، به بخشهای کارخانهای، معدنی و آب، برق و گاز محدود میشود و بخش ساخت را در بر نمیگیرد، در حالی که آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی کشورمان مشتمل بر ساخت نیز بوده و لذا مقایسه دو آمار مذکور خالی از ایراد نیست. به گفته وی از سوی دیگر در این پاورقی تصریح شده است که در مواردی که دسترسی به نزدیکترین جایگزین برای آمارهای مذکور مقدور نبوده است، از خروجی بخش کارخانهای یا تولید نفت در کشورهای تولیدکننده عمده نفت (از جمله ایران) استفاده شده است. ابویی مهریزی ادامه داد: بر این اساس با توجه به اینکه در اکثر بخشهای دیگر این گزارش، اعداد مربوط به ایران قابل محاسبه نبوده است، به احتمال بسیار زیاد کارشناسان بانک جهانی رشد تولید نفت ایران را بهعنوان جایگزینی برای رشد تولیدات صنعتی کشور مورد استفاده قرار دادهاند. حال آنکه طبق توضیح بانک مرکزی در خصوص آمارهای منتشر شده برای حسابهای ملی فصل بهار ۱۳۹۳ بخش غیرنفتی اقتصاد ایران در این دوره از بهبود بیشتری برخوردار بوده و لذا جایگزین (تولید نفت به جای تولیدات صنعتی) استفاده شده در بانک جهانی، به واقعیت نزدیک نبوده است. وی تصریح کرد : مسوولان این وزارتخانه نیز با آگاهی کامل به وضعیت تولیدات صنعتی کشور، از فاصله برآورد بانک جهانی با واقعیتهای موجود سخن گفتهاند که ماهیت غیرقطعی تمام برآوردهای آماری و خصوصا اتکا به جایگزینهای نادرست (تولید نفت به جای تولیدات صنعتی) را مورد تاکید قرار میدهد و به هیچ وجه به معنای عدم تایید آمارهای رسمی بانک جهانی نیست. ابویی مهریزی اظهار کرد: بنابراین، تمایز بین آمارهای رسمی کشور و آمارهای برآوردی بانک جهانی، از جنس تفاوت بین برآوردها و آمار قطعی بوده و اختلاف دیدگاه محسوب نمیشود بلکه آنچه سبب بروز اختلاف است، برداشتها و تفاسیر متفاوت از آمارهای یکسان و عدم دانش آماری کافی برخی رسانهها است.
ارسال نظر