روند تولیدات صنعتی در ۵ ماه منتشر شد
خیز صنعتی در آیینه اعداد
دنیای اقتصاد: آمار اعلام شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت بیانگر آن است که در ۵ ماه منتهی به مرداد ماه سال جاری و از مجموع ۲۷ محصول منتخب صنعتی و معدنی بررسی شده، در مجموع ۱۹ محصول منتخب در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از آن با رشد تولید مواجه بوده و ۸ محصول نیز افت تولید را تجربه کردند. بنابر این گزارش خودروسازان رکورددار رشد تولید در ۵ ماه منتهی به مردادماه سال جاری شدند. از مهمترین محصولاتی که در این مدت با رشد همراه بودند، میتوان به انواع خودرو سواری، وانت، کامیون کشنده، نئوپان و فیبر اشاره کرد.
دنیای اقتصاد: آمار اعلام شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت بیانگر آن است که در ۵ ماه منتهی به مرداد ماه سال جاری و از مجموع ۲۷ محصول منتخب صنعتی و معدنی بررسی شده، در مجموع ۱۹ محصول منتخب در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از آن با رشد تولید مواجه بوده و ۸ محصول نیز افت تولید را تجربه کردند. بنابر این گزارش خودروسازان رکورددار رشد تولید در ۵ ماه منتهی به مردادماه سال جاری شدند. از مهمترین محصولاتی که در این مدت با رشد همراه بودند، میتوان به انواع خودرو سواری، وانت، کامیون کشنده، نئوپان و فیبر اشاره کرد.
خودروسازان پیشتاز رشد تولید
گروه صنعت و معدن: آمار اعلام شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت بیانگر آن است که در ۵ ماه منتهی به مرداد ماه سال جاری و از مجموع ۲۷ محصول منتخب صنعتی و معدنی بررسی شده، در مجموع ۱۹ محصول منتخب در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از آن با رشد تولید مواجه بوده و ۸ محصول نیز افت تولید را تجربه کردند.
براساس آمار اعلام شده میتوان گفت در این مدت خودروسازان توانستهاند رکورددار رشد تولید در ۵ ماه ابتدایی سال جاری شوند، علاوه بر رشد تولید رکورد بیشترین افت تولید نیز در اختیار خودروسازان است. لغو تحریمهای اعمال شده را شاید بتوان عمده دلیل رشد تولید خودروسازان در ماههای اخیر دانست؛ هرچند خودروسازان معتقدند که ۳۰ درصد از مشکلات این بخش به تحریمهای بینالمللی گره خورده و ۷۰ درصد مابقی آن از مشکلات و تحریمهای داخلی ریشه میگیرد، اما همان ۳۰ درصد نیز توانست تکانی اساسی به تولید این بخش بدهد. از مهمترین محصولاتی که در این مدت رشد تولید را تجربه کردند میتوان به انواع خودرو سواری (انواع خودرو سواری ون و دو دیفرانسیل)، وانت، کامیون کشنده، نئوپان و فیبر اشاره کرد. همچنین در این مدت تولیدکنندگان اتوبوس و مینیبوس، دوده، DMT (دی متیل ترفتالات)، کارتن و پودر شوینده نیز بیشترین افت تولید را تجربه کردند. با توجه به آمار اعلام شده میتوان گفت که طرحهای حمایتی و اورژانسی دولت برای خروج تولید از رکود به نتیجه رسیده و توانسته با رفع برخی از موانع، رشد را به این بخش بازگرداند. در سالهای اخیر رکود به وجود آمده در بازار موجب شد تا اکثر محصولات با افت تولید مواجه شوند، افتی که برای عبور از آن برنامههای اورژانسی تدوین شد تا با رفع موانع، رشد به تولید بازگردد. از جمله اقدامات صورت گرفته در این مدت برای بهبود فضای کسبوکار و رفع موانع تولید میتوان به مصوبه ۳۵ مادهای از سوی هیات وزیران، مصوبه بهبود شاخصهای کسبوکار و شرایط صدور مجوزهای کسبوکار، تهیه پیشنویسهای مرتبط در قانون بهبود مستمر فضای کسبوکار، لغو یا اصلاح چندین مورد از مصوبات دولت قبلی و چندین مورد از مصوبات ستاد تدابیر ویژه اقتصادی، اصلاح برخی از ضوابط، دستورالعملها و فرآیندهای مهم حوزه تولید و تجارت از قبیل اصلاح فرآیند ثبت سفارش و برنامهریزی برای حذف آن، اصلاح مراحل صدور جواز تاسیس و پروانه بهرهبرداری اشاره کرد.
محصولات منتخب با رشد مثبت
آمار اعلام شده بیانگر آن است که در مدت زمان مذکور انواع خودروسواری، ون و دو دیفرانسیل نسبت به مدت مشابه سال قبل بیشترین رشد تولید را تجربه کرده، به طوری که در این مدت در مجموع ۳۴۵ هزار و ۲۰۰ دستگاه انواع خودروسواری، ون و دو دیفرانسیل در کشور تولید شد که در مقایسه با محصول تولید شده در مدت مشابه سال قبل رشدی ۳/۷۴ درصدی را تجربه کرده است. رده دوم بیشترین رشد تولید در این مدت به وانت رسیده است. براساس این آمار در مدت زمان بررسی شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در مجموع ۵۴ هزار و ۶۰۰ دستگاه وانت در کشور تولید شده که در قیاس با ۳۲ هزار دستگاه وانت تولید شده در مدت مشابه سال قبل رشدی ۷۰/۶ درصدی داشته است. سومین محصولی نیز که در این مدت توانست رشد قابل قبول را کسب کند به صنعت خودروسازی برمیگردد؛ بهطوری که در این مدت تولید کامیون کشنده نیز توانسته رشد ۶/۴۵ درصدی را تجربه کند. در مدت زمان مورد بررسی در مجموع ۴ هزار و ۱۰۰ دستگاه کامیون کشنده در کشور تولید شده؛ این در حالی است که در مدت زمان مشابه سال قبل
۲ هزار و ۸۰۰ دستگاه سواری کامیون کشنده در کشور تولید شده بود. نکته جالب توجه در آمار اعلام شده اختلاف چشمگیر در جدول رشد تولیدیها است؛ به طوری که براساس آمار اعلام شده چهارمین محصول با اختلاف ۲۴ درصدی نسبت به رتبه سوم به فیبر اختصاص یافته است. تولیدکنندگان فیبر در این مدت رشدی ۶/۲۱ درصدی را تجربه کردند. آمار اعلام شده بیانگر آن است که در مدت زمان مورد بررسی در مجموع ۲۱۹ هزار و ۶۰۰ مترمکعب فیبر در کشور تولید شده است. آمار تولید فیبر در مدت زمان مشابه سال قبل برابر با ۱۸۰ هزار و ۵۰۰ مترمکعب بوده است. اما نئوپان پنجمین محصولی است که در این مدت رشد تولید را تجربه کرده است؛ براساس آمار اعلام شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در مدت زمان مورد بررسی در مجموع ۴۱۹ هزار مترمعکب نئوپان در کشور تولید شده که در مقایسه با تولید ۳۸۱ هزار مترمکعب نئوپان تولیدی در مدت زمان مشابه سال قبل تولید در این بخش نیز رشدی ۱۰ درصدی داشته است.
محصولات منتخب با رشد منفی
پس از محصولاتی که توانستهاند رشد تولید را تجربه کنند، حال نوبت به افت تولیدیها در مدت زمان مورد بررسی میرسد. براساس آمار اعلام شده از مهمترین محصولاتی که در این مدت با کاهش تولید مواجه بودند، میتوان به اتوبوس و مینیبوس، دوده، DMT، کارتن و پودر شوینده اشاره کرد.
براساس آمار اعلام شده در مدت زمان مورد بررسی اتوبوس و مینیبوس بیشترین افت تولید را تجربه کرده است. در این مدت درمجموع ۱۰۴ دستگاه در کشور تولید شده که در مقایسه با تولید ۱۹۹ دستگاه در سال گذشته این بخش افتی ۷/۴۷ درصدی را در کارنامه تولیدی خود ثبت کرده است. تولیدکنندگان دوده نیز در این مدت افت ۶/۲۱ درصدی را تجربه کردهاند. در مدت زمان مورد بررسی در مجموع ۲۸ هزار و ۱۰۰ تن در کشور دوده صنعتی تولید شده است. این در حالی است که مدت زمان مشابه سال قبل تولیدکنندگان این بخش موفق به تولید ۳۵ هزار و ۸۰۰ تن دوده شده بود. اما جایگاه سومین محصولی که در مدت زمان مورد بررسی افت تولید داشته به DMT (دی متیل ترفتالات که در صنایع عطرسازی و حلال استرتری سلولزی در رزینهاو صنعت لاستیک سازی کاربرد دارد) اختصاص یافته است. براساس آمار اعلام شده از سوی تولیدکنندگان این بخش در مدت زمان مذکور افت ۳/۲۱ درصدی داشته است.
در مدت زمان مورد بررسی ۱۲ هزار و ۶۰۰ تن DMT در کشور تولید شده، این در حالی است که در مدت زمان مشابه سال قبل، تولیدکنندگان این بخش ۱۶هزار تن DMT در کشور تولید کرده بودند. تولید کارتن نیز در مدت زمان مورد بررسی نسبت به مدت مشابه سال قبل افتی ۲/۹ درصدی داشته است. تولیدکنندگان کارتن در مدت زمان مورد بررسی در مجموع موفق به تولید ۱۳۸ هزار تن کارتن شدهاند. این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل آن تولید این بخش ۱/۱۵۲ هزار تن بوده است.
پودر شوینده نیز در این مدت افتی ۱/۷ درصدی را تجربه کرده است؛ به طوری که براساس آمار اعلام شده تولیدکنندگان این بخش در مدت زمان مورد بررسی در مجموع موفق به تولید ۷/۲۶۱ هزار تن پودر شوینده در کشور شدهاند. این در حالی است که در مدت زمان مشابه سال قبل تولید این بخش در کشور برابر با ۷/۲۸۱هزار تن بوده است.
ارسال نظر