ایجاد ۷ مزرعه برق بادی
خبرگزاری مهر: یک مقام مسوول در وزارت نیرو با تشریح فرصتهای سرمایهگذاری در صنایع برق ایران جزئیات ایجاد ۷مزرعه بزرگ برق بادی ایران را اعلام کرد و گفت: در مناطق مرکزی و کویری ایران پتانسیل تولید سالانه بیش از ۲۰۰ میلیارد کیلووات ساعت برق خورشیدی وجود دارد. علیاصغر اسماعیلنیا با اشاره به راهاندازی تارنمای سرمایهگذاری در صنعت آب و برق گفت: این سامانه شامل بخشهایی نظیر نحوه دریافت مجوز سرمایهگذاری در طرحها و پروژههای صنعت آب و برق به تفکیک در هر بخش، فهرست فرصتها و پتانسیلهای سرمایهگذاری در هر بخش، نحوه تامین مالی طرح، مشوقها و مزیتهای موجود است.
خبرگزاری مهر: یک مقام مسوول در وزارت نیرو با تشریح فرصتهای سرمایهگذاری در صنایع برق ایران جزئیات ایجاد ۷مزرعه بزرگ برق بادی ایران را اعلام کرد و گفت: در مناطق مرکزی و کویری ایران پتانسیل تولید سالانه بیش از ۲۰۰ میلیارد کیلووات ساعت برق خورشیدی وجود دارد. علیاصغر اسماعیلنیا با اشاره به راهاندازی تارنمای سرمایهگذاری در صنعت آب و برق گفت: این سامانه شامل بخشهایی نظیر نحوه دریافت مجوز سرمایهگذاری در طرحها و پروژههای صنعت آب و برق به تفکیک در هر بخش، فهرست فرصتها و پتانسیلهای سرمایهگذاری در هر بخش، نحوه تامین مالی طرح، مشوقها و مزیتهای موجود است. وی تصریح کرد: امکانسنجی اقتصادی یک طرح سرمایهگذاری، شرایط احراز توانمندی برای فعال شدن در طرحها، معرفی متقاضیان به سایر ارگانها و سازمانها برای دریافت مجوز و ارائه کد رهگیری به سرمایهگذاران جهت پیگیری امور مرتبط از دیگر امکانات این سامانه است.
وی درباره توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر در کشور، اظهار کرد: به منظور توسعه این نوع نیروگاهها از سال گذشته با تعدیل در نرخ خرید برق، توسعه سرمایهگذاری در این حوزه شدت گرفته است.
وی مجموع ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر در حال بهرهبرداری توسط بخش خصوصی تا اردیبهشتماه امسال را حدود ۵/۳۱ مگاوات بیان کرد و افزود: تاکنون ظرفیتی معادل ۴۴۵۸ مگاوات موافقتنامه اولیه احداث نیروگاههای تجدیدپذیر صادر شده و برای ۲۱۴ مگاوات ظرفیت نیروگاهی پروانه احداث صادر شده است که عمده آن مربوط به نیروگاههای بادی است. مدیرکل دفتر تنظیم مقررات بازار آب و برق و خصوصیسازی وزارت نیرو افزود: همچنین به میزان ۱۰۳۹مگاوات با سرمایهگذاران بخش خصوصی قرارداد خرید تضمینی برق مبادله شده است. اسماعیلنیا با یادآوری اینکه پتانسیل بادی در برخی از سایتهای داخلی با بهترین سایتهای بادی جهان برابری میکند، بیان کرد: در مجموع، پتانسیل بادی کشور ایران بهلحاظ صرفه اقتصادی براساس مطالعههای انجام گرفته در سازمان انرژیهای نو ایران حدود ۱۵هزار مگاوات تخمین زده میشود.
وی بهترین مناطق کشور از نظر پتانسیل بادی را منطقه خواف در جنوب خراسان رضوی، منطقه بینالود در شمال خراسان رضوی، منطقه منجیل در رودبار گیلان، منطقه تاکستان در قزوین، مناطق سراب و اهر در آذربایجانشرقی، منطقه میل نادر در اطراف زابل در سیستان و بلوچستان و مناطقی از استان سمنان عنوان کرد. این مقام مسوول درباره ظرفیتهای کشور در حوزه انرژی خورشیدی هم توضیح داد: ایران روی کمربند آفتابی جهان واقع شده است؛ از این رو دارای بهترین فرصتهای سرمایهگذاری در حوزه احداث نیروگاه خورشیدی است. وی ادامه داد: بهعنوان نمونه، مناطق وسیعی در کشور وجود دارند که در حدود ۵/۵ کیلووات ساعت در مترمربع در روز از تابش انرژی خورشیدی برخوردارند که این میزان با بهترین مناطق جهان برابری میکند. به گفته وی، مستعدترین مناطق کشور برای تولید برق خورشیدی ، مناطق مرکزی کشور مانند استانهای کرمان، یزد، اصفهان و فارس هستند.
وی کمبود منابع مالی را یکی از دغدغههای وزارت نیرو برای توسعه انرژیهای زمینگرمایی بیان کرد و افزود: با توجه به اینکه ایران در منطقه زلزلهخیز و آتشفشانی قرار گرفته میتواند دارای پتانسیلهای مناسبی برای تولید انرژی زمینگرمایی باشد که وجود شمار زیادی چشمههای آب گرم بیانگر وجود چنین فرصتهایی در کشور است اما بهدلیل کمبود منابع مالی، تاکنون بهجز منطقه مشگینشهر (منطقه سبلان)، سایر مناطق کشور مورد ارزیابی فنی و مهندسی برای شناسایی این پتانسیل قرار نگرفته است.
ارسال نظر